Στο ΔΣ του Ταμείου Υγείας μας αρ. 64 / 27-5-2021 συζητήθηκαν μεταξύ άλλων:

  1. Προέκυψε ζήτημα με το συμφωνητικό ασφάλισης υπαλλήλου του Ταμείου, αποθανόντος, που άφησε χρέη. Το ζήτημα απαιτεί διερεύνηση και πιθανώς επανεξέταση ο τροπος που καταβάλλονται οι εισφορές των υπαλλήλων του Ταμείου μετά την συνταξιοδότηση. Ο εκπρόσωπός μας ζήτησε να δίδεται βαρύτητα στην κοινωνική διάσταση της ασφάλισης, που είναι μέρος του ρόλου του Ταμείου.

  2. Η επιτροπή ακινήτων διευρύνθηκε για να περιλάβει σχεδόν όλα τα μέλη του ΔΣ. Ο εκπρόσωπός μας ζήτησε ενημέρωση από την επιτροπή σε κάθε ΔΣ, δεδομένου ότι υπάρχουν διαρκώς εξελίξεις.

  3. Αποφασίσθηκε η προμήθεια άλλων 700 self test για τις ανάγκες του Ταμείου.

  4. Ανανεώθηκε η σύμβαση με την εταιρεία παροχής υπηρεσιών καθαριότητας στο ΠΚΑ. Η ΕΣΑΚ-Σ διαφώνησε για άλλη μια φορά στη διαιώνιση των εργολαβικών συνεργείων που απασχολούν υπαλλήλους που δουλεύουν σε άσχημες συνθήκες με ελαστικό ωράριο και κακοπληρωμένο.

Στο ΔΣ του Ταμείου Υγείας μας αρ. 65 / 2-6-2021 συζητήθηκαν μεταξύ άλλων:

  1. Υπήρξε αναφορά για συμβεβλημένο διαγνωστικό κέντρο του Βόλου σχετικά με ανάρμοστη συμπεριφορά υπαλλήλου του. Το θέμα θα διερευνηθεί περαιτέρω, με ανοικτό το ενδεχόμενο διακοπής της σύμβασης. Με αφορμή το περιστατικό αυτό, ο εκπρόσωπός μας ζήτησε την συγκέντρωση και παρουσίαση στο ΔΣ των καταγγελιών της τελευταίας διετίας και των αποτελεσμάτων τους, ώστε να φανεί και σε αυτόν το τομέα ο τροπος που διασφαλίζει το ΔΣ την ορθή παροχή υπηρεσιών στους ασφαλισμένους. Ελαβε την απάντηση ότι κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο και το στατιστικό ότι στο 90% των περιπτώσεων οι συμβάσεις διακόπτονται.

  2. ΠΚΑ: διαπιστώθηκαν τρία κρούσματα covid-19 σε παιδιά στο ΠΚΑ. Αποφασίσθηκε το κλείσιμο ενός δωματίου της αντίστοιχης μονάδας. Στα μέτρα που ήδη έχουν ληφθεί στα πλαίσια της λειτουργίας του ΠΚΑ, είναι η θερμομέτρηση των παιδιών κατά την επιβίβαση, καθώς και η παροχή δύο self test ανά παιδί.

  3. ΠΚΑ: εγκρίθηκε η αντικατάσταση όλων των πιάτων φαγητού των παιδιών με νέα από μελαμίνη.

  4. Αποφασίσθηκε η παροχή προσωπικών μας δεδομένων στην ΗΔΙΚΑ για την ένταξη των ασφαλισμένων του Ταμείου στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση της ΗΔΙΚΑ. Ο εκπρόσωπός μας διαφώνησε, σημείωσε ότι είναι άκαιρη (δες ορυμαγδό κυβερνοεπιθέσεων σε συστήματα υγείας σε όλο τον κόσμο) ενώ επισήμανε ότι η κίνηση αυτή ειναι αχρείαστη, αφού το Ταμείο έχει ήδη εδώ και χρόνια υλοποιημένη την ηλεκτρονική συνταγογράφηση στο δικό του σύστημα και το μόνο που χρειαζοταν ήταν να διαθέσει μια φόρμα στους εξωτερικούς ιατρούς. 

  5. Σε περίπτωση μη παράτασης της θητείας των ΔΣ των σωματείων, που λήγει στις 30/6, οι εκλογές του ΑΤΠΣΥΤΕ θα γίνουν τέλη Οκτώβρη. Εκφράστηκε η πρόθεση αλλαγής καταστατικού και του χρόνου θητείας του ΔΣ σε επόμενη ΓΣ.

  6. Στις 30/6 θα διεξαχθεί ο εκπλειστηριασμός άλλων δύο ακινήτων των οφειλόντων στο Ταμείο εκ των ατασθαλιών του 97. Αναφέρθηκε ότι έγινε πρόταση για μερική πώληση ή ενοικίαση ενός ακινήτου που έχει ήδη αποκτήσει το Ταμείο, η οποία απορρίφθηκε με συνοπτικές διαδικασίες. Αποφασίσθηκε η ανάθεση σε γραφείο, της εκτίμησης των ακινήτων που ενοικιάζει το Ταμείο.

 

Στο ΔΣ του Ταμείου Υγείας μας αρ. 66 / 14-6-2021 συζητήθηκαν μεταξύ άλλων:

  1. Εγκρίθηκε η προμήθεια 500 rapid και 6000 self τεστ για τις ανάγκες ελέγχων στο ΑΤΠΣΥΤΕ και στην ΤτΕ.

  2. Ορίσθηκε ανώτατος αριθμός επισκέψεων που αποζημιώνονται σε αλλεργιολόγο, για τις ανάγκες ανοσοθεραπείας.

  3. ΠΚΑ - covid-19: Σημειώθηκε η εξαιρετική αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης με τα κρούσματα, όπου τελικά χρειάστηκε να κλείσουν μόνο 2 δωμάτια.

  4. ΠΚΑ: Στη σύμβαση που θα υπογραφεί με την εταιρεία καθαριότητας, θα μπει όρος έγκαιρης πληρωμής των υπαλλήλων της.

  5. Επιλέχθηκε ο ιατρός γυναικολόγος για συνεργασία με το Ταμείο, ως αποτέλεσμα του πρόσφατου διαγωνισμού και πρότασης της σχετικής Επιτροπής. Μεταξύ των τελικών 9 υποψηφίων υπήρξαν και δύο γυναίκες. Ο εκπρόσωπός μας ρώτησε για το ευαίσθητο στατιστικό θέμα της αναλογίας των φυσιολογικών τοκετών έναντι των καισαρικών τομών και πόσο αυτό διερευνήθηκε κατά την εξέταση των υποψηφίων.

  6. Ξανατέθηκε το θέμα της προσφορας για ενοικίαση του ακινήτου από το προηγούμενο ΔΣ. Ο εκπρόσωπός μας πρότεινε να μη βιαστούμε αλλά να εξετάσουμε την περίπτωση ενοικίασης εφόσον αυτό δεν θα επηρεάσει πιθανή μελλοντική πώληση, για να μην μένει ανεκμετάλλευτο.

  7. Αναγνώστηκε επιστολή ασφαλισμένου με ευχαριστίες για την συμβολή του Ταμείου στην αντιμετώπιση της covid νοσηλείας του.

 

<-Προηγούμενο ΔΣ  

web analytics

Τελευταία ενημέρωση σελίδας: 05 Ιουλίου 2021