Στο ΔΣ του Ταμείου Υγείας μας αρ. 12 / 5-10-2023 συζητήθηκαν μεταξύ άλλων:

1. Καλύφθηκαν 3 θέσεις ευθύνης στις διοικητικές υπηρεσίες του Ταμείου, οι οποίες προέκυψαν λόγω αποχωρήσεων.

2. Εγκρίθηκε η εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη συνεργασία με Αγγειοχειρουργό. Θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα του Ταμείου και στους Ιατρικούς Συλλόγους Πανελλήνιο, Αθήνας και Πειραιώς.

3. Αναφέρθηκε η ανάγκη συνεργασίας με Αιματολόγο.

4. Βελτιώθηκε η αποζημίωση για κάλτσες για φλεβική ανεπάρκεια από 1 σε δύο ζεύγη το έτος.

5. Εγκρίθηκε η σύναψη σύμβασης με το διαγνωστικό κέντρο THERAPIS GENERAL στην Αθήνα.

 

Στο ΔΣ του Ταμείου Υγείας μας αρ. 13 / 19-10-2023 συζητήθηκαν μεταξύ άλλων:

1. Εγκρίθηκε η κατάσταση δικαιούχων του επιδόματος πολυτέκνων υπαλλήλων του Ταμείου. Το ποσό παρέμεινε το ίδιο με πέρυσι.

2. Ανανεώθηκε η σύμβασή που έχει το ταμείο με το συνεταιρισμό για την προμήθεια τροφίμων.

3. Υπογράφηκαν νέες (και παλιές) συμβάσεις συνεργασίας με μικροβιολόγους στην επαρχία (Δράμα, Καβάλα, Γιάννενα, Αλεξανδρούπολη, Χανιά, Καλαμάτα). Επίσης, επεκτάθηκε η συνεργασία με διαγνωστικό κέντρο στην Κηφισιά και στις αξονικές τομογραφίες.

4. Εγκρίθηκε η προμήθεια συστήματος απομαγνητοφώνησης ιατρικών πράξεων και γνωματεύσεων, το οποίο μεταφράζει αυτόματα ήχο σε κείμενο, ώστε οι απαντήσεις των εξετάσεων κλασικής ακτινολογίας να δίνονται ηλεκτρονικά και ταχύτερα.

5. Αποφασίσθηκε η προμήθεια ηλεκτρικών κλινών για το φυσικοθεραπευτήριο, σε αντικατάσταση των προηγούμενων φθαρμένων.

6. ΠΚΑ: Έγινε αντικατάσταση πριζών και διακοπτών στους εσωτερικούς χώρους, καθαρισμός φρεατίων και φραγμένων αγωγών όμβριων υδάτων, συντήρηση μηχανημάτων κήπου, κατασκευή εξωτερικής περίφραξης μονάδας Μ5.

7. Προσφέρθηκε τιμητική πλακέτα σε υπάλληλο του ταμείου που συνταξιοδοτήθηκε.

8. Εγκρίθηκε η συνεργασία με ιατρό πνευμονολόγο στα πολυϊατρεία Αθηνών, ο οποίος έχει προηγούμενη εμπειρία σε φορέα α' βάθμιας φροντίδας υγείας.

9. Παραλήφθηκε ο νέος ψηφιακός μαστογράφος με δυνατότητα τομοσύνθεσης.

10. Έγινε αίτημα από τον ΣΟΕΛ για ένταξη στην ΟΑΤΥΕ, το οποίο θα επικυρωθεί στην επικείμενη Γενική Συνέλευση. Θα γίνουν ενέργειες για την ένταξη και του λογαριασμού ΕΥΔΑΠ.

11. Η Γενική Συνέλευση της ΟΑΤΥΕ θα διεξαχθεί στις 16/11/2023, μετά από 16 χρόνια!

12. Έγινε σύντομη ενημέρωση για το πρόσφατο συνέδριο για την πληροφορική στην Υγεία HealthIT Conference, από τους παρευρισκόμενους σε αυτό συμβούλους. Ο σύμβουλος της ΕΣΑΚ-Σ διαπίστωσε τον αργό ρυθμό με τον οποίο η πληροφορική υιοθετείται στον τομέα της υγείας στην Ελλάδα, με απόπειρες κατά κύριο λόγο όσες χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκά προγράμματα και με ελάχιστη ωφέλεια για τον ασθενή.

 

Στο ΔΣ του Ταμείου Υγείας μας αρ. 14 / 2-11-2023 συζητήθηκαν μεταξύ άλλων:

1. Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο Οικονομικός και Διοικητικός απολογισμός του ΠΚΑ. Ο εκπρόσωπος της ΕΣΑΚ-Σ εξέθεσε τις πάγιες θέσεις μας για ενιαίες εργασιακές σχέσεις όλου του προσωπικού, με πλήρη απασχόληση και τερματισμό του καθεστώτος των συμβασιούχων, όπως επίσης και τον τερματισμό χρήσης εργολαβικών συνεργείων για πάγιες εργασίες όπως η καθαριότητα.

2. Λήφθηκε απόφαση αποζημίωσης υγειονομικού υλικού για τις πολύ μικρές επεμβάσεις, που δεν προβλεπόταν έως τώρα, στο μισό της αποζημίωσης για τις μικρές.

3. Εξαιρέθηκε η περίπτωση της στεφανιογραφίας, από τη μη καταβολή ειδικής αποζημίωσης για ιατρική παρακολούθηση μικρής διάρκειας νοσηλείας (από μια έως 5 ημέρες) μετά από χειρουργείο.

4. Εξετάσεις που δεν έχουν ΠΔ αποζημιώνονται πλέον στο 60% της δαπάνης, αντί να εξετάζεται η χαμηλότερη σύμβαση με ιδιωτικό κέντρο, καθότι αυξήθηκε ο αριθμός των συμβάσεων και δεν υπάρχει μηχανογραφική παρακολούθηση των δαπανών.

5. Επιβεβαιωμένα περιστατικά Ca δεν απαιτούν πλέον έγκριση Πρωτοβάθμιας Επιτροπής για παραπεμπτικά/εισιτήρια και ιατρικές αμοιβές Πλαστικών Χειρουργών.

6. Η αποζημίωση της CRP έγινε ενιαία (ποσοτική και ποιοτική), αλλά σε ποσό κάτω από το μισό της πραγματικής τιμής.

7. Αντιμετωπίστηκαν περιπτώσεις που διαπιστώθηκαν από το Γραφείο Εσωτερικού Ελέγχου υπερτιμολογήσεις ειδικών υλικών από ιδιωτικά θεραπευτήρια.

8. Βελτιώθηκε η συμμετοχή του ασφαλισμένου στον τιμοκατάλογο του Οφθαλμολογικού Κέντρου Αθηνών.

9. Ανανεώθηκαν 18 συμβάσεις, που κυμαίνονταν από συντήρηση πληροφοριακών συστημάτων έως αντιδραστήρια εξετάσεων.

10. Εγκρίθηκε η έκτακτη απασχόληση ιατρών του Ταμείου για την υποστήριξη της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

11. Εγκρίθηκε πρόγραμμα προληπτικής μαστού στη Πάτρα για το διάστημα 9 - 12 Ιανουαρίου.

12. ΠΚΑ: Εγινε διακανονισμός για την τακτοποίηση υπέρογκης χρέωσης από την ΕΥΔΑΠ λόγω διαρροής.

13. ΠΚΑ: Απορρίφθηκε η πρόταση για διεξαγωγή των χριστουγεννιάτικων εορτών Σαββατοκύριακο και αποφασίστηκε να γίνουν καθημερινές το πρωί.

14. Εγκρίθηκε το πρόγραμμα δράσεων του Τομέα Πρόνοιας και Κοινωνικής Μέριμνας για το 2023-24 με εργαστήρια, προγράμματα και σεμινάρια, όπως διαχείριση προβλημάτων ύπνου, εικόνα σώματος και προβλήματα σε σχέση με το φαγητό, παγίδες και κίνδυνοι του διαδικτύου κ.α.

 

Στο ΔΣ του Ταμείου Υγείας μας αρ. 15 / 16-11-2023 συζητήθηκαν μεταξύ άλλων:

1. Λήφθηκαν αποφάσεις για συμμετοχή των ασφαλισμένων σε εξετάσεις που διεξάγονται σε διαγνωστικά κέντρα, οι οποίες δεν περιλαμβάνονται στο σχετικό Προεδρικό Διάταγμα και δεν προβλέπονται εξαρχής στις συμβάσεις. Αν αφορούν κάποια πάθηση, η συμμετοχή του ασφαλισμένου εξαρτάται από αυτήν, πχ στον καρκίνο είναι 0%.

2. Αποφασίσθηκε η υπογραφή σύμβασης συνεργασίας με το Ιδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών, που αφορά σε εξετάσεις ποζιτρονικής τοπογραφίας. Επίσης, με το διαγνωστικό κέντρο Παπανδρέου στα Πατήσια.

3. Νέες συνεργασίες με γιατρούς σε Λάρισα, Θεσσαλονίκη και Ιωάννινα.

4. Αντικατάσταση τριών ηλεκτρικών πινάκων στα πολυϊατρεία Αθηνών.

5. Ορίσθηκαν οι ώρες επίσκεψης του ενδοκρινολόγου στο ΜΗΚΕΧΑ (2 ώρες μηνιαίως).

6. ΠΚΑ: Καθαρισμός αντλιοστασίου λυμάτων, προστατευτικές λαμαρίνες στα φρεάτια των όμβριων υδάτων, νέο πλυντήριο πιάτων.

7. ΠΚΑ: Εγκρίθηκε η σκοπιμότητα εγκατάστασης συστήματος μεγαφώνων, για έκτακτες ανακοινώσεις κλπ.

8. ΠΚΑ: Έγινε η παραλαβή του έργου ανακατασκευής του αντλιοστάσιου όμβριων υδάτων.

9. Η παιδίατρος του ΠΚΑ κα Λαϊνά, ενημέρωσε το ΔΣ για ένα σεμινάριο Βασικής Υποστήριξης Ζωής στα Παιδιά και για μια ομιλία που παρακολούθησε στο Παγκρήτιο Παιδιατρικό Συνέδριο. Η ομιλία είχε θέμα "Λανθασμένη διάγνωση από φωτογραφίες", στην οποία αναφέρθηκαν περιστατικά με καθυστέρηση σωστής διάγνωσης σοβαρών νοσημάτων λόγω αποστολής φωτογραφιών στο γιατρό. Σε τέτοιες περιπτώσεις η λανθασμένη διάγνωση θεωρείται ιατρική αμέλεια. Τα εξανθήματα διαφορετικών νοσημάτων μοιάζουν πάρα πολύ.

10. Στο πλαίσιο μαζικών προσλήψεων στην Τράπεζα, γιατροί του ταμείου εργάζονται υπερωριακά για να διεξάγουν τις απαιτούμενες εξετάσεις.

 

Στο ΔΣ του Ταμείου Υγείας μας αρ. 16 / 28-11-2023 συζητήθηκαν μεταξύ άλλων:

1. Ανανεώθηκαν οι συμβάσεις συνεργασίας με τους γιατρούς του Ταμείου, στην Αθήνα και στην Περιφέρεια (60 γιατροί περίπου).

2. Προς διευκόλυνση των ασφαλισμένων και σύννομα με τον φορολογικό κώδικα, προσαρμόστηκαν οι τρόποι αποδοχής των παραστατικών ιατρικών και άλλων πράξεων. Ήδη είχε γίνει πιλοτική εφαρμογή με τις αποδείξεις των βρεφονηπιακών σταθμών.

3. Εγκρίθηκε η προμήθεια scanners για την γρήγορη ψηφιοποίηση διαφορετικών ειδών παραστατικών και ενσωμάτωσή τους στο πληροφοριακό σύστημα του Ταμείου.

4. Εγκρίθηκε η σύναψη νέας σύμβασης με κέντρο αιμοκάθαρσης στη Θεσσαλονίκη.

5. Διευκρινίστηκε προηγούμενη απόφαση του ΔΣ για τη μη συμμετοχή των ασφαλισμένων στα καρδιολογικά πακέτα του Ωνάσειου. Τα εν λόγω πακέτα συμπεριλαμβάνουν την αμοιβή ιατρού και είναι συμφερότερα από άλλων θεραπευτηρίων.

6. Ως αποτέλεσμα συνάντησης του προεδρείου με τον Τομέα Πρόνοιας, προτάθηκε η θέσπιση διεξαγωγής φυσικοθεραπείων σε ασθενείς με άνοια κατ'οίκον, τακτικά σε εβδομαδιαία βάση, προς βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, χωρίς την ανάγκη επανάληψης των εγκρίσεων.

7. Επισημάνθηκε ο αυξημένος αριθμός επισφαλειών και αναφέρθηκε η ανάγκη αντιμετώπισης ανέλπιδων περιπτώσεων που ιδιωτικά θεραπευτήρια παρατείνουν την παραμονή τους επιβαρύνοντας το Ταμείο με "αχρείαστα" έξοδα.

8. Οι κλίνες των φυσικοθεραπευτηρίων Αθήνας και Χαλανδρίου πρόκειται να αντικατασταθούν με νέες, σύγχρονες και κάποιες ηλεκτρικές.

9. Συνεχίζεται η ανακαίνιση του ΠΚΑ με την τοποθέτηση ηλιακών θερμοσιφώνων στις Μονάδες, αλλαγή πορτών, νιπτήρων και λεκανών, πριζο-διακοπτών, κουφωμάτων στην αίθουσα εκδηλώσεων και επισκευή της σχάρας στο χώρο στάθμευσης των σχολικών λεωφορείων.

10. Εγκρίθηκε η επέκταση του συστήματος ποιότητας ISO στο ΠΚΑ, συμπεριλαμβανομένου και του γραφείου κίνησης.

11. Εγκρίθηκε η σκοπιμότητα ανακαίνισης και δεύτερου διαμερίσματος, κοντά σε αυτό που μετατράπηκε σε δομή φιλοξενίας ασφαλισμένων από την επαρχία, για τον ίδιο σκοπό.

12. Αντικαταστάθηκε η ελεγκτική εταιρεία MEDNET από την ACCURATE.

Στο ΔΣ του Ταμείου Υγείας μας αρ. 17 / 5-12-2023 συζητήθηκαν μεταξύ άλλων:

1. Ανανεώθηκαν οι συμβάσεις εργασίας εννέα υπαλλήλων ορισμένου χρόνου.

2. Δεν ανανεώθηκε η σύμβαση συνεργασίας με εταιρεία υποστήριξης λογισμικού του Ταμείου. Ο σύμβουλος της ΕΣΑΚ-Σ δεν συμφώνησε γιατί δεν είχε εξασφαλισθεί ακόμη η ομαλή μετάβαση στο νέο σχήμα υποστήριξης των πληροφοριακών συστημάτων από το εξειδικευμένο προσωπικό της Τράπεζας, η οποία καθυστέρησε, ενώ θα μπορούσε να είχε γίνει νωρίτερα.

3. Ανανεώθηκε η σύμβαση συντήρησης του λογισμικού του ιστότοπου του Ταμείου με την κατασκευάστρια εταιρεία.

4. Το μικροβιολογικό εργαστήριο θα προμηθευτεί νέο μηχάνημα φυγοκέντρησης μικροαιματοκρίτη για τον επανέλεγχο κάποιων αποτελεσμάτων της γενικής αίματος.

5. Εγκρίθηκαν επιπλέον ώρες απασχόλησης του ΩΡΛ στη Θεσσαλονίκη για τη διεξαγωγή ακουογράμματος στους υπαλλήλους του εκεί ΚΕΠΕΔΙΧ που έγινε τις προηγούμενες ημέρες.

6. ΠΚΑ: έγινε παρουσίαση των εκτεταμένων επισκευών και ανακαινίσεων που έγιναν στο ΠΚΑ όλο το προηγούμενο διάστημα στην αρμόδια επιτροπή της Τράπεζας, με στόχο την έγκριση της σχετικής  χρηματοδότησης. Η σχετική παρουσίαση έγινε και στο ΔΣ του Ταμείου. Τέθηκε από σύμβουλο ευλόγως το ερώτημα πώς έφτασε να υπάρχουν τόσο εκτεταμένες ζημιές, προφανώς χωρίς παρακολούθηση και συντήρηση και πώς προβλέπεται να μην επαναληφθεί στο μέλλον. Η απάντηση ήταν ότι πλέον το θέμα παρακολουθείται από υπηρεσία του ταμείου.

7. ΠΚΑ: Ο εκπρόσωπος της ΕΣΑΚ-Σ έθεσε το θέμα της επιστολής που απέστειλαν πλέον των είκοσι γονέων για την αλλαγή που έγινε στη διεξαγωγή των χριστουγεννιάτικων εορτών σε καθημερινή πρωί αντί για Σαββατοκύριακο όπως συνηθίζονταν έως και πέρυσι. Η επιστολή αποσιωπήθηκε από το προεδρείο και δεν διαβάστηκε στο ΔΣ όπως είχε ζητηθεί. Ο πρόεδρος απάντησε ότι έγινε δοκιμαστικά και επίσης διότι δεν βρέθηκε ΣΚ που δεν συνέπιπτε με εορτή του ΣΥΤΕ.

8. ΠΚΑ: Προτάθηκαν και εγκρίθηκαν οι προδιαγραφές για την αντικατάσταση των παλιών ψυγείων με νέας τεχνολογίας.

Στο ΔΣ του Ταμείου Υγείας μας αρ. 18 / 18-12-2023 συζητήθηκαν μεταξύ άλλων:

1. Ανανεώθηκαν οι συμβάσεις συνεργασίας με τρεις γιατρούς του Ταμείου.

2. Εγκρίθηκε υπογραφή σύμβασης με διαγνωστικό κέντρο στο Ηράκλειο Κρήτης

3. Το Ταμείο ανέλαβε την προμήθεια και διανομή στους υπαλλήλους της ΤτΕ των covid self tests που μοιράστηκαν την εβδομάδα που πέρασε. Επίσης, προμηθεύτηκε και ένα αριθμό για τις δικές του ανάγκες. Λόγω του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων, συστήνεται στους υπαλλήλους του Ταμείου εβδομαδιαίος έλεγχος.

4. ΠΚΑ: λόγω πολλών αναρρωτικών αδειών συνοδών, αποφασίσθηκε η πρόσληψη δύο συνοδών με σύμβαση ορισμένου χρόνου ώστε να καλυφθούν τα κενά.

5. Εγκρίθηκε η προμήθεια μηχανήματος κρουστικού υπέρηχου για το φυσικοθεραπευτήριο.

6. Έγιναν τα εγκαίνια των πολυϊατρείων της ΟΑΤΥΕ στο Ηράκλειο Κρήτης, που θα παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες στους ασφαλισμένους του Ταμείου μας και όλων των άλλων ταμείων της ομοσπονδίας. Ο σύμβουλος της ΕΣΑΚ-Σ αφού χαιρέτησε την προσπάθεια και το θετικό για τους ασφαλισμένους μας αποτέλεσμα, επισήμανε την εξίσου σημαντική προσπάθεια που θα πρέπει να καταβάλλει το ταμείο μας για ένα υψηλού επιπέδου δημόσιο σύστημα υγείας με δωρεάν υπηρεσίες, αλληλέγγυα με τους εργαζόμενους σε αυτό, με αφορμή και το παγκρήτιο συλλαλητήριο που είχε διεξαχθεί στο Ηράκλειο λίγες μέρες πριν, με θέμα την αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας.

<-Προηγούμενο ΔΣ 

web analytics

Τελευταία ενημέρωση σελίδας: 20 Δεκεμβρίου 2023