Στις πρώτες συνεδριάσεις της νέας διετούς θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Υγείας μας συζητήθηκαν μεταξύ άλλων:

ΔΣ 1 / 9-4-2019

Το ΔΣ συγκροτήθηκε σε σώμα με την εκλογή προεδρείου, σε μονοπαραταξιακή κατεύθυνση. Η ΕΣΑΚ-Σ παρουσίασε τη δική της πρόταση για ένα ταμείο διεκδικητικό, που θα ενημερώνει και θα ευαισθητοποιεί τους ασφαλισμένους του στα θέματα υγείας στη χώρα μας και θα παλεύει μαζί τους ώστε να βελτιωθούν οι όροι παροχής υγείας στο συνολικό περιβάλλον που δραστηριοποιείται το ταμείο μας, για ένα δημόσιο, υψηλού επιπέδου σύστημα παροχών υγείας-πρόνοιας.

ΔΣ 2 / 18-4-2019

1.       Ανανεώθηκε η θητεία των προϊσταμένων των Διευθύνσεων Διοικητικο-οικονομική και Πρωτοβάθμιας, καθώς και της Διευθύντριας του Τομέα Πρόνοιας και Κοινωνικής Μέριμνας κυρίας Κλητοράκη-Πούλια.

2.       Συστάθηκαν οι Επιτροπές του Ταμείου. Αυτές είναι: Επιτροπή Προμηθειών, Μηχανοργάνωσης, Αιμοδοσίας, Εργασιακών Σχέσεων και Προαγωγών, Περιοδικού. Σχετικά με την επιτροπή περιοδικού, ζητήσαμε να παρέχει το περιοδικό ολόπλευρη ενημέρωση για τις εξελίξεις στο χώρο της υγείας.

3.       Επικυρώθηκαν οι εκλεγμένοι Γραμματείς του ΤΥΓ στα Υποκαταστήματα και Θυρίδες.
Τοποθετήθηκαν οι εκπρόσωποι του ΔΣ στο ΙΕΤΑ, ΜΗΚΕΧΑ, ΚΕΠΕΔΙΧ, με σειρά κατάταξης αριθμού ψήφων, όπως αιτιολογήθηκε. Διαφωνήσαμε διότι με τον τρόπο αυτό εξυπηρετούνται μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες. Θέση μας ήταν ότι θα πρέπει να δίνεται και σε υποψηφίους άλλων παρατάξεων η δυνατότητα να έρχονται σε επαφή με την καθημερινότητα του Ταμείου.

4.       Εγκρίθηκε η σύναψη σύμβασης με το διαγνωστικό κέντρο "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ : ΑΞΟΝ. ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΣ ΙΑΕ", στη Θεσσαλονίκη (Αγ. Δημητρίου 193)

5.       Σε αγώνα δρόμου έχει μετατραπεί η λήψη άδειας λειτουργίας Νηπιαγωγείου διετούς φοίτησης στο ΠΚΑ. Ενώ υπήρχε υποχρέωση σταδιακής εφαρμογής, σε βάθος τριετίας, έγινε επίσπευση της διαδικασίας για κάποιους δήμους μεταξύ των οποίων και ο δήμος Χαλανδρίου, για το προσεχές σχολικό έτος 2019-2020. Στην παρούσα φάση το ταμείο βρίσκεται σε διαδικασία ανάθεσης μελέτης κτιριολογικών εγκαταστάσεων.

6.       Εγκρίθηκε η σύναψη σύμβασης με τα νοσηλευτήρια του ομίλου ΥΓΕΙΑ. Οι όροι της σύμβασης παρουσιάστηκαν επιγραμματικά και προφορικά. Παρότι ζητήσαμε αντίγραφο των όρων που πρόκειται να υπογραφούν δεν μας παραδόθηκε. Διαφωνήσαμε με τη διαδικασία.

7.       Επειδή κατά καιρούς ακούγονται διάφορα παράπονα ασφαλισμένων μας για τις ιατρικές υπηρεσίες που τους παρέχονται από τους ιατρούς του ταμείου, αλλά αυτά δεν καταγράφονται, ζητήσαμε να συζητηθεί το ζήτημα ώστε να βρεθεί ένα τρόπος να αξιοποιηθεί η σχετική εμπειρία από άλλους ασφαλισμένους. Το αίτημά μας δεν βρήκε ανταπόκριση, επειδή όμως θεωρούμε ότι είναι σοβαρό, θα επανέλθουμε.

ΔΣ 3 / 24-4-2019

  1. Ανανεώθηκε για ένα έτος η συνεργασία του Ταμείου με τη διατροφολόγο στη Θεσσαλονίκη. Το σχετικό ιατρείο, όπως και το αντίστοιχο της Αθήνας λέγεται ότι προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στους ασφαλισμένους μας και αναμένουμε με ενδιαφέρον την παρουσίαση  των σχετικών στατιστικών δεδομένων από τους αρμόδιους διοικητικούς συμβούλους.

  2. Αποφασίστηκε η μεταφορά του έργου του ελέγχου των παραστατικών του Υποκαταστήματος Ρόδου, από την υπηρεσία της Θεσσαλονίκης στην αντίστοιχη υπηρεσία περίθαλψης της Αθήνας. Διαφωνήσαμε με την απόφαση εφόσον αυτή περιελάμβανε την πρόσληψη συμβασιούχου για την υπηρεσία της Αθήνας, ώστε να καλυφθεί ο νέος φόρτος εργασίας, αντ’ αυτού προτείναμε να ξανασυζητηθεί το θέμα όταν προκηρυχθεί διαγωνισμός για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, ο οποίος επίκειται, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Προεδρείου.

  3. Εγκρίθηκε η πρόσληψη δύο συμβασιούχων διοικητικών υπαλλήλων με σύμβαση διάρκειας 6 μηνών, καθώς και μιας παιδαγωγού με τρίμηνη σύμβαση.

  4. Μετά την πρόσφατη πλημύρα υπογείου χώρου του Κεντρικού Καταστήματος που φιλοξενούσε πρωτότυπα παραστατικά του Ταμείου μας, αποφασίσθηκε η καταστροφή τους. Εκφράσαμε επιφυλάξεις και προτείναμε τη διατήρησή τους, δεδομένου ότι δεν έχει παρέλθει ο χρόνος παραγραφής τους, δεν υπάρχουν αντίγραφά τους ούτε σε ηλεκτρονική μορφή και δεν είναι πάντα δυνατή η επανέκδοσή τους, σε περίπτωση που απαιτηθεί. Με αφορμή το γεγονός αυτό, προτάθηκε να εξετασθεί η δυνατότητα συστηματικής παραγωγής ηλεκτρονικών αντιγράφων όλων των παραστατικών που διεκπεραιώνει το Ταμείο.

  5. Συζητήθηκε ο θεσμός του Σχολικού Νοσηλευτή στο ΠΚΑ, με αφορμή αίτημα γονέα για νοσηλευτικές υπηρεσίες στο παιδί του στο Νηπιαγωγείο.

  6. Είχαμε νέο κρούσμα ρίψης πετρών στους χώρους του ΠΚΑ, με αποτέλεσμα τη θραύση παραθύρων. Το δίχτυ προστασίας που έχει τοποθετηθεί δεν βοήθησε.

  7. Παιδαγωγοί της Μονάδας 4 παρακολούθησαν σεμινάριο με θέμα «Η γεωγραφία με υλικό Montessori στις μικρές ηλικίες». Η παράταξή μας στηρίζει την επιμόρφωση του προσωπικού του ΠΚΑ, με στόχο την συνεχή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στα παιδιά μας.

<-Προηγούμενο ΔΣ  

web analytics

Τελευταία ενημέρωση σελίδας: 24 Απριλίου 2019