Στο ΔΣ του Ταμείου Υγείας μας αρ. 10 / 1-7-2019 συζητήθηκαν μεταξύ άλλων:

1. Συζητήθηκε το κρίσιμο ζήτημα ασφαλισμένων τέκνων εν διαστάσει συζύγων, από τους οποίους ο έχων την επιμέλεια δεν εργάζεται στην Τράπεζα. Στο παρελθόν έχουν παροτηρηθεί "παρατράγουδα", όπου ο ιδίω δικαίω ασφαλισμένος χρεώνεται μεγάλα ποσά, για τα οποία δεν έχει εκ των προτέρων λάβει γνώση. Αντίστοιχα ζητήματα μπορεί να παρουσιαθούν με ενήλικα τέκνα. Αποφασίστηκε να γίνεται ειδική ενημέρωση στους ιδίω δικαίω ασφαλισμένους και επισήμανση των δικαιωμάτων αλλά και υποχρεώσεών τους, όπως απορρέουν από τον Κανονισμό.

2. ΠΚΑ: Ολοκληρώθηκαν εγκαίρως οι προαπαιτούμενες ενέργειες (μελέτες, διαρρυθμίσεις) για την αδειοδότηση λειτουργίας του Νηπιαγωγείου διετούς φοίτησης και έχει κατατεθεί η σχετική αίτηση για πιστοποίηση από το Υπουργείο. Σύμφωνα με το νέο σχεδιασμό, τα προνήπια θα φιλοξενούνται στη Μονάδα 4.

3. ΠΚΑ: Θα γίνει τροποποίηση του σύνθετου οργάνου LAPPSET που βρίσκεται στη Μονάδα 2, ώστε να είναι κατάλληλο για χρήση από βρέφη και νήπια.

4. Το Ταμείο διαθέτει πληθώρα ιατρικών περιοδικών, τα οποία επιθυμεί να δωρίσει. Η βιβλιοθήκη της Τράπεζας έχει ήδη συμβάλλει στην ταξινόμησή τους. Θα γίνουν κρούσεις σε πανεπιστήμια για την αποδοχή της δωρεάς.

5. Επανεγκρίθηκε η χορήγηση, σε ασφαλισμένους με διαβήτη τύπου Ι και ΙΙ (μόνο τους ινσουλινοθεραπευόμενους και με έγκριση ελεγκτή ιατρού του ταμείου), αισθητήρων (13 το 6μηνο) και συσκευών ανάγνωσης (μια ανά 2 έτη) Σακχαρώδη Διαβήτη. Επισημαίνεται ότι, μετά τη χορήγηση της συσκευής αυτής δεν αποζημιώνονται από το Ταμείο ταινίες μέτρησης και σκαρφιστήρες. Συζητήθηκε επίσης το γεγονός ότι οι συσκευές ανάγνωσης δεν έχουν την ίδια ακρίβεια με τις ταινίες μέτρησης και χρειάζονται συχνό καλιμπράρισμα. Προσοχή λοιπόν !


 <-Προηγούμενο ΔΣ  

web analytics

Τελευταία ενημέρωση σελίδας: 04 Ιουλίου 2019