Στο ΔΣ του Ταμείου Υγείας μας αρ. 45 / 8-10-2020 συζητήθηκαν μεταξύ άλλων:

  1. Έγινε εκτάκτως, χαιρετισμός και καλωσόρισμα του νέου υποδιοικητή κου Πελαγίδη, από το ΔΣ.

  2. Άλλαξε η κατηγοριοποίηση ορισμένων χειρουργικών επεμβάσεων με μετάθεσή τους σε χαμηλότερη.

  3. Εμβόλιο γρίπης: Το νέο αντιγριπικό εμβόλιο για φέτος θα γίνεται στις εγκαταστάσεις του Ταμείου.

  4. Κατόπιν επιθεώρησης, από κάποιους συμβούλους του ΔΣ, του ακινήτου που περιήλθε πρόσφατα στην ιδιοκτησία του Ταμείου ως αποτέλεσμα των επιδικασθέντων από τις ατασθαλίες του 1997, προτάθηκε η έγκριση καταβολής χρηματικού ποσού για τη συντήρησή του. Ο εκπρόσωπός μας εξέφρασε αντίρρηση, διότι δεν έχει αποφασισθεί η τύχη του ακινήτου ακόμη και εκκρεμούν ακόμη οι πλειστηριασμοί αρκετών ακινήτων που διεκδικεί το Ταμείο. Επιπλέον, ο ρόλος του ταμείου δεν έιναι η διαχείριση ακινήτων, οπότε θα πρέπει να επανέλθουμε όταν / εάν αποκτηθούν και άλλα ακίνητα, για μια συνολική αντιμετώπιση του θέματος.

  

Στο ΔΣ του Ταμείου Υγείας μας αρ. 46 / 15-10-2020 συζητήθηκαν μεταξύ άλλων:

  1. Στη συζήτηση για τον Απολογισμό του ΠΚΑ για το 2019-20 και τον αντίστοιχο Προϋπολογισμό 2020-21, η ΕΣΑΚ-Σ συμφώνησε στον παιδαγωγικό τομέα, όμως καταψήφισε στο οικονομικό και διοικητικό, εφόσον για ακόμη μια χρονιά, συνεχίζεται το καθεστώς των επί συμβάσει υπαλλήλων, εργασίες που θα μπορούσαν να γίνονται από υπαλλήλους του ΠΚΑ δίνονται σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα, όπως η καθαριότητα, αλλά και για την καταβολή διδάκτρων που απαιτείται για τα εγγόνια των συνταξιούχων συναδέλφων. Εκτός αυτών ο εκπρόσωπός μας επισήμανε ότι τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την ασφάλεια των παιδιών μας (φράχτης, φίλτρα αέρα) καθυστερούν σημαντικά ή έχουν παγώσει.

  2. Ανανεώθηκε η σύμβαση υπαλλήλου για 6 μήνες με τα κατώτατα όρια αποδοχών.

  3. Εγκρίθηκε η καταβολή του βοηθήματος πολυτέκνων-τριτέκνων στο προσωπικό.

  4. Το μηχάνημα του μαστογράφου παρουσιάζει βλάβες.

  5. Covid-19: Εγινε ενημέρωση από τον Πρόεδρο για τα κρούσματα κορωνοϊού στο ΙΕΤΑ την τρέχουσα εβδομάδα. Όλες οι λήψεις δειγμάτων για τα σχετικά τεστ (περίπου 200) έγιναν από υπαλλήλους και ιατρούς του Ταμείου. Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο εκπρόσωπος της ΕΣΑΚ-Σ επισήμανε ότι πιθανότατα θα είχε περιορισθεί η εξάπλωση εάν διεξάγονταν τακτικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλο το προσωπικό της Τράπεζας, όπως έχει ήδη κατ΄επανάληψη ζητήσει (δες και σχετική ανακοίνωση), παρότι μπορεί να υπερβαίνουν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

 

Στο ΔΣ του Ταμείου Υγείας μας αρ. 47 / 26-10-2020 συζητήθηκαν μεταξύ άλλων:

  1. Εμβόλιο γρίπης: ενώ δεν έχει αρχίσει ακόμη επίσημα το πρόγραμμα εμβολιασμών, έχουν ήδη γίνει εμβολιασμοί κατ' οίκον από κλιμάκια του Ταμείου μας. Επίσης, έχει ήδη παρατηρηθεί έλλειψη ορθής επικοινωνίας με τους συμβεβλημένους και μη φαρμακοποιούς. Δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι η κατάσταση θα έχει ομαλοποιηθεί με την έναρξη του προγράμματος. Το βέβαιο είναι, όπως επισήμανε και ο εκπρόσωπός μας, ότι παρά την αυξημένη προμήθεια εμβολίων φέτος, δεν θα επαρκέσουν. Μια και η συνιστώμενη περίοδος εμβολιασμού είναι ο Νοέμβριος, οι ασφαλισμένοι μας θα πρέπει να περιμένουν θα ολοκληρωθεί, σύντομα ελπίζουμε, ο πρώτος γύρος εμβολιασμών ώστε να γίνει καλύτερα ο προγραμματισμός των υπολοίπων. Σε κάθε περίπτωση μπορεί κάποιος ασφαλισμένος να το προμηθευτεί και από φαρμακεία.

  2. Covid-19: Εγκρίθηκε η διεξαγωγή τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για sars-cod-2 (rapid test) σε όλο το προσωπικό του Ταμείου κυλιόμενα.

  3. Covid-19: Το Προεδρείο επιφορτίστηκε με το καθήκον να διερευνήσει τις πιθανές πηγές προμήθειας αριθμού rapid tests με βασικό κριτήριο την αυξημένη ευαισθησία.

  4. Covid-19: Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση του ΔΣ για το περιστατικό στο ΙΕΤΑ και για το νέο στο ΜΗΚΕΧΑ. Έγινε και δεύτερος κύκλος τεστ, και στο ΜΗΚΕΧΑ αυτή τη φορά. Το ΙΕΤΑ σταδιακά άνοιξε και σήμερα λειτουργεί πλήρως. Στο ΜΗΚΕΧΑ δεν βρέθηκε άλλο κρούσμα, ενώ έγιναν οι απαραίτητες απολυμάνσεις. Ευχαριστήρια επιστολή απέστειλε ο διευθυντής του ΙΕΤΑ στο Ταμείο συγχαίροντας τους εμπλεκόμενους ιατρούς και υγειονομικούς για το ζήλο που επέδειξαν όλες αυτές τις ημέρες στην αντιμετώπιση του περιστατικού.

  5. Αιμοδοσία: με ικανοποιητικά αποτελέσματα ολοκληρώθηκε η πρόσφατη αιμοδοσία, σύμφωνα και με το αρμόδιο νοσοκομείο, παρότι συγκεντρώθηκαν λιγότερες φιάλες από πέρυσι.

  6. Επισκευάσθηκε ο μαστογράφος.

  7. Από τους πρόσφατους πλειστηριασμούς των ακινήτων που διεκδικεί το Ταμείο, δεν προέκυψε κανένα θετικό αποτέλεσμα (δεν βρέθηκε πλειοδότης), και το Ταμείο τα πήρε όλα στην κατοχή του.

 

<-Προηγούμενο ΔΣ  

web analytics

Τελευταία ενημέρωση σελίδας: 02 Νοεμβρίου 2020