Κεντρική σελίδα Περιεχόμενα Επικοινωνία Τα νέα του site

Τα νέα μας ] Ανακοινώσεις ] Ανακοινώσεις TY ] Ανακοινώσεις Συνταξιούχων ] Ανακοινώσεις Π.Α.ΜΕ. - Κλαδικού Σωμ. Χρηματοπιστωτικού ] [ Η ταυτότητά μας ] Σύνδεσμοι ]

 

Η ταυτότητά μας


 

Η ΕΣΑΚ παλεύει για ένα ΣΥΤΕ ταξικό, διεκδικητικό, αγωνιστικό και όχι συναινετικό και υποταγμένο στην κυρίαρχη αντεργατική πολιτική.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Ο εργαζόμενοι στη χώρα μας δέχονται μια άγρια επίθεση σε βάρος των εργασιακών, κοινωνικών ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της Κυβέρνησης που υπαγορεύεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση του μεγάλου κεφαλαίου. Γι΄αυτούς, η πολιτική αυτή είναι μονόδρομος. Ζητούν συνεχείς θυσίες από τους εργαζόμενους, θέλουν στο όνομα του "ανταγωνισμού" να κερδίζουν περισσότερα. Στο συνδικαλιστικό επίπεδο οι πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ - ΟΤΟΕ - ΣΥΤΕ κλπ το πάνε από το κακό στο χειρότερο. Έχουν ευθύνη γι΄αυτή τη κατάσταση αφού συναινούν, έχουν υιοθετήσει τη συνθήκη Μάαστριχτ, την ΟΝΕ, τις επιλογές δηλαδή του μεγάλου κεφαλαίου.

Η ΕΣΑΚ στην Τράπεζα Ελλάδος (που συμμετέχει και στο Π.Α.ΜΕ) έχει αγωνιστικό προσανατολισμό. Διαφωνεί και δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια. Ενισχύει τους αγώνες, παλεύει και για το μικρό και για το μεγάλο πρόβλημα, μέσα και έξω από την Τ.Ε. Αν οι άλλες δυνάμεις της Τ.Ε. έχουν συμβιβασθεί με την υπάρχουσα πολιτική και συνδικαλιστική κατάσταση, εμείς αντιστεκόμαστε με θέσεις, ήθος, δράσεις, ανιδιοτέλεια. Ανεξάρτητα από πολιτικές, ιδεολογικές ή άλλες αντιλήψεις η ΕΣΑΚ συσπειρώνει σήμερα συναδέλφους που όχι μόνο διαφωνούν με την υπάρχουσα κατάσταση αλλά και παλεύουν για να υπάρξει αγωνιστική διέξοδος με στόχο την ανατροπή αυτής της πολιτικής, για μια άλλη φιλεργατική κατεύθυνση, που θα εξυπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες των εργαζόμενων.

 


Τι διεκδικούμε


Η συμμετοχή της ΕΣΑΚ στα συλλογικά όργανα

Στις τελευταίες εκλογές του ΣΥΤΕ το Νοέμβριο του 2021 η ΕΣΑΚ πήρε 8,55% και μια έδρα. Στο ΔΣ του ΣΥΤΕ εκλέχθηκε ο Ηλίας Λίγγρης. Επίσης εκλέχθηκε 1 αντιπρόσωπος για το συνέδριο της ΟΤΟΕ και 2 αντιπρόσωποι για τα συνέδρια του ΕΚΑ.

Η ΕΣΑΚ συμμετέχει στις εκλογές του Ταμείου Υγείας από το 2003 με το συνδυασμό 'Πρωτοβουλία της ΕΣΑΚ - ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ για το Ταμείο Υγείας'. Στις τελευταίες εκλογές το Μάιο του 2023 ο συνδυασμός έλαβε ποσοστό 8,3% και εξέλεξε έναν εκπρόσωπο στο ΔΣ του ΑΤΠΣΥΤΕ. Την έδρα κατέλαβε ο Γιάννης Κοντός.

Στις εκλογές του Συλλόγου των Συνταξιούχων που διενεργήθηκαν τον Οκτώβριο του 2023, η παράταξη ΕΣΑΚ-Σ πήρε 9,04% και μια έδρα στο ΔΣ.την οποία κατέλαβε ο Γιάννης Βαμβακούσης.

Οι αποφάσεις λαμβάνονται από τις ανοικτές συγκεντρώσεις που διεξάγει η κίνηση και υλοποιούνται από τη Συντονιστική Επιτροπή.

 

web analytics

Κεντρική σελίδα ] Τα νέα μας ] Ανακοινώσεις ] Ανακοινώσεις TY ] Ανακοινώσεις Συνταξιούχων ] Ανακοινώσεις Π.Α.ΜΕ. - Κλαδικού Σωμ. Χρηματοπιστωτικού ] [ Η ταυτότητά μας ] Σύνδεσμοι ]

Τελευταία ενημέρωση σελίδας: 19 Φεβρουαρίου 2024