Στο ΔΣ του Ταμείου Υγείας μας αρ. 21 / 21-11-2019 συζητήθηκαν μεταξύ άλλων:
  1. Εγκρίθηκε η τροποποίηση του απολογισμού 2019 / προϋπολογισμού 2020 του ΠΚΑ, για φορολογικούς λόγους, λόγω καθυστερημένης πρόβλεψης της μισθοδοσίας των οδηγών στη Θεσσαλονίκη . Ο εκπρόσωπος της ΕΣΑΚ-Σ διαφώνησε με την προσθήκη της τελευταίας στιγμής και ζήτησε να λυθεί το ζήτημα από την Τράπεζα, με τη συνδρομή του ΣΥΤΕ και να μην επιβαρυνθούν άσκοπα οι ασφαλισμένοι.

  2. Λόγω της σχεδιαζόμενης λειτουργίας οδοντιατρείου στα ιατρεία στο ΜΗΚΕΧΑ, έγινε συζήτηση για την προμήθεια της οδοντιατρικής έδρας. Θα γίνει πρώτα αξιολόγηση της έως τώρα εμπειρίας μας από τις πρόσφατα εγκατεστημένες στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, προτού ληφθεί η σχετική απόφαση.

  3. Η τοιχοποιία σε κάποια σημεία στο ΠΚΑ (διάδρομος, κτίριο Μονάδας) έχει υποστεί βλάβες. Εγκρίθηκε η δαπάνη για την επισκευή της.

  4. Εγκρίθηκε η προμήθεια δύο οχημάτων για την εξυπηρέτηση των αναγκών του Ταμείου, ένα από τα οποία είναι υβριδικής τεχνολογίας. Η προμήθεια θα γίνει με τη μέθοδο leasing από την εταιρεία LeasPlan.

  5. Εγκρίθηκε η συνεργασία  με φαρμακείο στην Παλλήνη, για την εξύπηρέτηση των ασφαλισμένων του Χαλανδρίου. Θα ξεκινήσει μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος εκ περιτροπής εξυπηρέτησης των υφιστάμενων.

  6. Υποβλήθηκε στη Διοίκηση της Τράπεζας γράμμα συνταξιούχων ασφαλισμένων του Ταμείου για την ίδρυση Γηροκομείου στο Χαλάνδρι, με πάνω από 2000 υπογραφές.

  7. Κάποιοι φεγγίτες στις Μονάδες έχουν αρχίσει και μπάζουν νερά. Θα δρομολογηθούν ενέργειες για την επισκευή τους.

  8. Η Κιβωτός του Κόσμου δεν έκανε δεκτή την προσφορά των δύο σχολικών λεωφορείων του Ταμείου (ίσως λόγω της απομακρυνσμένης χρήσης τους στα Ιωάννινα). Εναλλακτικά, θα διερευνηθεί αντίστοιχο αίτημα από το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ζεφυρίου.

  9. Ο ΣΥΤΕ υπέγραψε σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία ασφάλισης, η οποία θα καλύπτει κάποια ποσά που δεν καλύπτονται από το Ταμείο. Για την κάλυψη αυτή θα πληρώνει ο κάθε ασφαλισμένος σχετικό μηνιαίο αντίτιμο. Το Ταμείο μας συμμετέχει στη συναλλαγή αυτή ως εκ Τρίτου συμβαλλόμενο, όσον αφορά στην αυτόματη κάλυψη των πλήρως ασφαλισμένων. Ο εκπρόσωπος της ΕΣΑΚ-Σ διαφώνησε με την οποιαδήποτε συμμετοχή του Ταμείου μας στη συναλλαγή αυτή, ούτε ως συμβαλλόμενος ούτε καν ως σύμβουλος του ΣΥΤΕ, κατά τη διερεύνηση της αγοράς. Το Ταμείο όφειλε να απέχει από τη διαδικασία αυτή και να διεκδικεί τη δυνατότητα πλήρους κάλυψης όλων των ασφαλισμένων του, χωρίς την παρέμβαση του ιδιωτικού τομέα, ο οποίος είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνος για την άθλια κατάσταση που επικρατεί στο σημερινό εθνικό σύστημα Υγείας.


 <-Προηγούμενο ΔΣ  

web analytics

Τελευταία ενημέρωση σελίδας: 02 Δεκεμβρίου 2019