Στο ΔΣ του Ταμείου Υγείας μας αρ. 11 / 11-7-2019 συζητήθηκαν μεταξύ άλλων:

1. Εξετάσθηκαν οι λήξεις συμβάσεων υπαλλήλων, κυρίως από το ΠΚΑ, αλλά και ψυχολόγος, βιολόγος, συντηρητής, διοικητικός. Κάποιες ανανεώθηκαν, κάποιες όχι, ενώ κάποιοι μονιμοποιήθηκαν. Μεταξύ τους, συγγενείς και φίλοι. Η ΕΣΑΚ εξέφρασε για άλλη μια φορά την πάγια θέση της για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων αλλά με ταυτόχρονη κατάργηση της πρακτικής αυτής, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού από δημόσιο διαγωνισμό (δες και ΔΣ 58 / 17-1-2019).

2. Η εταιρεία ΦΑΣΜΑ που χρησιμοποιείται στην καθαριότητα του ΠΚΑ, αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους. Συζητήθηκε η αναγκαιότητα απασχόλησης μόνιμων υπαλλήλων καθαριότητας, έγινε σχετική πρόταση από τη Διευθύντρια. Το θέμα παραπέμφθηκε στις καλένδες ενώ αποφασίσθηκε να ληφθούν μέτρα για να εξοφληθούν οι εργαζόμενοι αυτοί. Ο εκπρόσωπός μας τους επισήμανε ότι το πρόβλημα αυτό πιθανότατα δεν θα υπήρχε, εάν είχε γίνει εξαρχής δεκτή η πρότασή μας στο προηγούμενο ΔΣ, σύμφωνα με την οποία, η ανάδοχος εταιρεία θα έπρεπε, προτού επιλεγεί, να δηλώνει ρητά ότι απασχολεί μόνιμο προσωπικό πλήρους απασχόλησης.

3. Αποφασίσθηκε νέα συνεργασία με βιοπαθολόγο στο μικροβιολογικό εργαστήριο των Πολυιατρείων.

4. Ανανεώθηκε για 3 έτη η συνεργασία με την εταιρεία αξιολόγησης των ερωτηματολογίων Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

5. Με αφορμή αίτημα ασφαλισμένου, δημιουργήθηκε μια σύγχιση σχετικά με τον ποιος από τους δύο συνυπηρετούντες συζύγους έχει το δικαιώμα/υποχρέωση ασφάλισης των τέκνων. Το ΔΣ θα επανέλθει, ώστε να διευθετηθεί το ζήτημα.

6. Αποφασίσθηκε η προμήθεια ειδικής εμφάνισης με το λογότυπο του ΠΚΑ (μπλουζάκια), για τους οδηγούς και συνοδούς του Προσχολικού. Ο εκπρόσωπός μας δεν εξέφρασε αντίρρηση, με την προϋπόθεση ότι αυτή η κίνηση δεν θα επηρεάσει επί τα χείρω, τις αποδοχές του εν λόγω προσωπικού.


 <-Προηγούμενο ΔΣ  

web analytics

Τελευταία ενημέρωση σελίδας: 26 Ιουλίου 2019