Στο ΔΣ του Ταμείου Υγείας μας αρ. 5 / 16-5-2019 συζητήθηκαν μεταξύ άλλων:

1. Αποφασίστηκε η έναρξη διαδικασίας απογραφής των στοιχείων των ασφαλισμένων του ταμείου

2. Ολοκληρώθηκε η επιθεώρηση για το σύστημα ISO του Τμήματος Θεσσαλονίκης από την εταιρία σύμβουλο TUV ,  η οποία ήταν επιτυχής και εκδόθηκε και το σχετικό πιστοποιητικό. Αντίστοιχα, έγινε επιτυχής επιθεώρηση και ανανεώθηκε το πιστοποιητικό ISO και για τις διοικητικές υπηρεσίες του Ταμείου στην Αθήνα.

3. Συζητήθηκε η πρόσφατη ενέργεια ομάδας συνταξιούχων για συλλογή υπογραφών σχετικά με την ανέγερση οίκου ευγηρίας στο Χαλάνδρι. Με την ευκαιρία, ακούστηκαν οι απόψεις συμβούλων για το θέμα της ανέγερσης τέτοιου κτιρίου. Η θέση της ΕΣΑΚ που διατυπώθηκε από το εκλεγμένο αντιπρόσωπό της ήταν η εξής: το ταμείο παρέχει πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και πρόνοιας. Εφόσον καλύψει αυτή του την υποχρέωση, πράγμα που αυτή τη στιγμή σε μεγάλο βαθμό δεν κάνει, τότε μπορεί να αναλάβει και συγγενείς υπηρεσίες. Θα μπορούσε, σε πρώτη φάση για παράδειγμα, να αναπτύξει δομές που θα φροντίζουν ανήμπορους ασφαλισμένους που δεν έχουν συγγενείς να τους βοηθούν, στο διάστημα που η υγεία τους κλονίζεται. Σε κάθε περίπτωση, εάν πρόκειται να αξιοποιηθεί το οικόπεδο στο Χαλάνδρι, αυτό δεν μπορεί στην παρούσα συγκυρία να γίνει με ιδίους πόρους του ταμείου, είτε αφορά κέντρο υγείας είτε γηροκομείο είτε οτιδήποτε άλλο. Δες και σχετική ανακοίνωση της ΕΣΑΚ.

   

Στο ΔΣ αρ. 6 / 23-5-2019 του Ταμείου Υγείας μας συζητήθηκαν μεταξύ άλλων:

1. Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, εγκρίθηκε η διαδικασία εκτέλεσης τρίμηνων συνταγών για τους καλοκαιρινούς μήνες, από τα συνεργαζόμενα με το Ταμείο φαρμακεία.

2. Εγκρίθηκε η πρόσληψη συμβασιούχου διοικητικού υπαλλήλου στην Θεσσαλονίκη για 6 μήνες, προς κάλυψη του κενού που προέκυψε από ασθένεια υπαλλήλου.

3. Κατόπιν επισήμανσης του τεχνικού ασφαλείας του χώρου των πολυιατρείων, εγκρίθηκε η διεξαγωγή σεμιναρίου πυροπροστασίας και εκκένωσης του κτιρίου για τους υπαλλήλους του ταμείου.

4. Εγκρίθηκε το κόστος διεξαγωγής προγράμματος επιμόρφωσης στην παιδαγωγική Montessori, για όλο το προσωπικό του ΠΚΑ, που θα πραγματοποιηθεί από τον Αύγουστο 2019 έως και τον Μάιο 2020.

5. Ασφαλισμένη μας έκανε δωρεά προς το Ταμείο ένα αερόστρωμα. Το υλικό θα τοποθετηθεί στην αποθήκη προς διάθεση σε άλλους ασφαλισμένους. Από το ίδιο απόθεμα δόθηκε σε ασφαλισμένο μας ένα γερανάκι. Με το σύστημα αυτό εξοικονομούνται πόροι για το ταμείο μας.

6. Ανανεώθηκε για ένα έτος η σύμβαση με την εταιρεία καθαριότητας ΦΑΣΜΑ ΑΕ, για την καθαριότητα του ΠΚΑ. Η ΕΣΑΚ είχε εναντιωθεί στη σύμβαση αυτή, διότι η καθαριότητα θα πρέπει να γίνεται από υπαλλήλους του Ταμείου και όχι από υπεργολάβους. Μάλιστα, η πλειοψηφία του ΔΣ δεν είχε κάνει δεκτή την συμβιβαστική πρόταση της ΕΣΑΚ να μπει ως όρος για την υπογραφή της σύμβασης ότι ο ανάδοχος θα απασχολεί προσωπικό που θα αμείβεται τουλάχιστον με τη συλλογική σύμβαση του κλάδου.

7. Στα πλαίσια του έργου εκσυγχρονισμού του δικτυακού τόπου του ταμείου, προκρίθηκε ο ανάδοχος του έργου και αναμένεται η υπογραφή σύμβασης.

8. Έγινε ενημέρωση του ΔΣ για το πρόσφατο ΔΣ της ΟΑΤΥΕ.

 <-Προηγούμενο ΔΣ  

web analytics

Τελευταία ενημέρωση σελίδας: 25 Μαΐου 2019