Στο ΔΣ του Ταμείου Υγείας μας αρ. 59 / 18-3-2021 συζητήθηκαν μεταξύ άλλων:

  1. Ανανεώθηκε για έξι μήνες σύμβαση ορισμένου χρόνου νοσηλεύτριας στη Θεσσαλονίκη. 

  2. Προσλήφθηκε με σύμβαση ορισμένου χρόνου, υπάλληλος για την υπηρεσία Νοσοκομειακής Περίθαλψης.

  3. Ανανεώθηκε για ένα έτος η σύμβαση συνεργασίας με την ψυχολόγο κα Χατζηπανταζή στη Θεσσαλονίκη.

  4. Η αιμοδοσία στην Θεσσαλονίκη θα αναβληθεί για τον Μάιο. Είναι μέσα στα χρονικά όρια για την επόμενη.

  5. Ανανεώθηκε η σύμβαση συνεργασίας με το Ινστιτούτο Παστέρ για τρία έτη. Εκεί διενεργούνται κυρίως εξετάσεις PCR Covid-19 για προεγχειρητικό έλεγχο.

  6. Covid-19: Μετά την εύρεση κρούσματος στο ΠΚΑ, οι φυσικές παρουσίες των διδασκόντων περιορίστηκαν στο μισό.

  7. Covid-19: Στάθηκε η λίστα των ευπαθών ατόμων στο Υπουργείο για να συμπεριληφθούν στους επικείμενους εμβολιασμούς. Η σύνταξη της λίστα έγινε με βάσει τα δεδομένα του πληροφοριακού συστήματος. Σε κάποιες περιπτώσεις υπήρξε προβληματική κωδικοποίηση (κατά ICD-10) των ασθενειών από συνεργαζόμενους εξωτερικούς γιατρούς, με αποτέλεσμα τη δυσχέρεια στην κατάταξη κάποιων ατόμων. Ο εκπρόσωπός μας πρότεινε την απευθείας επικοινωνία με τους ασφαλισμένους για τους οποίους υπάρχει αμφιβολία. Η μηχανογράφηση του Ταμείου εχει ήδη αρχίσει τις ετοιμασίες για την επόμενη ομάδα, των ατόμων αυξημένου κινδύνου.

  8. Σε επικοινωνία βρίσκεται το Προεδρείο του Ταμείου με τα λοιπά μέλη της ΟΑΤΥΕ για το θέμα με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο. Εχθές έγινε σχετική συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας. Κάποια φαρμακεία δεν εκτελούν συνταγές του ταμείου μας!

  9. Η διατροφολόγος κα Μαράκη μάλλον θα διακόψει τη συνεργασία της με το Ταμείο εξαιτίας απασχόλησής της σε άλλο φορέα εκτός Αθηνών.

  10. Τα ακίνητα που εκπλειστηριάστηκαν και περιήλθαν στο Ταμείο, είχαν χρέη προς τις Τράπεζες που έπρεπε να εξοφληθούν...

  11. Ορίστηκε η επιτροπή διένεργειας διαγωνισμού για την συνεργασία με γυναικολόγο.

 

Στο ΔΣ του Ταμείου Υγείας μας αρ. 60 / 30-3-2021 δεν παρευρέθηκε γιατί άλλαξε την τελευταία στιγμή η ημερομηνία διεξαγωγής και δεν υπήρξε έγκαιρη ενημέρωσή του.

 

Στο ΔΣ του Ταμείου Υγείας μας αρ. 61 / 13-4-2021 συζητήθηκαν μεταξύ άλλων:

  1. Ο εκπρόσωπός μας κατήγγειλε την πλήρη αποδιοργάνωση της διεξαγωγής των Διοικητικών Συμβουλίων και την μετάθεση των ημερομηνιών έως και την τελευταία στιγμή, με κανόνα πλέον τη διεξαγωγή τους εκτός της Πέμπτης και με αποτέλεσμα τον κίνδυνο μη έγκαιρης ενημέρωσης των μελών του ΔΣ, όπως και έγινε στο προηγούμενο ΔΣ. Επίσης τοποθετήθηκε σχετικά με τον διαγωνισμό πρόσληψης μόνιμου διοικητικού προσωπικού ο οποίος ολοκληρώθηκε στο προηγούμενο ΔΣ με την πρόσληψη τελικά τριών ατόμων, με τις 'ευλογίες' της Διοίκησης της ΤτΕ.

  2. Ανανεώθηκε για ένα έτος η συνεργασία με την παθολόγο κα Παπαδημούλη στη Λάρισα.

  3. Παρατάθηκε η συνεργασία με δύο γιατρούς που κλείνουν το 65ο έτος της ηλικίας τους, λόγω αυξημένων αναγκών εξ αιτίας της τρέχουσας κρίσιμης περιόδου.

  4. Μετά την μετατροπή του Τμήματος Θεσσαλονίκης σε υπηρεσία, μεταφέρονται εργασίες του στα κεντρικά. Πλέον οι υποθέσεις της Λαμίας, Λάρισας, Βόλου και Σάμου θα διεκπεραιώνονται στην Αθήνα.

  5. Ολοκληρώθηκε η ψηφιοποίηση του μεγαλύτερου μέρους των φακέλων των ασφαλισμένων, προς ένταξή τους στο νέο σύστημα ηλεκτρονικής διαχείρισης εγγράφων του Ταμείου.

  6. Η δίκη στο Εφετείο έναντι του πρώην υπαλλήλου του Ταμείου στη Θεσσαλονίκη ολοκληρώθηκε υπέρ του Ταμείου.

  7. Συλλυπητήρια στους οικείους του δόθηκαν για τον εκλιπόντα συνάδελφο Κωνσταντίνο Ευαγγελάτο, διευθυντή της χορωδία του ΣΥΤΕ.

  8. Covid-19: Συνεχίστηκαν και αυτή την εβδομάδα οι έλεγχοι στο προσωπικό της Τράπεζας, τους οποίους διενεργεί το Ταμείο μας. Εγιναν περίπου 700 rapid και 100 PCR τεστ για επιβεβαίωση, μεταξύ των οποίων σε ΙΕΤΑ, ΚΕΠΕΔΙΧ, Ασφάλεια και Τεχνικούς. 

 

Στο ΔΣ του Ταμείου Υγείας μας αρ. 62 / 26-4-2021 συζητήθηκαν μεταξύ άλλων:

  1. Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο Απολογισμός Χρήσης 2019-2020 του Ταμείου. Ο εκπρόσωπος της ΕΣΑΚ-Σ καταψήφισε. Ο οικονομικός απολογισμός υλοποιεί την πολιτική της πλειοψηφίας του ΔΣ, η οποία μας θέλει αποκομμένους από όσα διαδραματίζονται στο χώρο της Υγείας, με Ταμεία που αναγκάζονται να ανταπεξέλθουν στο δυσβάσταχτο κόστος νοσηλειών και φαρμάκων επιβάλλοντας συμμετοχή στους ασφαλισμένους, λόγω της όλο και αυξανόμενης εμπλοκής του ιδιωτικού τομέα στο χώρο, χωρίς καμία προσπάθεια ενεργοποίησης των ασφαλισμένων για τη διεκδίκηση ενός σύγχρονου υψηλού επιπέδου δημόσιου συστήματος υγείας με δωρεάν περίθαλψη για όλους, αλλά αντίθετα με τη λογική του εφησυχασμού και, πλέον, της συμμετοχής του Ταμείου στην προσπάθεια του ΣΥΤΕ για είσοδο ιδιωτικής ασφαλιστικής στο χώρο μας, καθώς και την πολιτική διαιώνισης του καθεστώτος των συμβασιούχων, με αδιαφανείς και διαβλητές διαδικασίες (δες και πρόσφατο αποτυχημένο διαγωνισμό), με στοιχειώδεις απολαβές εκτός μισθοδοτικού κανονισμού του Ταμείου, σε μόνιμη ομηρία.

  2. Στα πλαίσια του προϋπολογισμού 2021 η ΕΣΑΚ-Σ πρότεινε τη θέσπιση ποσοστού συμμετοχής του εργοδότη για όλους τους ασφαλισμένους συνταξιούχους και όχι μόνο έως την ηλικία των 65 ή 67, ως μια μόνιμη συμβατική υποχρέωσή του στα πλαίσια ΣΣΕ, με διεκδίκηση από το Ταμείο και τον ΣΥΤΕ ασφαλώς.

  3. Με αφορμή και την πρόσφατη ημέρα κατά της παχυσαρκίας, ο εκπρόσωπός μας πρότεινε αυξημένη μέριμνα για τα παιδιά μας (έρευνα-διάγνωση-αντιμετώπιση), όπου στην Ελλάδα ένα στα δύο παιδιά μεταξύ των ηλικιών 7 και 12 είναι παχύσαρκα.

  4. Ανανεώθηκε για ένα έτος η σύμβαση ορισμένου χρόνου ενός υπαλλήλου στην υπηρεσία φαρμάκων και μιας διοικητικής υπαλλήλου. Δεν ανανεώθηκε η σύμβαση υπαλλήλου η οποία συμπλήρωνε διετία.

  5. Ανανεώθηκε η συνεργασία με τη διατροφολόγο κα Μπασκίνη στη Θεσσαλονίκη.

  6. Αποχαιρετίστηκε αυτοπροσώπως και με τιμητική πλακέτα ο επί δεκαετίες συνεργάτης ιατρός του Ταμείου κος Ανάγνου, ο οποίος αποχώρησε λόγω συνταξιοδότησης.

  7. Υπογράφεται νέα σύμβαση με την κλινική Αγιος Λουκάς στη Θεσσαλονίκη.

  8. ΠΚΑ: έγινε διανομή κατ'οίκον στα παιδιά του ΠΚΑ σοκολατένιων αυγών και κατασκευών για το Πάσχα. Αυτά με την σειρά τους, ανταπόδωσαν, προσφέροντας τρόφιμα που παραδόθηκαν στο Χαμόγελο του Παιδιού.

  9. ΠΚΑ: εγκαταστάθηκε το νέο θεματικό σύνθετο όργανο Καράβι και ορίσθηκε επιτροπή παραλαβής του.

  10. ΠΚΑ: σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες περίφραξης του χώρου που ξεκίνησαν πριν από μήνες.

  11. ΠΚΑ: εφόσον ανοίξει το ΠΚΑ μέσα στον Μάιο, μετά το Πάσχα θα επανέλθει η παιδίατρος για να οργανωθεί η υποδοχή και εξέταση των παιδιών.

  12. Τέλος Μαϊου θα διεξαχθεί η καθιερωμένη επιθεώρηση ISO στις διοικητικές υπηρεσίες Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

  13. Covid-19: Παρόλο που η λίστα των ατόμων αυξημένου κινδύνου ετοιμάστηκε και στάλθηκε εγκαίρως στο Υπουργείο, ακόμη δεν έχει ενημερωθεί το πληροφοριακό σύστημά τους, ώστε να μπορούν οι ασφαλισμένοι μας να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό.

 

<-Προηγούμενο ΔΣ  

web analytics

Τελευταία ενημέρωση σελίδας: 07 Μαΐου 2021