Στο ΔΣ του Ταμείου Υγείας μας αρ. 15 / 26-9-2019 συζητήθηκαν μεταξύ άλλων:

  1. Εγκρίθηκε ο οικονομικός απολογισμός του ΠΚΑ για το 2018-2019. Η ΕΣΑΚ εξέφρασε την αντίθεσή της στις πρακτικές που εφαρμόζονται στο ΠΚΑ με: την πρόσληψη συμβασιούχων για την κάλυψη πάγιων αναγκών, την ανάθεση της καθαριότητας σε εργολαβική εταιρεία, η οποία επιπλέον καθυστερεί τις αμοιβές στους υπαλλήλους της, καθώς και την υποχρέωση καταβολής διδάκτρων στα εγγόνια των συνταξιούχων συναδέλφων της Τράπεζας.

  2. Τα υλικά επιστομίων για κάποιες ασθένειες θα αποζημιώνονται εξ ολοκλήρου, χωρίς συμμετοχή του ασφαλισμένου.

  3. Επισημάνθηκε το γεγονός ότι πολλοί συνάδελφοι δεν γνωρίζουν ότι, παρόλο που η γαστροσκόπηση αποζημιώνεται εξ ολοκλήρου στα συμβεβλημένα ιατρικά κέντρα, δεν καλύπτεται η αμοιβή γιατρού σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος ζητήσει δικό του γιατρό.Θα υπάρξει οργανωμένη ενημέρωση των ασφαλισμένων.

  4. Με αφορμή περιστατικό σε σχολικό λεωφορείο (επίκειται πειθαρχικό), θεσπίστηκε Βιβλίο Συμβάντων για όλα τα σχολικά του ΠΚΑ, όπου θα καταγράφονται όλα τα περιστατικά, ακόμη και εάν δεν συνέβη τίποτε, με τις αρμόδιες υπογραφές.

  5. Τέθηκε ζήτημα με την αμοιβή καθαρίστριας η οποία απασχολείται σε σχολικό λεωφορείο, λόγω βαρέων και ανθυγιεινών.

  6. Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκδίκαση της αγωγής του πρώην υπαλλήλου του Ταμείου στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος απολύθηκε. Αναμένονται οι πρώτες αποφάσεις.

  7. Για το οικόπεδο της Τσόχα, έγινε πρόταση ασφαλτόστρωσης από την εξυπηρετούμενη κλινική, ώστε να μην σηκώνεται σκόνη από την κίνηση των οχημάτων.


 <-Προηγούμενο ΔΣ  

web analytics

Τελευταία ενημέρωση σελίδας: 14 Οκτωβρίου 2019