ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΣΙΝΑ 16-ΑΘΗΝΑ
Τηλ. 361.21.67, 361.21.04
Αθήνα, 17/11/2004
ΕΦΟΡΙΑ

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΜΕ ΝΕΑ ΟΡΑΜΑΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου της 17 ης Νοέμβρη του 1973 παραμένει και σήμερα ζωντανό ορόσημο των αρχών και των αξιών του ανθρώπου, για μια καλύτερη ζωή σε έναν ελεύθερο κόσμο με κοινωνική δικαιοσύνη, ειρήνη και ευημερία για όλους.

Έναν κόσμο που ακόμα συγκλονίζεται από πολέμους, πείνα, δυστυχία, ρατσισμό, ανεργία, απομόνωση, κοινωνικές διακρίσεις και άλλα.

Έναν κόσμο που αντί να έχει κάνει βήματα μπροστά έχοντας θέσει στην υπηρεσία του ανθρώπου την πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας, βρίσκεται πιο πίσω ακόμα και από τα λαϊκά συνθήματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου για “Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία”.

Σήμερα αυτός ο κόσμος άγεται, φέρεται και αποτελεί αντικείμενο στυγνής εκμετάλλευσης των πολυεθνικών οικονομικών συμφερόντων, που καθορίζουν την πορεία των λαών του πλανήτη, με εκτελεστές των αποφάσεων μικρούς και μεγάλους πλανητάρχες…

Ο πόλεμος στο Ιράκ, οι συνεχείς βομβαρδισμοί, τα κομμένα κεφάλια των ομήρων, το δράμα του Παλαιστινιακού λαού, που μάχεται για μια δική του ελεύθερη πατρίδα, το φάσμα της όποιας τρομοκρατίας, κρατικής ή μη, που

κρέμεται ως απειλή σε κάθε μας βήμα, η ανεργία και η οικονομική εξαθλίωση των μεγαλύτερων κοινωνικών στρωμάτων, η πείνα, οι αρρώστιες και η δυστυχία στις χώρες του Τρίτου Κόσμου και πολλά άλλα “φωνάζουν” σε όλους μας ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !

Πρέπει να κάνουμε κάτι, έστω και τώρα… γιατί είναι ήδη πολύ αργά.

Δεν πρέπει να γυρίζουμε τις πλάτες μας στο μέλλον, που κάποιοι φτιάχνουν όπως θέλουν.

Πρέπει να βρούμε τη δύναμη να αντισταθούμε στην ισοπέδωση της ζωής του ανθρώπου..

Να δώσουμε ένα νέο όραμα αντίστασης στην εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Ένα όραμα με διεθνή χαρακτηριστικά και στόχους που θα κινητοποιεί τους λαούς, τις δυνάμεις της εργασίας και της προόδου σε μία σταθερή και μεθοδική προσπάθεια με απαίτηση “Σεβασμό στον Άνθρωπο και στις αξίες της ζωής”.

Ο ΣΥΤΕ μαζί με το υπόλοιπο συνδικαλιστικό κίνημα και τις κοινωνικές δυνάμεις αυτού του τόπου, θα είναι παρών σε κάθε προσπάθεια που θα υπηρετεί διαχρονικά το νόημα και τα οράματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, που έγιναν πολύ περισσότερα στις μέρες μας, υποχρεώνοντας όλους μας σε διαρκή ετοιμότητα για αγώνα.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Ο ΕΦΟΡΟΣ