Στο ΔΣ του Ταμείου Υγείας μας αρ. 7 / 30-5-2019 συζητήθηκαν μεταξύ άλλων:

1. Ανανεώθηκε για ένα έτος σύμβαση υπαλλήλου γραφείου. Η υπάλληλος λαμβάνει τα κατώτατα όρια αποδοχών και δεν δικαιούται ασφάλισης στο Ταμείο μας. Για τη συγκεκριμένη υπάλληλο, επίσης, παρότι έχει ξεπεράσει το θεσπισμένο ανώτατο ετήσιο όριο των 10 ημερών αναρρωτικής άδειας, οι παραπάνω ημέρες αναρρωτικής δεν παρακρατήθηκαν από τη μισθοδοσία της, με το σκεπτικό ότι είναι καλή υπάλληλος.

2. Αποφασίστηκε η ενίσχυση του Γραφείου Εσωτερικού Ελέγχου με ένα επιπλέον άτομο, με μετάθεση του από άλλη υπηρεσία. Συνολικά το Γραφείο στελεχώνεται πλέον με τέσσερα άτομα, ώστε οι εργασίες ελέγχου της ορθής κοστολόγησης, της εφαρμογής του Κανονισμού και των εγκυκλίων, των αποφάσεων του ΔΣ και των συμβάσεων, να γίνονται αποτελεσματικότερα. 

3. Αυξήθηκαν οι αμοιβές των Γραμματέων Υποκαταστημάτων, ως επακόλουθο της συνεχιζόμενης συρρίκνωσης της Τράπεζας και του κλεισίματος Καταστημάτων και θυρίδων. Επίσης προγραμματίζεται εκπαίδευση των Γραμματέων στην ορθή τήρηση των κανονισμών, διότι έχουν γίνει αρκετές αλλαγές τελευταία και οι εργασίες δεν γίνονται πάντοτε σωστά.

4. Αυξήθηκε κατά τρεις ώρες εβδομαδιαία το ωράριο της διατροφολόγου Μαράκη, λόγω αυξημένης ζήτησης. Παράλληλα, εξετάζεται η δυνατότητα στατιστικής επεξεργασίας των δεδομένων του ιατρείου με χρήση ειδικού στατιστικού πακέτου.

5. Στοιχεία ασφαλισμένων μας στην ΗΔΙΚΑ: Παρότι πάγωσε η διαδικασία μεταφοράς των στοιχείων των ασφαλισμένων μας στο ΠΣ ΑΤΛΑΣ της ΗΔΙΚΑ, διαπιστώθηκε η δυνατότητα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης από εξωτερικό ιατρό σε ασφαλισμένο του Ταμείου μας! Αυτή η ενέργεια οδηγεί σε δύο συμπεράσματα:
* το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης της ΗΔΙΚΑ (το λεγόμενο ΣΗΣ) έχει τα στοιχεία όλων των ασφαλισμένων του ταμείου μας. Μένει να διευκρινισθεί σε ποιο βαθμό λεπτομέρειας.
* το ΣΗΣ δεν διαθέτει δικλείδες ασφαλείας σχετικά με τον αποκλεισμό των ασφαλισμένων μας από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

6. Η Ομοσπονδία Αυτοδιαχειριζόμενων Ταμείων Υγείας Ελλάδος (ΟΑΤΥΕ), της οποίας είναι μέλος και το δικό μας Ταμείο, εξέδωσε ψήφισμα συμπαράστασης υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ (του αυτοδιαχειριζόμενου ταμείου των δημοσιογράφων), εν όψει της εκδίκασης της προσφυγής μερίδας εργοδοτών κατά της (εργοδοτικής) εισφοράς 2% στο Συμβούλιο της Επικρατείας στις 24 Ιουνίου. Σε περίπτωση αρνητικής εξέλιξης, ο ΕΔΟΕΑΠ ουσιαστικά αδρανοποιείται, με δυσμενείς συνέπειες και για την Ομοσπονδία.

 <-Προηγούμενο ΔΣ  

web analytics

Τελευταία ενημέρωση σελίδας: 10 Ιουνίου 2019