Στο ΔΣ του Ταμείου Υγείας μας αρ. 36 / 18-6-2020 συζητήθηκαν μεταξύ άλλων:

  1. Τέθηκε από σύμβουλο της μειοψηφίας θέμα πιστοποίησης των ιδιωτικών ασθενοφόρων.

  2. Ακυρώθηκε προηγούμενη απόφαση του ΔΣ που συμψήφιζε υπόλοιπο δανείου θανόντος υπαλλήλου του Ταμείου και αποφασίσθηκε νέος συμψηφισμός με χειρότερους όρους. Ο εκπρόσωπός μας διαφώνησε διότι η νέα αυτή απόφαση παρεκκλίνει από προηγούμενες αποφάσεις για παρόμοια θέματα, με αποτέλεσμα άνιση μεταχείριση μεταξύ των υπαλλήλων του ταμείου.

  3. Παραπέμφθηκε υπάλληλος του ταμείου στο πειθαρχικό συμβούλιο κατόπιν έγγραφων καταγγελιών για απρεπή συμπεριφορά. Συζητήθηκε και η πιθανότητα απόλυσης.

  4. Μετακινήθηκε ταμειακός υπάλληλος σε άλλη διοικητική θέση, λόγω πλημμελούς εργασίας μετά από εσωτερικό έλεγχο.

  5. Αυξήθηκε το ωράριο της παιδιάτρου στο ΠΚΑ λόγω των νέων συνθηκών λειτουργίας του χώρου για την προάσπιση της υγείας και της ασφάλειας του προσωπικού και των παιδιών.

  6. Τροποποιήθηκε προς το γρηγορότερο η διαδικασία διεκπεραίωσης των συναλλαγών (πλέον τα παραστατικά ελέγχονται εκ των υστέρων και σε περίπτωση λάθους εκδίδεται πιστωτικό).

 

Στο ΔΣ του Ταμείου Υγείας μας αρ. 37 / 29-6-2020 συζητήθηκαν μεταξύ άλλων:

  1. Υπογράφηκε νέα σύμβαση με την εταιρεία Mednet για έλεγχο των νοσηλειών στο Metropolitan General (πρώην ΙΑΣΩ General) από 1/7.

  2. Έγινε πρόταση από σύμβουλο της πλειοψηφίας για διενέργεια αιμοληψιών τα Σάββατα.

  3. Εγκρίθηκε νέα συνεργασία με ιατρό αλλεργιολόγο. Από 1/7 (Πολύζου Ευθυμία).

  4. Παραίτηση υπαλλήλου του Ταμείου στο ΠΚΑ με πρόωρη αποχώρηση.

  5. Ανανεώθηκε για ένα έτος η σύμβαση με την εταιρεία καθαριότητας του ΠΚΑ. Ο εκπρόσωπός μας διαφώνησε: Όλες οι υπηρεσίες που αφορούν στο Ταμείο μας πρέπει να τις αναλαμβάνει μόνιμο προσωπικό του ταμείου, πλήρους απασχόλησης, με πρόσληψη μέσω ανοικτού δημόσιου διαγωνισμού.

  6. Το ΠΚΑ θα λειτουργήσει εκτάκτως δύο εβδομάδες τον Αύγουστο, κυρίως για υπηρεσίες φύλαξης. Οι γονείς θα αναλάβουν τη μεταφορά των τέκνων τους.

  7. Κατέληξε ο άτυπος διαγωνισμός για την εκμετάλλευση του οικοπέδου της Τσόχα ως χώρος στάθμευσης με την ανακήρυξη της πλειοδότριας εταιρείας. Η ΕΣΑΚ-Σ διαφώνησε, καίτοι αυτή η συμφωνία θα αποφέρει έσοδα στο Ταμείο μας, διότι δεσμεύει το ταμείο σε βάθος χρόνου, αλλά κυρίως διότι η ορθή και διαφανής αξιοποίηση του ακινήτου αυτού επιβάλει τη διεξαγωγή ανοικτού δημόσιου διαγωνισμού, διαδικασία χρονοβόρα και η οποία δεν έχει ξεκινήσει καν !!

  8. Σχετικά με το οικόπεδο του Χαλανδρίου, ενημερωθήκαμε από τον Πρόεδρο ότι υπάρχει η πιθανότητα παράτασης της άδειας οικοδόμησης για άλλα 4 έτη.

  9. Εγκρίθηκε η αναγκαιότητα ενοικίασης δύο επιπλέον γραφείων στο κτίριο Λαιμού για τις ανάγκες διοικητικών υπηρεσιών του ταμείου.

  10. Ξεκινάει (ορίσθηκε δικάσιμος το 2021) η αγωγή του Ταμείου κατά του πρώην γιατρού στη Θεσσαλονίκη.

 

Στο ΔΣ του Ταμείου Υγείας μας αρ. 38 / 2-7-2020 συζητήθηκαν μεταξύ άλλων:

  1. Δεν ανανεώθηκε η σύμβαση σε 5 υπαλλήλους του Ταμείου ‘λόγω του επικείμενου διαγωνισμού’. Ανανεώθηκε σε δύο υπαλλήλους για 6 μήνες.

  2. Μειώθηκαν οι ώρες της ελεγκτή ιατρού στο Metropolitan λόγω της νέα σύμβασης με την εταιρεία Mednet. Θα εξετασθεί η περίπτωση αναπλήρωσης των ωρών αυτών με άλλες υπηρεσίες (από Σεπτέμβρη). Αναφέρθηκε από το προεδρείο ότι προτιμούμε την εταιρεία αυτή έναντι υπαλλήλων του Ταμείου διότι ελέγχει τα περιστατικά επί τόπου ‘επί 24ωρου βάσεως’. Σε ερώτηση όμως του εκπροσώπου μας ποιος ελέγχει τη Mednet (σε ιατρικό επίπεδο), ουδέν απεκκριθεί.

  3. Με αφορμή συζήτηση για το  ζήτημα των επισφαλειών, αναφέρθηκε η πιθανότητα προκαταβολής από τους ασφαλισμένους για μακρές νοσηλείες.

  4. Έγινε δεκτό αίτημα υπαλλήλου στο ΠΚΑ για αποχώρηση από 3/9.

  5. Προτάθηκε από την επιτροπή μηχανοργάνωσης ο συμφερότερος υποψήφιος για το έργο αναβάθμισης του συστήματος PACS (αποθήκευση και διαχείριση εικόνων από ακτινολογικά - υπέρηχα) του Ταμείου. Ο εκπρόσωπος της ΕΣΑΚ-Σ, ως μέλος της επιτροπής, εξέφρασε τον προβληματισμό του σχετικά με τον τρόπο επικοινωνίας του νέου συστήματος με το υφιστάμενο πληροφοριακό σύστημα του Ταμείου, διότι υποκρύπτει αυξημένο κόστος και ως εκ τούτου προκύπτει αναγκαιότητα πρόβλεψης ειδικής ρήτρας στη σύμβαση για την ανάληψη της υλοποίησης του μεγαλύτερου μέρους αυτού από τον ανάδοχο.

  6. Προτάθηκε από την επιτροπή μηχανοργάνωσης ο συμφερότερος υποψήφιος για την προμήθεια συστήματος αριθμών προτεραιότητας σε ιατρεία και εργαστήρια των πολυϊατρείων του ΚΚ και του Χαλανδρίου. Ο εκπρόσωπός μας εξέφρασε τον προβληματισμό του για το κόστος του έργου σε σχέση με την αναγκαιότητα αυτού (μείωση συνωστισμού).

  7. Δόθηκαν πληροφορίες σχετικά με την εξέλιξη του διαγωνισμού του ταμείου για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Η εταιρεία που της έχει ανατεθεί το ξεκαθάρισμα των αιτήσεων θα παραδώσει το ταμείο μικρό αριθμό επιλεγμένων υποψήφιων (περίπου 5 ανά θέση). Η ΕΣΑΚ-Σ διαφωνεί με την ανάθεση σε εταιρεία αυτού του έργου, με το αιτιολογικό ότι οι διαδικασίες είναι αδιαφανείς και ότι το ταμείο διαθέτει τα κατάλληλα άτομα που μπορούν να αναλάβουν το έργο αυτό.

   

Στο ΔΣ του Ταμείου Υγείας μας αρ. 39 / 14-7-2020 συζητήθηκαν μεταξύ άλλων:

  1. Η ΕΣΑΚ-Σ κατέθεσε πρόταση ώστε το Ταμείο να καλύπτει πλήρως τα τεστ covid-19 των φοιτητών τέκνων ασφαλισμένων μας που επαναπατρίζονται, καθώς και εκείνων που φέρουν παραπεμπτικό σημείωμα γιατρού, χωρίς περαιτέρω έλεγχο από τον αρχίατρο (ο οποίος ενδεχομένως να τους παραπέμπει στον Πρόεδρο για περαιτέρω έγκριση… και ταλαιπωρία), κάτι που ήδη έχει συζητηθεί στο ΔΣ αλλά δεν έχει κοινοποιηθεί στους ασφαλισμένους. Επίσης ζητήθηκε να γίνει γνωστός στο κοινό ο τρόπος που καλύπτονται τα τεστ. Η πρόταση απορρίφθηκε με αστείες δικαιολογίες ότι υπάρχουν ήδη σχετικές ανακοινώσεις (ενώ στις ανακοινώσεις δεν υπάρχει καμία αναφορά στα παραπάνω) και ότι εάν αφήσουμε «ελεύθερο» το τεστ θα το κάνουν και οι 14.000 ασφαλισμένοι μας (παραγνωρίζοντας ότι ο παραπέμπων γιατρός έχει την επιστημονική ευθύνη να κρίνει την αναγκαιότητα).

  2. Για τα τεστ των φοιτητών, αναφέρθηκε από τον Πρόεδρο ότι οι φοιτητές μπορούν μετά την παρέλευση 4-5 ημερών από την άφιξη στη χώρα χωρίς συμπτώματα, να κάνουν το τεστ στις δομές του Ταμείου.

  3. Σε εξέλιξη βρίσκεται ο διαγωνισμός προσλήψεων στο Ταμείο. Η εταιρεία θα παραδώσει τις τελικές λίστες των επιλεγμένων υποψηφίων στα τέλη Ιουλίου. Έχουν υποβληθεί περίπου 130 αιτήσεις για τις θέσεις Α και Β αντίστοιχα και 900 και τις θέσεις Γ.

  4. Σύμφωνα με απόφαση του ΔΣ, όσα έμμεσα μέλη με συμπληρωματική ασφάλιση διακόψουν την ασφάλισή τους για οικονομικούς λόγους, δεν μπορούν να ασφαλισθούν εκ νέου στο Ταμείο.

  5. ΠΚΑ: Προτάθηκε για υπεύθυνη Μονάδας υπάλληλος πέμπτη σε σειρά αρχαιότητας.

  6. ΠΚΑ: σε ερώτηση του εκπροσώπου μας εάν έχει προχωρήσει το θέμα της τοποθέτησης φίλτρων αέρα στις Μονάδες, κατόπιν σύστασης της σχετικής έκθεσης, λάβαμε την απάντηση ότι το εξετάζει η Τεχνική Υπηρεσία…

  7. Ο εκπρόσωπός μας πρότεινε τη διερεύνηση εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων στις στέγες του ΠΚΑ, προς εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση του λογαριασμού ηλεκτρισμού.

  8. Τσόχα: Επισημάνθηκε από τον εκπρόσωπό μας ότι η περίφραξη του οικοπέδου είναι ετοιμόρροπη και εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των περαστικών. Η απάντηση ήταν ότι θα το αναλάβει ο ενοικιαστής.

  9. Μηχανοργάνωση: αποφασίσθηκε η διενέργεια κλειστού διαγωνισμού για την ψηφιοποίηση των εγγράφων του Ταμείου, καθώς και την προμήθεια συστήματος ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου και διακίνησης εγγράφων. Ο εκπρόσωπός μας συμφώνησε με την πρώτη πρόταση, διαφώνησε όμως με την δεύτερη, αντιπροτείνοντας να αναληφθεί η υλοποίηση του συστήματος ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου από τη μηχανογράφηση του Ταμείου, η οποία μπορεί κάλλιστα να αναλάβει την υλοποίηση αυτή, επεκτείνοντας το υφιστάμενο σύστημα. Επιπλέον, δεν έγινε καμία σχετική συζήτηση στην Επιτροπή Μηχανοργάνωσης, καθ’ ύλην αρμόδια για τα ζητήματα αυτά, καθιστώντας το ρόλο της διακοσμητικό.

  10. Στα πλαίσια οργανωμένου προγραμματισμού για την προμήθεια μηχανογραφικού εξοπλισμού, αποφασίσθηκε η προμήθεια 50 ηλεκτρονικών υπολογιστών για το νέο έτος. Ο εκπρόσωπός μας κατήγγειλε ότι ενώ το θέμα είχε ανατεθεί στην Επιτροπή Μηχανοργάνωσης, το θέμα ουδέποτε πέρασε από αυτήν.

  11. Εκλέχθηκε νέο προεδρείο του Συλλόγου Υπαλλήλων του ΑΤΠΣΥΤΕ, στις πρόσφατες εκλογές του.

  12. Υπογράφηκε νέα σύμβαση με μικροβιολογικό εργαστήριο στη Ρόδο.

 

Στο ΔΣ του Ταμείου Υγείας μας αρ. 40 / 29-7-2020 συζητήθηκαν μεταξύ άλλων:

  1. Ανανεώθηκαν για ένα έτος οι συμβάσεις δύο ιατρών στη Θεσσαλονίκη (ψυχίατρος και ΩΡΛ)

  2. Υπογράφηκαν νέες συμβάσεις με κλινικές στη Θεσσαλονίκη, στο Βόλο και στην Καβάλα

  3. Συστάθηκε η Επιτροπή Επιλογής Προσωπικού που θα εξετάσει τους επιλεγμένους από τον πρόσφατο διαγωνισμό υποψήφιους, όταν η εταιρεία παραδώσει τις λίστες.

  4. Εκφράστηκε η ανησυχία των συμβούλων της πλειοψηφίας για το γεγονός ότι τα παιδιά των υπαλλήλων της Θεσσαλονίκης δεν κάνουν χρήση των υπηρεσιών του Προσχολικού Κέντρου, το οποίο ενοικιάζεται εδώ και χρόνια σε ιδιώτη.

  5. Η μηχανογράφηση του Ταμείου προετοιμάζεται για το νέο σύστημα myData της ΑΑΔΕ με χρονικό ορίζοντα τον Οκτώβριο.

  6. Εγκρίθηκε η σκοπιμότητα προμήθειας λογισμικού για το ΠΚΑ. Ανατέθηκε στην Επιτροπή Μηχανοργάνωσης να το διερευνήσει.

 

   <-Προηγούμενο ΔΣ  

web analytics

Τελευταία ενημέρωση σελίδας: 02 Σεπτεμβρίου 2020