ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΣΙΝΑ 16-ΑΘΗΝΑ
Τηλ. 361.21.67, 361.21.04
Αθήνα, 16/11/2006
ΕΦΟΡΙΑ

17 ΝΟΕΜΒΡΗ 1973: 33 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Αύριο τιμάμε τα 33 χρόνια από την κορυφαία στιγμή της αντιδικτατορικής πάλης: την κατάληψη – εξέγερση της φοιτητικής, κατά κύριο λόγο, νεολαίας στο Πολυτεχνείο. Μια μέρα της νεότερης ιστορίας μας, όπου το θάρρος και κυρίως η Ουτοπία αντιπαρατέθηκαν στον κυρίαρχο (τότε και τώρα) ρεαλισμό και τη σωφροσύνη και κατάκτησαν μια σπουδαία νίκη.

Μια μέρα μνήμης , για να μας υπενθυμίζει ότι τίποτα δεν μας χαρίζεται, ότι κάθε κατάκτηση είναι αποτέλεσμα ενωτικής, μαζικής και αποφασιστικής πάλης.

Μια μέρα πάλης , αφού το σύνθημα των τότε εξεγερμένων «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» εξακολουθεί να είναι επίκαιρο στις σημερινές συνθήκες της ολομέτωπης επίθεσης στα κοινωνικά δικαιώματα και τις  κατακτήσεις των εργαζομένων και της νεολαίας, στην απαξίωση των κοινωνικών αγώνων από την τηλεοπτική δικτατορία. 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις και τις πορείες που οργανώνονται σε πολλές πόλεις και να απαιτήσουμε μαζικά το βάθεμα της δημοκρατίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης, καλύτερους μισθούς και συντάξεις, δημόσια και πραγματικά δωρεάν Παιδεία, να δοθεί προτεραιότητα στις ανάγκες των εργαζομένων και της νεολαίας και όχι της αγοράς.

Ο ΕΦΟΡΟΣ