Στο ΔΣ του Ταμείου Υγείας μας αρ. 3 / 1-6-2023 συζητήθηκαν μεταξύ άλλων:

1.       Αποφασίσθηκε η νέα οργανωτική δομή των υπηρεσιών, με διάσπαση ενός τμήματος σε δύο και διάσπαση μιας υπηρεσίας σε δύο. Καλύφθηκαν επίσης κάποιες θέσεις ευθύνης.

2.       Δεν ανανεώθηκε η σύμβαση συνεργασίας με ιατρό στη Θεσσαλονίκη.

3.       Ανανεώθηκε για ένα έτος η σύμβαση με υπάλληλο ορισμένου χρόνου. Ο εκπρόσωπός μας επανέλαβε τη θέση της ΕΣΑΚ-Σ για άμεση μονιμοποίηση όλων των υπαλλήλων ορισμένου χρόνου και ταυτόχρονα διακοπή του καθεστώτος των συμβασιούχων.

4.       Ενημερώθηκε το ΔΣ σχετικά με το ΦΕΚ 29/4/2023 το οποίο προβλέπει τη διακοπή της αποζημίωσης για PCR τεστ γα COVID στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη. Παραμένει στις περιπτώσεις χειρουργείων ή εσωτερικής νοσηλείας. Στα υπόλοιπα και όπου συνίσταται θα γίνεται έλεγχος με rapid test.

5.       Συζητήθηκε η αποζημίωση για τη νέα ορθοδοντική μέθοδο με διαφανείς νάρθηκες invisalign, που συνίσταται στη δημιουργία, κατά τακτά χρονικά διαστήματα, κινητών μηχανισμών από διαφανές συνθετικό υλικό. Απευθύνονται σε ενήλικες αλλά και σε ανηλίκους υπό προϋποθέσεις. Αποφασίστηκε η συμμετοχή στο 25% για ανηλίκους (αφορά στις δύο πρώτες κατηγορίες) και στο 50% για τους ενήλικες.

6.       Αποφασίσθηκε βελτίωση της συμμετοχής των ασφαλισμένων μας στις λοιπές πράξεις που γίνονται στο Ωνάσειο στο 15%. Οι καρδιοχειρουργικές πράξεις λειτουργούν ως πακέτο και δεν έχουν συμμετοχή. Ο εκπρόσωπός μας επανέλαβε τη θέση της ΕΣΑΚ-Σ για πλήρη κάλυψη των ασφαλισμένων όταν δεν είναι δυνατή η εκτέλεση μιας πράξης σε δημόσια δομή σε λογικό χρόνο.

7.       Επίσης, τέθηκε το θέμα της υπερτιμολόγησης ειδικών υλικών σε νοσηλείες σε ιδιωτικά θεραπευτήρια και συζητήθηκε το ενδεχόμενο επιβολής ποσοστού συμμετοχής του ασφαλισμένου. Ο εκπρόσωπός μας αντέδρασε σε μια τέτοια προοπτική, διότι θέτει τον ευάλωτο ασθενή ασφαλισμένο σε αντιπαράθεση με το ιδιωτικό θεραπευτήριο για εξασφάλιση καλύτερης τιμής στα ειδικά υλικά. Το θέμα θα επανέλθει.

8.       Τέθηκε από τον εκπρόσωπο της ΕΣΑΚ-Σ  η πρόσφατη ανακοίνωση του ΣΣΤΕ (23/5) σχετικά με τη δημιουργία πρόσθετου ασφαλιστικού προγράμματος υγείας. Ο εκπρόσωπός μας δήλωσε ότι είναι απαράδεκτη η συμμετοχή, ως τεχνικών συμβούλων, εκπροσώπων του ΔΣ του Ταμείου μας σε μια τέτοια κίνηση, διότι προωθείται έτσι η παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης υγείας.

9.       Εξουσιοδοτήθηκε ο Πρόεδρος το ΔΣ για την εκπόνηση μελέτης κατασκευής κτιρίου στο κέντρου του χώρου του πρώην ΠΚΘ από τον τρέχοντα ενοικιαστή-επενδυτή.

10.    ΠΚΑ: το προσχολικό βρίσκεται σε διαδικασία αναβάθμισης των εξωτερικών χώρων. Εγκρίθηκαν κονδύλια για την αντικατάσταση των φωτιστικών, την αγορά φυτών και τη διαμόρφωση των χώρων πρασίνου, όπως επίσης και καθισμάτων για τις εκδηλώσεις.

11.    Σχετικά με τα σεμινάρια BLS που διεξήχθησαν στους χώρους του ΠΚΑ, ο εκπρόσωπος της ΕΣΑΚ-Σ έχοντας παρακολουθήσει ένα από αυτά, απένειμε τα εύσημα στο προσωπικό του Ταμείου που το οργάνωσε και το διεξήγαγε.

12.    Ολοκληρώθηκαν οι προαγωγές στο βαθμό του Τμηματάρχη του προσωπικού του ΑΤΠΣΥΤΕ. Σε τρεις υπαλλήλους υπήρξε μείωση της valeur λόγω ασθένειας, βραδυτήτων και πειθαρχικού.

13.    Εγκρίθηκε το κόστος της εκδρομής του προσωπικού στην Εύβοια.

 

Στο ΔΣ του Ταμείου Υγείας μας αρ. 4 / 15-6-2023 συζητήθηκαν μεταξύ άλλων:

1.       Αποδόθηκαν συλλυπητήρια στα θύματα του ναυαγίου ανοικτά της Πύλου από το Γραμματέα του ΔΣ.

2.       Συζητήθηκε το θέμα του φαρμάκου ozempic, το οποίο χορηγείται σε ασθενείς με ΣΔ τύπου 2. Παρατηρήθηκαν φαινόμενα συνταγογράφησης για άλλες περιπτώσεις, πιθανώς για απώλεια βάρους. Θα εκδοθεί ανακοίνωση για την μη αποζημίωση τέτοιων συνταγών. Ο εκπρόσωπός μας πρότεινε την επικοινωνία με τους ασφαλισμένους αυτούς και την παραπομπή τους σε ιατρείο μεταβολικών νοσημάτων για πιο εξειδικευμένη συμβουλευτική.

3.       Συνταξιοδοτείται υπάλληλος του Ταμείου από 1/7.

4.       Έγινε κάλυψη δύο κενών θέσεων ευθύνης, εν μέσω αντιπαραθέσεων σχετικά με κάποιον από τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους.

5.       Βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία επικαιροποίησης των συμβάσεων των συμβεβλημένων ιατρών και φυσικοθεραπευτών ανά νομό, καλώντας τους να ανανεώσουν τις αιτήσεις τους.

6.       Απολύθηκε υπάλληλος με συνοπτικές διαδικασίες, λόγω περιστατικού ανάρμοστης συμπεριφοράς και χωρίς προηγούμενη ενημέρωση του ΔΣ. Ο εκπρόσωπός μας διαφώνησε με τη διαδικασία.

7.       Έχει προκύψει ζήτημα με την απρόσκοπτη διεξαγωγή της προληπτικής μαστού στις περιοχές που δεν υπάρχουν πλέον υποκαταστήματα της Τράπεζας.

8.       Φέτος διεξήχθηκαν συνολικά 12 σεμινάρια καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (BLS) και πρώτων βοηθειών σε 176 άτομα.

9.       Πρόκειται να γίνει αντικατάσταση των σωλήνων πυρόσβεσης του ΠΚΑ.

10.    Υπήρξε έγγραφο παράπονο για συμπεριφορά συνεργάτη ιατρού του ταμείου στα πολυιατρεία.

11.    Για τις ανάγκες της κατασκήνωσης θα έχουμε συνεργασία με μια ιατρό, μια βοηθό και τρεις νοσηλεύτριες.

12.    Κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Ακινήτων, αποφασίσθηκε η πώληση ακινήτου στους Αγίους Αναργύρους, το οποίο περιήλθε στο Ταμείο από εκπλειστηριασμό κατά καταδικασθέντος για τις ατασθαλίες του 1997.

 

Στο ΔΣ του Ταμείου Υγείας μας αρ. 5 / 29-6-2023 συζητήθηκαν μεταξύ άλλων:

1.       Ανανεώθηκε η σύμβαση ορισμένου χρόνου υπαλλήλου, ενώ μονιμοποιήθηκε υπάλληλος ορισμένου χρόνου για κοινωνικούς λόγους. Ο εκπρόσωπός μας επανέλαβε τη θέση της ΕΣΑΚ-Σ για τερματισμό του απαράδεκτου καθεστώτος των συμβασιούχων.

2.       Ο νεοσυσταθείς σύλλογος προσωπικού του ταμείου επισκέφθηκε το διοικητικό συμβούλιο.

3.       Εγκρίθηκαν οι δαπάνες νοσηλίων ευρωπαϊκής ένωσης. Προκύπτουν από τη χρήση της ευρωπαϊκής κάρτας υγείας, συγκεντρώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα από τον ΕΦΚΑ και αποστέλλονται στο ταμείο, το όποιο προβαίνει στους σχετικού ς ελέγχους.

4.       Εγκρίθηκε το κόστος επισκευής της λυχνίας του ορθοπαντομογράφου, η οποία χάλασε.

5.       Συζητήθηκε το τελικό κόστος για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου του ΠΚΑ, το όποιο έχει δεκαπλασιαστεί λόγω απρόβλεπτων συμβάντων.

6.       Συζητήθηκε η αγορά χώρων των πολυιατρείων Ομήρου, έκτασης 210 τμ περίπου, που χρησιμοποιούνται από τη μαστογραφία και το μικροβιολογικό. Εγκρίθηκε η σκοπιμότητα και δόθηκε εντολή στην Επιτροπή Διαχείρισης Ακινήτων για σχετικές ενέργειες.

7.       Συζητήθηκαν ενέργειες που έχουν γίνει από το προεδρείο προς τη διοίκηση της τράπεζας για την αποκατάσταση της μείωσης των εισφορών από τους συνταξιούχους και όχι μόνο.

8.       Εγκρίθηκε η επέκταση της σύμβασης με εξωτερικό συνεργάτη για θέματα υποστήριξης της μηχανοργάνωσης του ταμείου, λαμβάνοντας υπόψη πιθανή μελλοντική βοήθεια στον τομέα αυτό από υπηρεσίες της διεύθυνσης πληροφορικής.

9.       Η διευθύντρια του τομέα πρόνοιας ζήτησε να ξεκινήσουν πάλι οι επισκέψεις των κοινωνικών λειτουργών του ταμείου στους νοσηλευόμενους ασφαλισμένους μας, οι οποίες είχαν διακοπεί λόγω covid.

10.    Στην πρόσφατη αιμοδοσία προσφέρθηκαν από τους συναδέλφους 212 φιάλες.

 

Στο ΔΣ του Ταμείου Υγείας μας αρ. 6 / 13-7-2023 συζητήθηκαν μεταξύ άλλων:

1.       Ανανεώθηκαν 11 συμβάσεις ορισμένου χρόνου νηπιαγωγών-βρεφονηπιοκόμων  (οι 8 από τον πρόσφατο διαγωνισμό μέσω ICAP), μιας συνοδού και 2 οδηγών για το ΠΚΑ.

2.       Αποφασίσθηκε η συνεργασία με δύο ψυχιάτρους, ως αποτέλεσμα του πρόσφατου διαγωνισμού. Ακτινοδιαγνώστης και πνευμονολόγος δεν βρέθηκε, θα ξαναγίνει διαγωνισμός. Αποφασίσθηκε επίσης το πρόγραμμα επισκέψεων των ψυχιάτρων.

3.       Εγκρίθηκαν οι αιτήσεις συνεργασίας με τα διαγνωστικά κέντρα Medical Ραφήνας, ΠΛΑΤΩΝ Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη και Biomedigen στο Ηράκλειο και ένα μικροβιολογικό εργαστήριο στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.

4.       Ο απολογισμός της πρώτης κατασκηνωτικής περιόδου για το Ταμείο ήταν 650 επισκέψεις στο ιατρείο, κυρίως λόγω της επιδημίας γαστρεντερίτιδας. Έγιναν 505 rapid tests covid χωρίς ευρήματα, ενώ βρέθηκαν 9 θετικά strep tests.

5.       Η ΑΓΕ του ΠΚΑ διέγνωσε την ανάγκη παρουσίας παιδοψυχολόγου σε τακτική βάση.

6.       Για έκτακτες εργασίες που έγιναν στο ΠΚΑ ο εκπρόσωπός μας ζήτησε να πληρωθούν οι υπάλληλοι υπερωριακά.

7.       Παρουσιάστηκε μελέτη εγκατάστασης φωτοβολταϊκού συστήματος στο ΠΚΑ από την ανάδοχο εταιρεία. Θα διεξαχθεί διαγωνισμός για τη λύση που θα επιλεγεί.

<-Προηγούμενο ΔΣ 

web analytics

Τελευταία ενημέρωση σελίδας: 19 Ιουλίου 2023