Στο σημερινό ΔΣ του Ταμείου Υγείας μας αρ. 59 / 31-1-2019 συζητήθηκαν μεταξύ άλλων:

  1. Το ΔΣ αποφάσισε την προσαρμογή του κατώτατου μισθού στους συμβασιούχους υπαλλήλους του σύμφωνα με το νέο ΦΕΚ, από 1/2/2019. Η πρόταση που εξέφρασε ο εκπρόσωπος της ΕΣΑΚ για το θέμα βασίστηκε στη θέση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος που καταδικάζει το σχετικό νόμο και πρότεινε την προσαρμογή του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, πρόταση που δεν έγινε αποδεκτή από την πλειοψηφία του ΔΣ. Επισημαίνουμε ότι, η εφαρμογή του νόμου αυτού (4172/2013, νόμος Βρούτση) καταργεί μόνιμα τις συλλογικές διαπραγματεύσεις για τον κατώτατο μισθό, ο καθορισμός του οποίου θα γίνεται από την εκάστοτε κυβέρνηση και μάλιστα σύμφωνα με τις αρχές της «ανταγωνιστικότητας», της «παραγωγικότητας» και εν γένει με την «κατάσταση της ελληνικής οικονομίας», δηλαδή σύμφωνα με τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

  2. Εγκρίθηκε η προμήθεια πρόσθετου εξοπλισμού για τα ΩΡΛ ιατρεία ΚΚ και Χαλανδρίου (ενδοσκόπιο ρινός 0 μοιρών, εσωτερικά ακουστικά, ακουστικά ακοογράφου με ηχομονωτικές κάψες), με στόχο την βέλτιστη χρήση των νέων μηχανημάτων.

  3. Τροποποιείται το πρόγραμμα των παθολόγων των Πολυϊατρείων και ιατρείων του ΚΚ. Παρακαλώ αναζητείστε το νέο πρόγραμμα.

  4. Εγκρίθηκε η σκοπιμότητα της προμήθειας δύο νέων μηχανημάτων υπερήχων διπλής χρήσης (καρδιολογική και μη) για τα Πολυϊατρεία και το ΜΗΚΕΧΑ. Επίσης διερευνάται η δυνατότητα διενέργειας των τεστ κοπώσεως στο χώρο του Ταμείου, αρχικά στα Πολυϊατρεία της Αθήνας.

  5. Εγκρίθηκε η σύναψη σύμβασης με Απεικονιστικό κέντρο στη Λάρισα, για τη διεξαγωγή, μεταξύ άλλων, ψηφιακής μαστογραφίας με τομοσύνθεση (3D), μιας σχετικά νέας εξέτασης κατά πολύ ανώτερης της απλής ψηφιακής μαστογραφίας.

  6.  Λόγω χαμηλής προσέλευσης, η αιμοληψία για την προληπτική ιατρική στο ΜΗΚΕΧΑ δεν θα γίνεται πλέον την Τρίτη αλλά την Τετάρτη, στο ωράριο των κανονικών αιμοληψιών. Οι συνάδελφοι και συνταξιούχοι ασφαλισμένοι προτρέπονται να συμμετέχουν ενεργά στο πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής, για το καλό όλων μας.

  7. ΠΚΑ: Ένα από τα καινούργια σχολικά λεωφορεία παρουσιάζει επανειλημμένα βλάβες στην πόρτα. Ζητήσαμε να ληφθούν μέτρα ώστε η βλάβη να αποκατασταθεί μόνιμα, διότι το λεωφορείο μένει σε αχρηστία.

  8. ΠΚΘ: Αποφασίσθηκε νέα μείωση μισθώματος, μετά από αίτημα του επιχειρηματία.

  9. Συνεχίζεται η διαπραγμάτευση με το ΥΓΕΙΑ για υπογραφή σύμβασης.

<-Προηγούμενο ΔΣ  

web analytics

Τελευταία ενημέρωση σελίδας: 15 Φεβρουαρίου 2019