Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    
 .:: Άλλα θέματα
  Ασφαλιστικό
  Αναδιοργάνωση
  Επιχειρησιακή
  ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
  Απεργία 2008
Ασφαλιστικό
 
  ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ : ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΑΚΟΜΑ
Αθήνα: 02/07/2003
 

Δεν αναφερόμαστε φυσικά στο αίτημα της ένταξης των Ταμείων στην Τ.Ε. Οι εργαζόμενοι στην Τ.Ε δεν θα σβήσουμε από την μνήμη και τη συνείδησή μας το αίτημα αυτό. Όταν μας δοθεί και πάλι η δυνατότητα, θα το ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ.

Αναφερόμαστε στη διάταξη νόμου που συμφωνήθηκε στην τριμερή στο Υπουργείο στις 24/6/03 και η οποία όπως δεσμεύτηκε ο Υπουργός θα προωθηθεί ΑΜΕΣΑ προς ψήφιση στη Βουλή. Νομοθετική διάταξη την οποία η ΠΑΣ έθεσε στο Δ.Σ του ΣΥΤΕ και δημοσιοποίησε στους συναδέλφους μας με την ανακοίνωσή της στις 4/6/03.

Κανείς δεν αμφισβητεί το γεγονός πως όχι μόνο η γενική στρατηγική: Πρώτα νομοθετική ολοκλήρωση του Ασφαλιστικού με την ένταξη των Ταμείων στην Τ.Ε - συζήτηση μετά για την αναγκαία αναδιοργάνωση Τ.Ε, αλλά και η συγκεκριμένη διάταξη νόμου ήταν προτάσεις της ΠΑΣ (Ανακ. ΠΑΣ 3.7.02 (!) και 4.6.03 (!)).

Δεν έχουμε λόγους να αμφισβητήσουμε τη δέσμευση του Υπουργού, για άμεση νομοθετική υλοποίηση της πρότασης από το θερινό τμήμα της Βουλής.

Όμως, επειδή στην πολιτική, πολλές φορές, συμβαίνουν "αναπάντεχα", όπως το καλοκαίρι του 2002 που τρέχαμε για τη συμφωνημένη εξαίρεσή μας, θα πρέπει να επαγρυπνούμε μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η νομοθετική ρύθμιση, που δε λύνει το Ασφαλιστικό, αλλά αποτελεί ένα θετικό βήμα.

Θα είμαστε οι πλέον ευτυχείς αν αυτή η νομοθετική διάταξη έλυνε το θέμα. Επειδή μάλιστα είναι και πρότασή μας, θα νοιώθαμε ιδιαίτερα ευφυείς, που μέσα σε λίγα λεπτά, ως ταχυδακτυλουργοί, βρήκαμε τη "δεύτερη άριστη λύση" όπως αυτή χαρακτηρίστηκε από ορισμένους... Θεωρούμε πως μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η διάταξη πρέπει να αποφεύγονται τα μεγάλα λόγια και οι πανηγυρισμοί. Γιατί μας περιμένουν αρκετά ακόμα να κάνουμε για το Ασφαλιστικό αφού ολοκληρωθεί νομοθετικά η ρύθμιση που προτείναμε.

  Κεντρική Σελίδα | Επικοινωνία | Χρήσιμες συνδέσεις    

Τελευταία Ενημέρωσή: 03-03-2009
© Copyright 2003 Πρωτοβουλία Αγωνιστικής Συνεργασίας
( Π. Α. Σ.) 154494 powered by zipi