Στο ΔΣ του Ταμείου Υγείας μας αρ. 41 / 27-8-2020 συζητήθηκαν μεταξύ άλλων:

  1. Συνεχίζεται το καθεστώς συμβασιούχων ορισμένου χρόνου με την ανανέωση, για 6 μήνες, των συμβάσεων 2 υπαλλήλων γραφείου και ενός νοσηλευτή.

  2. Ανανεώθηκαν οι συμβάσεις δύο ιατρών (Βιοπαθολόγου και ψυχιάτρου) για ένα έτος.

  3. Ανανεώθηκαν ή επεκτάθηκαν συμβάσεις με διαγνωστικά κέντρα στο Βόλο (για μικροβιολογικές και ακτινολογικές εξετάσεις) και στο Ηράκλειο Κρήτης (Ασκληπιός Διάγνωσις για τεστ covid-19). Σύμβαση για τεστ covid-19 έχει επίσης συναφθεί με το Ιατρικό και το BιοΑναλυτική-ΓενόΤυπος Α.Ε.  

  4. Covid-19: Κατόπιν ερώτησης του εκπροσώπου μας σχετικά με την εμπλοκή του Ταμείου στα περιστατικά κορωνοϊού στην Τράπεζα, σημειώθηκε από τον Πρόεδρο ότι δεν ζητήθηκε η αρωγή του Ταμείου, παρότι έχει προσφερθεί από την αρχή της επιδημίας. Επίσης ενημερωθήκαμε ότι διενεργούνται καθημερινά πολλά τεστ στους χώρους του Ταμείου, όπως προβλέπονται από την σχετική ανακοίνωση του Ταμείου. Πρόταση συνταξιούχου συμβούλου για διενέργεια τεστ σε όλους όσους επιστρέφουν από διακοπές (κατόπιν παρέλευσης των σχετικών ημερών) απορρίφθηκε, με το αιτιολογικό ότι δεν προβλέπεται από τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

  5. Το φυσικοθεραπευτήριο των πολυϊατρείων Ομήρου πρόκειται σύντομα να μεταφερθεί σε άλλο όροφο για να διευκολυνθεί η έκδοση άδειας.

  6. ΠΚΑ: περίπου 45 παιδιά έκαναν χρήση της υπηρεσίας φύλαξης τον Αύγουστο.

  7. ΠΚΑ: δύο νέες νηπιαγωγοί προσλήφθηκαν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου για ένα έτος.

  8. Έγινε ζημιά σε κολώνα της ΔΕΗ που τροφοδοτεί το ΠΚΑ, ευτυχώς χωρίς βλάβες στην ηλεκτρική εγκατάσταση του σχολείου.

  9. Εγκρίθηκε το κόστος μετεγκατάστασης του φυσικοθεραπευτήριου. Ανατέθηκε στην εταιρεία που αναλαμβάνει και άλλες τεχνικές εργασίες το τελευταίο διάστημα στο Ταμείο. Ο εκπρόσωπός μας επισήμανε ότι δεν υπήρξαν άλλες σχετικές προσφορές, παρότι το κόστος προσεγγίζει το ανώτατο επιτρεπτό με απευθείας ανάθεση.

  10. Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαπραγμάτευση για υπογραφή νέας σύμβασης με το Metropolitan.

  11. Γίνονται ενέργειες για την ίδρυση Παιδοψυχολογικού Τμήματος στην Κοινωνική Υπηρεσία. Θα διαμορφωθεί σχετική πρόταση από τον αρμόδιο υπεύθυνο σχετικά.

  

Στο ΔΣ του Ταμείου Υγείας μας αρ. 42 / 3-9-2020 συζητήθηκαν μεταξύ άλλων:

  1. Προσλήψεις: Επιλέχθηκαν από την  Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού τα άτομα που θα στελεχώσουν τις διοικητικές θέσεις που προκηρύχθηκαν με τον τελευταίο διαγωνισμό (6+1). Παρότι στην τελική λίστα υπήρχαν γνωστά ονόματα συναδέλφων, ο εκπρόσωπός μας μπήκε στην ουσία του θέματος και διαφώνησε με τη διαδικασία, εφόσον η αρχική επιλογή των υποψηφίων γίνεται μέσω εταιρείας, η τελική μέσω συνέντευξης, με υποκειμενική αξιολόγηση, ενώ δεν ακυρώνεται στο ελάχιστο το κατάπτυστο καθεστώς των συμβασιούχων. Σχετικά με τα άτομα καθεαυτά, διατυπώσαμε την επιφύλαξη ότι μπορεί να εξετασθούν ανά πάσα στιγμή αναλυτικά κάποια βιογραφικά, εάν χρειαστεί. 

  2. Έγινε τοποθέτηση προϊσταμένου στην υπηρεσία μισθοδοσίας και προσωπικού.

  3. Σχεδιάζονται οργανωτικές αλλαγές με δημιουργία νέας υπηρεσίας και τμήματος.

  4. ΠΚΑ: μια νέα υπάλληλος προσλήφθηκε με σύμβαση ορισμένου χρόνου για ένα έτος.

  5. Το αντιγριπικό εμβόλιο θα το προμηθευτούμε σε δόσεις, αρχής γενομένης από το τέλος Σεπτεμβρίου. Ο εμβολιασμός θα διενεργείται εντός των δομών του Ταμείου με προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες και στους ηλικιωμένους.

  6. Αναφέρθηκε από τη διευθύντρια του Τομέα Πρόνοιας και Κοινωνικής Μέριμνας ότι τα γηροκομεία που φιλοξενούν συνταξιούχους ασφαλισμένους του Ταμείου μας είναι (μέχρις ώρας) ασφαλή.

 

Στο ΔΣ του Ταμείου Υγείας μας αρ. 43 / 17-9-2020 συζητήθηκαν μεταξύ άλλων:

  1. Ελήφθει απόφαση οι υπάλληλοι ορισμένου χρόνου του Ταμείου να μην έχουν δικαίωμα ασφάλισης στο Ταμείο. Η ΕΣΑΚ-Σ διαφώνησε για λόγους ίσης μεταχείρισης μεταξύ υπαλλήλων.

  2. Μετά το ζήτημα που προέκυψε με τα αποτελέσματα του διαγωνισμού του Ταμείου, πάγωσε η διαδικασία των προσλήψεων. Ο εκπρόσωπός μας υπενθύμισε στο Ταμείο την πρόταση που είχε κάνει πριν την απόφαση προκήρυξης διαγωνισμού, για επιλογή υποψηφίων από τις λίστες ανέργων του ΟΑΕΔ (με τις απαραίτητες προϋποθέσεις διασφάλισης αντικειμενικότητας).

  3. Εγκρίθηκε η συνεργασία με νέο ιατρό βιοπαθολόγο για το Μικροβιολογικό από 1/10, μετά την αποχώρηση της υφιστάμενης ιατρού.

  4. Covid-19: Τέθηκε από τον εκπρόσωπό μας το ζήτημα της επί τούτου διενέργειας αντιφυματικού εμβολιασμού (BCG) σε ειδικές ευπαθείς ομάδες (πχ υπερήλικες), ως επιπρόσθετο μέτρο αντιμετώπισης της νόσου covid-19. Η απάντηση ήταν ότι το Ταμείο μας δεν επεξεργάζεται κάποια σχετική πρόταση διότι δεν υπάρχουν ακόμη αρκετές μελέτες που να το αποδεικνύουν. Σημειώνεται ότι ήδη τρέχουν 11 μελέτες, μια από τις οποίες γίνεται στην Ελλάδα.

  5. Ξεκινάει πιλοτικό πρόγραμμα παροχής παράλληλης στήριξης, από υπάλληλο του Ταμείου, σε παιδιά που φιλοξενούνται στο ΠΚΑ και χρήζουν ειδικής υποστήριξης. Θα λειτουργήσει αρχικά για ένα έτος και αποφασίστηκε η πρόσληψη μιας νέας ειδικής παιδαγωγού για το σκοπό αυτό.

  6. Ο Αρειος Πάγος αποφάνθηκε υπέρ πρώην ιατρού του Ταμείου για το καθεστώς εργασίας που είχε στο Ταμείο.

  7. Η ΕΣΑΚ-Σ κατέθεσε πρόταση για την προάσπιση της υγείας των συναδέλφων στους χώρους δουλειάς. Αφού περιέγραψε την αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης στη λήψη των απαραίτητων μέτρων πρόληψης μετάδοσης της νόσου στους εργαζόμενους (μέσα Μαζικής Μεταφοράς, χώροι εργασίας) και στους μαθητές (έλλειψη εκπαιδευτικών και καθαριστριών, πολυμελή τμήματα), ζήτησε τη συνδρομή της Τράπεζας στην παροχή εξοπλισμού προστασίας για όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα σχέσης εργασίας, καθώς και τη διενέργεια επαναλαμβανόμενων τεστ στους χώρους δουλειάς. Η πρόταση έτυχε χλιαρής αποδοχής από το Προεδρείο και δεν συμφωνήθηκε να στηριχθεί από το ΔΣ του Ταμείου, με το αιτιολογικό ότι κάτι τέτοιο δεν συνίσταται από τον ΕΟΔΥ.

  8. Σύμβουλος της μειοψηφίας κατήγγειλε υπερτιμολόγηση μεταξύ τρίτης και δεύτερης θέσης σε ιδιωτικό μαιευτήριο. Θα διερευνηθεί.

Στο ΔΣ του Ταμείου Υγείας μας αρ. 44 / 1-10-2020 συζητήθηκαν μεταξύ άλλων:

  1. Το Ταμείο βρίσκεται σε διαδικασία κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων των ενόχων για τις ατασθαλίες του 1997. Παρότι τα ακίνητα που διερευνώνται δεν φτάνουν σε αξία τα οφειλόμενα, το Ταμείο αποφασίστηκε να συμμετέχει στη διαδικασία των αναγκαστικών πλειστηριασμών, ώστε να επιτύχει το μεγαλύτερο δυνατό τίμημα.

  2. Covid-19: Κατόπιν ερώτησης του εκπροσώπου μας σχετικά με το περιστατικό κορωνοιού σε υπάλληλο του Ταμείου την περασμένη εβδομάδα, ο Πρόεδρος περιέγραψε με αδρές γραμμές τη διαδικασία που ακολουθήθηκε. Τα δείγματα που ελήφθησαν εξετάστηκαν από το ινστιτούτο Παστέρ και ήταν όλα αρνητικά. Οι εργαζόμενοι που εξετάσθηκαν επέστρεψαν στην εργασία τους την επόμενη μέρα, ενώ δεν είναι γνωστό ακόμη εάν θα χρειαστεί να διεξαχθεί επαναληπτικό τεστ. Εγιναν απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους που κινήθηκε το περιστατικό.

  3. Επιλέχθηκαν από την Επιτροπή Προμηθειών οι ανάδοχες εταιρείες που θα εκπονήσουν τα έργα της ψηφιοποίησης των φακέλλων του Ταμείου και του συστήματος ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου και ηλεκτρονικής διαχείρισης εγγράφων. Ο εκπρόσωπός μας επανέλαβε την άποψη ότι το ηλεκτρονικό πρωτόκολλο ήταν μέσα στις δυνατότητες υλοποίησής του από το τμήμα πληροφορικής του Ταμείου ως επέκταση του υφιστάμενου πληροφοριακού συστήματος, πράγμα το οποίο θα κόστιζε λιγότερο στο Ταμείο. Επίσης ρώτησε ποιο θα είναι το προβλεπόμενο κόστος σε βάθος 5ετίας για το σύστημα ηλεκτρονικής διαχείρισης εγγράφων, για να λάβει την απάντηση "βλέποντας και κάνοντας". Τέλος επεσήμανε ότι οι Τεχνικές Προδιαγραφές για την επιλογή του συστήματος ηλεκτρονικής διαχείρισης εγγράφων δεν πέρασαν από την Επιτροπή Μηχανοργάνωσης, ως όφειλαν.

  4. Κατόπιν εισήγησης του αρμόδιου προϊστάμενου, αποφασίσθηκε η ίδρυση Παιδοψυχολογικού Τμήματος στην Κοινωνική Υπηρεσία, καθώς και η διενέργεια διαγωνισμού για τη συνεργασία με έναν/μια Παιδοψυχίατρο στα πολυϊατρεία της Αθήνας. Επίσης αποφασίσθηκε η διενέργεια διαγωνισμού για τη συνεργασία με έναν/μια Νευρολόγο και Αντινοδιαγνώστη αντίστοιχα στα ιατρεία της Θεσσαλονίκης.

  5. Εγκρίθηκε η ασφάλιση (με κύρια ασφάλιση) ανάδοχου τέκνου, για όσο διάστημα διαρκεί η αναδοχή.

  6. Ετοιμάζονται συμβάσεις με διαγνωστικά κέντρα και νοσηλευτήρια στην Κρήτη.

  7. Αποφασίσθηκε η προμήθεια συσκευών ροομέτρησης για τη διεξαγωγή της εν λόγω εξέτασης στο χώρο του Ταμείου, καθώς και η αύξηση της αμοιβής του αρμόδιου ιατρού αλλεργιολόγου που θα τις εκπονεί.

  8. Έγινε αιμοδοσία στη Θεσσαλονίκη με συμμετοχή 33 ατόμων.

 

   <-Προηγούμενο ΔΣ  

web analytics

Τελευταία ενημέρωση σελίδας: 02 Οκτωβρίου 2020