Στο ΔΣ του Ταμείου Υγείας μας αρ. 48 / 5-11-2020 συζητήθηκαν μεταξύ άλλων:

  1. Ατασθαλίες 1999: Έγινε ενημέρωση από το δικηγόρο του Ταμείου για το αποτέλεσμα των πρόσφατων πλειστηριασμών και μια αναδρομή για το ακίνητο του υπ'αριθμόν ένα κατηγορούμενου. Επίσης για άλλα ακίνητα που έχουν εντοπισθεί και οδεύουν προς διεκδίκηση. Δόθηκε νέα εξουσιόδότηση στο νομικό για εκπροσώπηση του Ταμείου στον επόμενο πλειστηριασμό ακινήτων που θα γίνει τον Ιανουάριο. Μέχρι σήμερα το Ταμείο έχει λάβει στην κατοχή του 9 ακίνητα.

  2. Ακίνητα: εξουσιοδοτήθηκε η επιτροπή ακινήτων να διαπραγματευτεί την πώληση ενός από τα προσφάτως αποκτηθέντα ακίνητα του ταμείου. Ο εκπρόσωπός μας διαφώνησε και ζήτησε να γίνει συνολική διαχείριση των ακινήτων αυτών εφόσον ολοκληρωθούν οι διαδικασίες πλειστηριασμών.

  3. Μειώθηκε η αποζημίωση για το τεστ covid-19 που γίνεται στην Αθήνα. Διευκρινίστηκε πάντως ότι τα ιδιωτικά θεραπευτήρια που ζητούν τεστ ως προαπαιτούμενο για μια επέμβαση δέχονται τεστ που αναλαμβάνονται από το Ταμείο μας.

  4. ΠΚΑ: Νέο σοβαρό επεισόδιο, το σοβαρότερο έως σήμερα, προκλήθηκε με ρίψεις πέτρων και κομματιών μαρμάρων από το χώρο του γειτονικού καταυλισμού, με σπάσιμο παραθύρων. Μόνο από τύχη δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, ενώ μετά από επανηλλειμένη επικοινωνία γκρεμίστηκε ένα ξύλινο παράπηγμα που δημιουργήθηκε στο σημείο. Το περιστατικό αναφέρθηκε στην Αστυνομία, στο Δήμο, στη ΔΑΔΟ, ενώ έγινε επιτόπια επισκεψη εκπροσώπου του δήμου και της ειδικής Διαμεσολαβήτριας θεμάτων Ρομά της Ένωσης Ελλήνων Ρομά Διαμεσολαβητών και Συνεργατων, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Το χώρο επισκέφθηκε επίσης ο αρμόδιος υποδιοικητής της Τράπεζας, ενώ επισημάνθηκε το επείγον της ανέγερσης της, προγραμματισμένης εδώ και χρόνια, μάντρας. Στο ΔΣ ελήφθηκαν αποφάσεις για τοποθέτηση τελάρων με σύρμα για προστασία των παραθύρων, τοποθέτηση καμερών για το χώρο της μάντρας και αλλαγή του χώρου προαυλισμού των παιδιών με τη σχετική διαμόρφωση. Ο εκπρόσωπός μας ζήτησε, εκτός από τα μέτρα προστασίας (κάγκελα, περίφραξη) και πρόληψης (κάμερες), να υπάρξει και προσέγγιση των γειτόνων με μεγαλύτερη επικοινωνία και χτίσιμο σχέσεων καλής γειτονίας. Στο παρελθόν, μια τέτοια τακτική είχε αποδώσει.

  5.  Covid-19: Εγκρίθηκε η προμήθεια μεγάλου αριθμού τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Sars-Cov-2 Ag, με ταυτόχρονη χρήση αναλυτή που αυξάνει την κλινική τους ακρίβεια στο 99,6% και το οποιό δεν δίνει κανένα ψευδώς θετικό αποτέλεσμα, σύμφωνα με την προμηθεύτρια ετιρεία. Εν των μεταξύ ολοκληρώθηκε μια σειρά rapid τεστ σε όλο το προσωπικό του Ταμείου. Το τεστ εμφανίζει αποτελέσματα σε 15 λεπτά. Άγνωστο πότε θα γίνει η επόμενη.

 

<-Προηγούμενο ΔΣ  

web analytics

Τελευταία ενημέρωση σελίδας: 12 Νοεμβρίου 2020