Στο σημερινό ΔΣ του Ταμείου Υγείας μας αρ. 4 / 9-5-2019 συζητήθηκαν μεταξύ άλλων:

  1. Έγινε ενημέρωση για τις δικαστικές εκκρεμότητες του Ταμείου. Αφορούν το σκάνδαλο του 1997, εργατικά θέματα με γιατρούς, καθώς και την υπόθεση του πρώην συνεργάτη οδοντίατρου στη Θεσσαλονίκη.
  2. Δεν ανανεώθηκε η σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου διοικητικού υπαλλήλου στη Θεσσαλονίκη, με την αιτιολογία ότι έχει ήδη μεταφερθεί εργασιακός φόρτος από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα (δες προηγούμενο ΔΣ).
  3. Έγινε διόρθωση προηγούμενης απόφασης του ΔΣ που αφορούσε στην αποζημίωση ασφαλισμένου, καθότι όπως προέκυψε από έλεγχο της υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου είχε σταλεί στο Ταμείο το ίδιο τιμολόγιο δαπανών από φορέα του εξωτερικού δύο φορές, με χρονική διαφορά 6 ετών.
  4. Αναγνώσθηκε ευχαριστήρια επιστολή ασφαλισμένου για την ιατρό δερματολόγο συνεργάτη του Ταμείου την κα Αναγνώστου.
  5. Παρουσιάσθηκε κατάλογος με τις εκκρεμείς εργασίες στο ΠΚΑ, μερικές από τις οποίες χρονίζουν, χωρίς όμως να περιλαμβάνονται σε αυτόν οι μετρήσεις του ατμοσφαιρικού αέρα που έχουν ζητηθεί από τους γονείς των παιδιών εδώ και πολύ καιρό!
  6. Παρέμειναν στα ίδια επίπεδα τα έξοδα φιλοξενίας των εγγονιών συνταξιούχων της Τράπεζας. Ο εκπρόσωπός μας διατύπωσε την πάγια θέση της «Πρωτοβουλίας της ΕΣΑΚ-Σ» για ίση μεταχείριση παιδιών και εγγονιών, δηλαδή τη μηδενική χρέωση εξόδων φιλοξενίας.
  7. Παρουσιάσθηκε από το Προεδρείο και συζητήθηκε ο Προγραμματισμός του ΔΣ για τη διετία 2019-2021. Οι προτεινόμενες δράσεις επικεντρώθηκαν κυρίως σε ζητήματα διαχείρισης, ενώ για μια ακόμη φορά απουσίαζαν αυτές που θα αναβάθμιζαν το ρόλο του ΑΤΠΣΥΤΕ σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ουσιαστική ενημέρωση των ασφαλισμένων για την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της Υγείας, των αιτιών που ευθύνονται για αυτή την κατάσταση και κυρίως στην οργάνωση, σε συνεργασία με το συνδικαλιστικό κίνημα του χώρου, της αντίδρασης των εργαζομένων και διεκδίκησης καλύτερων όρων στην παροχή των υπηρεσιών της Υγείας.
  8. Εκτός ημερησίας, ζητήσαμε τις απόψεις του ΔΣ στην πρόσφατη ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ για εθελοντική ατομική συμμετοχή σε πρόγραμμα ιδιωτικής ασφάλισης εργαζομένων. Η απάντηση που πήραμε από μέλη της πλειοψηφίας ήταν ότι δεν αφορά το Ταμείο (!), είναι ατομικό ζήτημα του κάθε ασφαλισμένου (!!), αλλά ίσως και να ωφελήσει το Ταμείο, εφόσον θα το απαλλάξει από κάποια έξοδα (!!!). Θα επανέλθουμε.

<-Προηγούμενο ΔΣ  

web analytics

Τελευταία ενημέρωση σελίδας: 10 Μαΐου 2019