Στο ΔΣ του Ταμείου Υγείας μας αρ. 27 / 30-1-2020 συζητήθηκαν μεταξύ άλλων:

1.      Ολοκληρώθηκαν οι προαγωγές του προσωπικού του Ταμείου έως το βαθμό του Τμηματάρχη.

2.      Εγκρίθηκε η προσφορά για την προμήθεια της οδοντιατρικής έδρας για τα ιατρεία του ΜΗΚΕΧΑ.

3.      Εγκρίθηκε πρόγραμμα επιμόρφωσης ασφαλούς οδήγησης των οδηγών σχολικού λεωφορείου του Γραφείου Κίνησης του ΠΚΑ. Το προηγούμενο πρόγραμμα είχε πραγματοποιηθεί πριν 4 χρόνια.

4.      Ανανεώθηκε η συνεργασία του Ταμείου με τον Αρχίατρο για ένα έτος. Η ΕΣΑΚ-Σ ζήτησε έκθεση πεπραγμένων του, η οποία δεν είχε εκπονηθεί ακόμη.

Στο ΔΣ του Ταμείου Υγείας μας αρ. 28 / 6-2-2020 συζητήθηκαν μεταξύ άλλων:

1.      Ανανεώθηκε η συνεργασία του Ταμείου με τους ιατρούς Γρηγορόπουλο (Γενικό ιατρό-Καλαμάτα) και Σταθάκη (χειρουργό-Αθήνα).

2.      Αποφασίσθηκε η πρόσληψη με 6μηνη σύμβαση δύο υπαλλήλων για τις διοικητικές υπηρεσίες. Αιτιολογήθηκε εν μέρει από τον αυξημένο φόρτο που προέκυψε από τη συνεργασία του ΣΥΤΕ με την ΕΘΝΙΚΗ Ασφαλιστική, στην οποία το Ταμείο λειτουργεί ως μεσάζοντας.

3.      Ο Δήμος Χαλανδρίου ξεκίνησε πρόγραμμα εθελοντικής μετεγκατάστασης των Ρομά, ανά οικογένεια.

 

Στο ΔΣ του Ταμείου Υγείας μας αρ. 29 / 20-2-2020 συζητήθηκαν μεταξύ άλλων:

1.      Αποφασίσθηκε η πραγματοποίηση έργων ασφαλτόστρωσης ολόκληρου του οικοπέδου της οδού Τσόχα, ως αντιπλημμυρικό έργο, με επιπρόσθετο πλεονέκτημα την προοπτική αύξησης της αξίας εκμετάλλευσής του.

2.      Τυποποιήθηκαν μια σειρά νέων πράξεων ως παροχές, οι οποίες προηγουμένως δεν προβλέπονταν και απαιτούσαν αίτηση (ηλεκτροκίνητη κλίνη, συσκευή αναρρόφησης, νοσηλεία κατ΄ οίκον, αμπούλα LH-RH, κλπ). Η ΕΣΑΚ-Σ συμφώνησε με την τυποποίηση αλλά διαφώνησε ως προς την κάλυψη των πράξεων αυτών διότι υπολείπονταν κατά πολύ του ύψους της δαπάνης τους (75%, 60% ή και 50%) και πρότεινε 100% κάλυψη.

3.      Η ΕΣΑΚ-Σ καταψήφισε την πρόταση για ανάθεση ηλεκτρολογικού έργου στα πολυϊατρεία, διότι οι δύο στις τρεις προσφορές ήταν πανομοιότυπες. Απαράδεκτη ήταν η στάση του Προέδρου, ο οποίος δεν απάντησε καν στις σχετικές ερωτήσεις του εκπροσώπου μας.

4.      Στην πρόσφατη απεργία της 18/2, στο ΠΚΑ διατέθηκε παιδαγωγικό προσωπικό για τη φύλαξη παιδιών συναδέλφων. Η κίνηση αυτή, η οποία για πρώτη φορά έγινε, αποτελεί προοίμιο δημιουργίας απεργοσπαστικού μηχανισμού.

5.      Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αναβάθμισης των ιατρείων του ΜΗΚΕΧΑ. Προβλέπονται συνολικά 5 χώροι εξέτασης. Επεκτείνοντας τις προσφερόμενες υπηρεσίες με νέες ειδικότητες, από τα μέσα Μαρτίου θα ξεκινήσει το οδοντιατρείο (εγκρίθηκε και η προμήθεια του απαιτούμενου εξοπλισμού).

6.      Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της επιτροπής διενέργειας προσλήψεων για το Μικροβιολογικό με την πρόσληψη μιας βιοπαθολόγου.

7.      Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με την τελικά επιλεγείσα εταιρεία αξιολόγησης βιογραφικών για τον επικείμενο διαγωνισμό προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, καθότι υπάρχει διαφωνία στην κατά κεφαλή χρέωση, Η ΕΣΑΚ-Σ επανέλαβε τη θέση της για ανοικτό δημόσιο διαγωνισμό και επιλογή από στελέχη του Ταμείου (δες ΔΣ 24).

 

Στο ΔΣ του Ταμείου Υγείας μας αρ. 30 / 5-3-2020 συζητήθηκαν μεταξύ άλλων:

1.      Το ζήτημα της μεγάλης ουράς αναμονής στα υπέρηχα της Αθήνας (1 μήνας) έθεσε ο εκπρόσωπός μας. Η προσθήκη επιπλέον ωρών στο ιατρείο του ΜΗΚΕΧΑ θα βοηθήσει την κατάσταση. Σε κάθε περίπτωση, εάν το περιστατικό χρήζει άμεσης εξέτασης θα πρέπει να σημειώνει ο θεράπων ιατρός το επείγον του θέματος (έχουν προβλεφθεί ώρες σχετικά).

2.      Αποφασίσθηκε η "έκτακτη" πρόσληψη συμβασιούχου με χρήση «ειδικού αλγορίθμου», άμα τη επικειμένει λήξει της πρακτικής άσκησης φοιτήτριας ΤΕΙ.

3.      Συζητήθηκαν τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης περιστατικών του νέου κορωνοϊού. Θα σταλεί σχετική ανακοίνωση στους ασφαλισμένους. Ο εκπρόσωπος της ΕΣΑΚ-Σ επεσήμανε το ρευστό της κατάστασης και την ετοιμότητα που πρέπει να βρίσκονται οι υπηρεσιακοί παράγοντες αλλά και οι διοικητικοί σύμβουλοι σε περίπτωση ανάγκης λήψης έκτακτων αποφάσεων, όπως επίσης την συνεννόηση με το Συνεταιρισμό για πιθανή κάλυψη σε είδη πρώτης ανάγκης στους έγκλειστους ασφαλισμένους μας.

4.      Άρχισε δειλά-δειλά η επιστροφή των κλεμμένων από το Ταμείο από τις ατασθαλίες του 1997, με την εκποίηση περιουσιακών στοιχείων των καταδικασθέντων, αρχής γενομένης από μιας εκ των εμπλεκόμενων φαρμακοποιών.

5.      Θα επανενεργοποιηθεί το ιατρείο ΩΡΛ στο ΚΕΠΕΔΙΧ Θεσσαλονίκης, για κάλυψη και των εκεί αναγκών.

6.      Έγινε δεκτό το αίτημα των συνταξιούχων της Θεσσαλονίκης για σύναψη σύμβασης του Ταμείου με νευρολόγο. Θα διερευνηθεί.

7.      Αποφασίσθηκε η διακοπή της συνεργασίας με την κλινική "Άγιος Λουκάς" στη Θεσσαλονίκη, λόγω των πολύ αυξημένων τιμών στην επικείμενη νέα σύμβαση.


 <-Προηγούμενο ΔΣ  

web analytics

Τελευταία ενημέρωση σελίδας: 06 Μαρτίου 2020