Στο ΔΣ του Ταμείου Υγείας μας αρ. 49 / 19-11-2020 συζητήθηκαν μεταξύ άλλων:

  1. Ανανεώθηκαν "προσωρινά" οι συμβάσεις δύο υπαλλήλων του ταμείου. Ο εκπρόσωπός μας διαφώνησε με τη χρήση του όρου "προσωρινά", διότι αυτός οδηγεί σε απόλυση. Αναφέρθηκε επίσης ότι έως το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία προσλήψεων μόνιμου προσωπικού.

  2. Εγκρίθηκε η προμήθεια άλλων πέντε φορητών υπολογιστών για τις ανάγκες της εξ αποστάσεως εργασίας, σύνολο 25 έως σήμερα.Ο εκπρόσωπός μας έθεσε τον προβληματισμό εάν κατά την εκπόνηση των προδιαγραφών των μηχανημάτων αυτών έχει ληφθεί μέριμνα για την εκ των υστέρων αξιοποίησή τους, μετά τη λήξη της πανδημίας και την επιστροφή στην κανονικότητα.

  3. Σε εξέλιξη βρίσκεται η αναζήτηση γιατρών για τη Θεσσαλονίκη (νευρολόγοι) και στην Αθήνα (παιδοψυχίατροι) με τη διαδικασία να προβλέπεται να διαρκεί έως το τέλος του έτους.

  4. Ορίστηκαν οι ημερομηνίες αιμοδοσίας για το 2021.

  5. Εγκρίθηκε η σκοπιμότητα επέκτασης του συστήματος απομαγνητοφώνησης των διαγνώσεων triplex και στην Θεσσαλονίκη, με νέα προμήθεια.

  6. Οι οδοντίατροι των πολυιατρείων της Αθήνας κατέθεσαν πρόταση τροποποίησης των διαδικασίων εξέτασης ασθενών, με σκοπό την αυξημένη προφύλαξη από την πανδημία. Η πρότασή τους συμφωνήθηκε να εξετασθεί.

  7. Συζητήθηκαν διεξοδικά τα αιτήματα υπαλλήλων του Ταμείου για χρήση αδειών ευπαθών ομάδων και ειδικού σκοπού. Κάποιοι εξ αυτών προθυμοποιήθηκαν να εργάζονται κανονικά. Ο εκπρόσωπός μας υπoστήριξε ότι όποιος ζητάει άδεια που δικαιούνται πρέπει να την πάρει.

  8. Νέο ωραρίο λειτουργίας των πολυιατρείων, έως τις 15:15.

  9. ΠΚΑ: Εγκρίθηκε η προμήθεια εξοπλισμού τηλε-εκπαίδευσης (κάμερες και ακουστικά) 

  10. ΠΚΑ: όπως πληροφορηθήκαμε, έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την κατασκευή προστατευτικού φράχτη, αρχικά με την επιθεώρηση του προαύλιου χώρου από την εργολήπτρια εταιρεία.

  11. Covid-19: Αναγνώστηκε ευχαριστήρια επιστολή του Δντη του Υπκ/τος Θεσ/νίκης σχετικά με την αντιμετώπιση των πρόσφατων κρουσμάτων στο κατάστημα. Επίσης, έγιναν τεστ στα καταστήματα Βόλου, Καβάλας, στο ΚΕΠΕΔΙΧ και στο ΙΕΤΑ, όπου έγινε ιχνηλάτηση των σχετικών κρουσμάτων και επεκτάθηκαν αντίστοιχα τα τεστ. Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση τεστ στο προσωπικό του Ταμείου. Από την ερχόμενη εβδομάδα θα παραληφθεί και μια συσκευή  ανάλυσης, η οποία θα αυξήσει στο μέγιστο την ακρίβεια των rapid tests. Καθορίστηκε η τιμή αποζημίωσης για τα rapid tests.

  12. Εμβολιασμός γρίπης: έχει διεξαχθεί το μεγαλύτερο μέρος των εμβολίων γρίπης που έχει εξασφαλίσει το Ταμείο για τους ασφαλισμένους του. Απομένουν περίπου 200 εμβόλια.

  13. Σύμβουλος ανέφερε πρόβλημα που έχει προκύψει με ορισμένα φαρμακεία, τα οποία προτίθενται να διακόψουν τη σύμβαση με το Ταμείο μας από την 1η Δεκεμβρίου.

 

Στο ΔΣ του Ταμείου Υγείας μας αρ. 50 / 3-12-2020 συζητήθηκαν μεταξύ άλλων:

  1. Ανανεώθηκε η σύμβαση με το Μεσογειακό Κέντρο Διακοπών Αιμοκάθαρσης ΑΕ για 3 έτη.

  2. Αποφασίσθηκε η διακοπή της συνεργασίας του Ταμείου με ψυχίατρο, της οποίας η σύμβαση είχε ανανεωθεί πρόσφατα. Το θέμα θα ανατεθεί σε νομικό.

  3. Δόθηκε ελαστικότητα ωραρίου σε γιατρό συνεργάτη του Ταμείου, καθότι εργάζεται σε νοσηλευτικό ίδρυμα της πρώτης γραμμής αντιμετώπισης της πανδημίας (ΓΝΘ Ιπποκράτειο).

  4. Αποφασίσθηκε να μην γίνεται περικοπή των αμοιβών ιατρών που νοσούν από covid-19, οι ίδιοι ή μέλη της άμεσης οικογένειάς τους.

  5. Υπογράφηκε 3ετής σύμβαση συνεργασίας με το φαρμακευτικό σύλλογο Αχαϊας, με επωφελείς οικονομικούς όρους για το Ταμείο.

  6. Σχετικά με το θέμα που αναφέρθηκε στο προηγούμενο ΔΣ για ορισμένα φαρμακεία, διαπιστώθηκε ότι πράγματι υπήρξε διακοπή συνεργασίας με κάποια περιφερειακά φαρμακεία της Αττικής, τα οποία είναι περιορισμένου αριθμού και δεν επηρεάζουν τη συνολική φαρμακευτική λειτουργία του Ταμείου. Το θέμα θα εξετασθεί εκ νέου στο τέλος Ιανουαρίου. 

  7. Ξεκινάει οσονούπω νέος γύρος rapid tests στο προσωπικό του Ταμείου.

  8. Κατατέθηκε συγχαρητήρια επιστολή του Δντη του ΙΕΤΑ, σχετικά με την αντιμετώπιση των 2 πρόσφατων κρουσμάτων, η οποία υπογραμμίζει τον κρίσιμο ρόλο του Ταμείου στην αντιμετώπιση υγειονομικών κρίσεων.

  9. ΠΚΑ: Με προβλήματα διεξάγεται η τηλε-εκπαίδευση στο ΠΚΑ. Οι εκεί εκπαιδευτικοί, με επιστολή τους ζήτησαν να προβλέπεται η χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης για όσους λειτουργούν στους χώρους του ΠΚΑ, η οποία είχε αφαιρεθεί κατόπιν παραπόνων γονέων ότι με τη χρήση της δεν υπήρχε καλή επικοινωνία. Ο εκπρόσωπός μας ενστερνίστηκε  τα οφέλη επικοινωνίας απουσία μασκας αλλά τόνισε την προτεραιότητα που πρέπει να δίνεται στην υγεία και ασφάλεια (πχ εάν μπορεί να εξασφαλισθεί απομόνωση του εκπαιδευτικού και απολύμανση/αερισμός του χώρου μεταξύ εκπαιδεύσεων).

  10. Με εγκύκλιο του ΕΚΑ ενημερωθήκαμε ότι, βάσει του Ν.4756/26.11.20, άρθρο 72, παρατείνεται η θητεία του παρόντος ΔΣ έως την 30/6/2021.

 

<-Προηγούμενο ΔΣ  

web analytics

Τελευταία ενημέρωση σελίδας: 11 Δεκεμβρίου 2020