Στο σημερινό ΔΣ του Ταμείου Υγείας μας αρ. 58 / 17-1-2019 συζητήθηκαν μεταξύ άλλων:

  1. Εντείνεται ο έλεγχος νοσηλευτικών και λοιπών πράξεων ασφαλισμένων από τον ελεγκτή ιατρό του Ταμείου μας στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης.
  2. Ανανεώθηκαν οι συμβάσεις σε κάποιους συμβασιούχους υπαλλήλους του Ταμείου, σε άλλους πάλι όχι. Η πάγια θέση της ΕΣΑΚ, η οποία εκφράστηκε εκ νέου, είναι η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και ο τερματισμός της πρακτικής προσλήψεων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και μειωμένων αποδοχών, αλλά η πρόσληψη, μέσω αδιάβλητου δημόσιου διαγωνισμού, μόνιμου προσωπικού με πλήρες ωράριο και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, σύμφωνα με τον οργανισμό-κανονισμό του Ταμείου.
  3. Ορίσθηκαν οι ημερομηνίες αιμοδοσιών για το 2019. Αυτές θα είναι:
    • Φεβρουάριος 2019: 15/2 στο Χαλάνδρι, 19-22/2 στο ΚΚ.
    • Ιούνιος 2019: 28/6 στο Χαλάνδρι, 2-5/7 στο ΚΚ.
    • Οκτώβριος 2019: 18/10 στο Χαλάνδρι, 22-25/10 στο ΚΚ.
  4. Εγκρίθηκε η σκοπιμότητα αλλαγής δαπέδου στους χώρους της Κοινωνικής Υπηρεσίας.
  5. Τα σεμινάρια καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (BLS) που θα διεξαχθούν το προσεχές διάστημα τόσο στο Κεντρικό Κατάστημα όσο και στο ΜΗΚΕΧΑ θα πραγματοποιηθούν (και πλέον θα πραγματοποιούνται) από πιστοποιημένους υπαλλήλους του Ταμείου μας. Για το σκοπό αυτό εγκρίθηκε η προμήθεια του σχετικού υλικού εκπαίδευσης (προπλάσματα ενηλίκων και βρεφών, σακούλες πνευμόνων ενήλικα και βρέφους καθώς και εκπαιδευτικός Απινιδωτής)
  6. Εγκρίθηκε το κόστος διεξαγωγής τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού και στη Θεσσαλονίκη. Το τεστ πραγματοποιείται από ψυχολόγους της Κοινωνικής Υπηρεσίας και τα αποτελέσματα αναλύονται από ειδικό λογισμικό για την ακριβέστερη αποτύπωση των δεξιοτήτων του κάθε μαθητή. Όσοι συνάδελφοι Καταστημάτων, Θυρίδων και Πρακτορείων έχουν παιδιά στην κατάλληλη ηλικία και επιθυμούν τη διεξαγωγή του τεστ πρέπει να το ζητήσουν εγκαίρως, ώστε να οργανωθεί σχετική επίσκεψη στην περιοχή τους.
  7. Στα πλαίσια της εφαρμογής συστήματος διασφάλισης ποιότητας ISO και για τις υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης, προγραμματίζεται την ερχόμενη εβδομάδα η εκπαίδευση του προσωπικού στις σχετικές διαδικασίες που αυτό προβλέπει.
  8. ΟΑΤΥΕ: υπήρξε εμπλοκή στη διαδικασία ανάδειξης νέου Προέδρου, μετά την αποχώρηση λόγω συνταξιοδότησης του Γ.Καρπέτα. Το ΤΥΠΕΤ ζήτησε ο Πρόεδρος να προέλθει από εκείνο, ενώ δεν έχει λήξει ακόμη η εκ περιτροπής τριετής θητεία του δικού μας Ταμείου, πρακτική που εθιμικά εφαρμόζεται εδώ και χρόνια. Το θέμα είναι σε εξέλιξη.
  9. ΗΔΙΚΑ: Λόγω του ότι σε ελάχιστες περιπτώσεις ασφαλισμένων μας που έκαναν εισαγωγή σε δημόσιο νοσοκομείο δεν βρέθηκε το Ταμείο μας ως ασφαλιστικός φορέας στη λίστα του μηχανογραφικού συστήματος του νοσοκομείου, με αποτέλεσμα να πρέπει να διαμαρτυρηθούν και να μεσολαβήσει το Ταμείο για να τακτοποιηθεί το ζήτημα, έχει ξεκινήσει από το Προεδρείο μια διαδικασία υπογραφής σύμβασης μεταφοράς των στοιχείων όλων των ασφαλισμένων μας στο μηχανογραφικό σύστημα ATLAS. Μια τέτοια σύμβαση μπορεί να έχει μελλοντικά απρόβλεπτες συνέπειες, από την πλήρη ευθυγράμμιση με την πολιτική του ΕΟΠΥΥ έως την έκθεση αυστηρώς προσωπικών δεδομένων σε Τρίτους!. Η ΕΣΑΚ παρακολουθεί το ζήτημα από καιρό και έχει εκφράσει τις έντονες επιφυλάξεις της (δες και ανακοίνωση Συνταξιούχων Δεκεμβρίου 2018). Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν κρύβονται άλλες σκοπιμότητες για την κίνηση αυτή, εκτός από την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων που θέλουν να νοσηλευθούν. Το θέμα συζητήθηκε στο ΔΣ, όπου προτείναμε να αποφύγουμε όλη αυτή τη διαδικασία, αλλά αντ'αυτού  να εστιάσουμε στο πώς θα αναγνωρίζεται το Ταμείο μας ως ασφαλιστικός φορέας στα μηχανογραφικά συστήματα των νοσοκομείων, πρόταση που έγινε αποδεκτή. Το θέμα θα διερευνηθεί εκ νέου από το ΔΣ και θα σας ενημερώνουμε για τις εξελίξεις.
  10. Την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει η κοπή της πίτας του Ταμείου στη Θεσσαλονίκη και τη μεθεπόμενη στην Αθήνα.

<-Προηγούμενο ΔΣ  

web analytics

Τελευταία ενημέρωση σελίδας: 15 Φεβρουαρίου 2019