Στο ΔΣ του Ταμείου Υγείας μας αρ. 31 / 12-3-2020 συζητήθηκαν μεταξύ άλλων: 

1.      Έγινε ανανέωση 17 συμβάσεων συνεργατών γιατρών και διατροφολόγου για ένα έτος

2.      Επίκειται επικαιροποίηση άρθρων του Κανονισμού Ασφάλισης και Παροχών.

3.      Παραίτηση διοικητικού υπαλλήλου του Ταμείου με 35 χρόνια υπηρεσίας, αλλά με μειωμένη σύνταξη λόγω ορίου ηλικίας.

4.      Η συσκευή ψηφιοποίησης του ακτινολογικού τίθεται εκτός ηλικίας συντήρησης εντός ενός έτους και επίκειται απόφαση για την αντικατάστασή του.

5.      Ολοκληρώθηκε η μελέτη μετρήσεων εκπομπών ρύπων στο ΠΚΑ από ιδιωτική εταιρεία. Υπήρξαν μετρήσεις ρυπογόνων ουσιών πολύ πάνω από τα επιτρεπτά ευρωπαϊκά όρια. Δόθηκαν συγκεκριμένες οδηγίες για τις ημέρες με αυξημένα επίπεδα ρύπων αλλά και εκτός αυτών:

  1. Μόλις αντιληφθούν ρύπους στην ατμόσφαιρα να μπαίνουν μέσα στις αίθουσες, με τα παράθυρα κλειστά.

  2. Να μην αερίζουν τους χώρους το βράδυ και το Σαββατοκύριακο.

  3. Να τοποθετηθούν φίλτρα στις εισόδους του αέρα.

  4. Περισσότερα εφόσον πάρουμε στα χέρια μας τη μελέτη.

6.  Εγκρίθηκε η προμήθεια, μέσω της ΟΑΤΥΕ, 3.000 αντιγριπικών εμβολίων για το 2020-2021.

Το ΔΣ 32 (όπως και τα επόμενα) πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης Skype, όμως η ποιότητα της επικοινωνίας ήταν κάκιστη και η δυνατότητα λήψης πρακτικών αδύνατη, οπότε ο εκπρόσωπός μας έκτοτε παρεβρίσκεται αυτοπροσώπως στις συνεδριάσεις.

Στο ΔΣ του Ταμείου Υγείας μας αρ. 33 / 7-5-2020 συζητήθηκαν μεταξύ άλλων:

1.      Εγκρίθηκε εκτάκτως η προμήθεια 8 laptops για εξ αποστάσεως εργασία.

2.      Εγκρίθηκε η προμήθεια συσκευής καθαρισμού του αέρα, για τους χώρους των πολυϊατρείων που δεν αερίζονται. Επίσης ενός αντιμικροβιακού τάπητα για την είσοδο των πολυϊατρείων.

3.      Θα διερευνηθεί με εργατολόγο το ενδεχόμενο αναστολής εργασιών του ΠΚΑ. Σε ερώτηση του εκπροσώπου μας, αναφέρθηκε ότι το ζήτησαν «παράγοντες» της Τράπεζας.

4.      Παραλήφθηκε και τέθηκε σε λειτουργία η οδοντιατρική έδρα στα ιατρεία Χαλανδρίου στο ΜΗΚΕΧΑ.

 

Στο ΔΣ του Ταμείου Υγείας μας αρ. 34 / 21-5-2020 συζητήθηκαν μεταξύ άλλων:

1.      Δεν εγκρίθηκε η ανανέωση συμβάσεων υπαλλήλων με τη δικαιολογία ότι επίκειται διαγωνισμός πρόσληψης μόνιμου προσωπικού. Ο εκπρόσωπός μας διατύπωσε την πάγια θέση της ΕΣΑΚ-Σ για πρόσληψη όλων των συμβασιούχων υπαλλήλων, προκήρυξη δημόσιου, ανοικτού διαγωνισμού και τερματισμό του καθεστώτος των συμβασιούχων.

2.      COVID-19: κατόπιν ερώτησης του εκπροσώπου μας, αναφέρθηκε ότι δικαίωμα αποζημίωσης για το σχετικό τεστ έχουν όσοι φέρουν παραπεμπτικό γιατρού και έγκριση Αρχιάτρου. Επισημάνθηκε από εμάς ότι κάτι τέτοιο δεν αναφέρεται σε καμία ανακοίνωση του ΑΤΠΣΥΤΕ.

3.      Τα γραφεία του Τμήματος Θεσσαλονίκης επεκτείνονται στο διπλανό χώρο του παλιού λογιστηρίου, αραιώνοντας επαρκώς τις αποστάσεις.

4.      Παραιτήθηκε διοικητικός υπάλληλος του Ταμείου με εξαγορά ετών για πλήρη σύνταξη.

5.      Εγκρίθηκε η αύξηση ωρών του συνεργάτη Αρχιάτρου λόγω φόρτου εργασίας. Ο εκπρόσωπός μας ζήτησε κατάλογο με τα ιδιαίτερα καθήκοντα που του έχουν ανατεθεί κατά καιρούς και έλαβε αόριστες απαντήσεις. Αρνητική απάντηση έλαβε επίσης όταν ζήτησε να αναφερθούν στα πρακτικά οι εργασίες αυτές.

6.      Έγινε ασφαλτόστρωση του οικοπέδου της οδού Τσόχα, κατόπιν διαμαρτυριών των περιοίκων για πλημύρες.

7.      Το ΔΣ ενημερώθηκε ότι η Διοίκηση της Τράπεζας συμφώνησε στην κάλυψη του 67% του κόστους των φαρμάκων των βαρέως νοσούντων.

 

Στο ΔΣ του Ταμείου Υγείας μας αρ. 35 / 4-6-2020 συζητήθηκαν μεταξύ άλλων:

1.      Εγκρίθηκε η άδεια ασθένειας ειδικού σκοπού υπαλλήλου με διάρκεια άνω των 10 ημερών, χωρίς περικοπή αποδοχών. Η ΕΣΑΚ-Σ τοποθετήθηκε υπέρ της γενικευμένης αποδοχής αδειών τέτοιου σκοπού χωρίς περικοπές, διότι δικαιολογούνται απολύτως λόγω της επιδημίας covid-19.

2.      Εγκρίθηκε η συνεργασία με μικροβιολογικό εργαστήριο στην Καβάλα.

3.      Αυξήθηκε ο καλυπτόμενος αριθμός των εξετάσεων OCT σε 8 ανά έτος από 6 που ήταν.

4.      Καλύφθηκαν οι θέσεις των αναπληρωτών προϊστάμενων στα τμήματα Οικονομικού και Διοικητικού. Η ΕΣΑΚ-Σ συμφώνησε με την κίνηση, διαφώνησε όμως διότι οι δύο υπάλληλοι διατηρούν παράλληλα καθήκοντα στις παλιές τους θέσεις.

5.      Εγκρίθηκε η σκοπιμότητα για την εγκατάσταση συστήματος τηλεπαρουσιάσεων στο χώρο συνεδριάσεων του ΔΣ του Ταμείου.

6.      ΠΚΑ. Θα γίνει προμήθεια ειδικών μασκών, με χρώματα και σχέδια, για τις συνοδούς και παιδαγωγούς.

7.      Προσλήφθηκαν δύο συμβασιούχοι παιδαγωγοί για ένα δίμηνο, ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες λόγω της επιδημίας covid-19.

8.      Αυξήθηκαν τα δρομολόγια σχολικών, ώστε να τηρούνται τα μέτρα απόστασης και μέγιστου αριθμού παιδιών ανά σχολικό.

9.      Αποφασίσθηκε στο εξής η καταβολή χρημάτων στους ασφαλισμένους να γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο, εκτός των ηλικιωμένων (άνω των 78 ετών) και όσων έχουν κινητικά προβλήματα. Ο εκπρόσωπός μας διαφώνησε με την απόφαση, με το σκεπτικό ότι πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα καταβολής μετρητών σε όποιον το επιθυμεί.

10.  Βρίσκεται σε εξέλιξη η προμήθεια δύο συστημάτων υπερηχοτομογραφίας. Επιλέχθηκε ως συμφερότερη η προσφορά της εταιρείας Healthcare από την Επιτροπή Προμηθειών.

11.  Έγινε ενημέρωση για την πορεία του site του Ταμείου. Ο εκπρόσωπός μας επεσήμανε ότι παρουσιάζονται ακόμη ελλείψεις τέτοιες ώστε να μην παρέχονται οι υπηρεσίες στο προηγούμενο επίπεδο και γι’ αυτό ζητήθηκε να υπάρχει σύνδεσμος με το παλιότερο site προσωρινά έως ότου καλυφθεί πλήρως από το νέο. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω ...

12.  Βρίσκεται σε εξέλιξη άτυπος διαγωνισμός προσφορών για την εκμετάλλευση του οικοπέδου της οδού Τσόχα.

   <-Προηγούμενο ΔΣ  

web analytics

Τελευταία ενημέρωση σελίδας: 28 Ιουλίου 2020