Κεντρική σελίδα Περιεχόμενα Επικοινωνία Τα νέα του site

[ Τα νέα μας ] Ανακοινώσεις ] Ανακοινώσεις TY ] Ανακοινώσεις Συνταξιούχων ] Ανακοινώσεις Π.Α.ΜΕ. - Κλαδικού Σωμ. Χρηματοπιστωτικού ] Η ταυτότητά μας ] Σύνδεσμοι ]

 

Τα νέα μας


web analytics

 

Τα νέα μας

 • (14/2/2020) - Συνέδριο ΕΚΑ 8 και 9 Φεβ: Έλαμψαν δια της απουσίας τους για μια ακόμη φορά οι συνδικαλιστικές δυνάμεις της εργοδοτικής πλειοψηφίας. Αφού δεν πέρασαν οι άκομψες απόπειρές τους με αστεία επιχειρήματα να νομιμοποιηθούν σωματεία με μέλη εργοδότες, με ανύπαρκτη δράση και με επιστολική ψήφο, ιστορικά σωματεία που μετατράπηκαν σε "στρατηγικούς επενδυτές" τραπεζών και αποκλείστηκαν με μεγάλη πλειοψηφία από το σώμα των αντιπροσώπων και παρά τις προσπάθειες της ΔΑΣ για δημιουργία, στη συνέχεια, γόνιμου διάλογου και αντιπαράθεση απόψεων (το σώμα αποφάσισε οι εκλογές για την εφορευτική επιτροπή να γίνουν τη δεύτερη μέρα του συνεδρίου), οι σύνεδροι της ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΕΑΚ (ΣΥΡΙΖΑ) εξαφανίσθηκαν καθόλη τη διάρκεια των ομιλιών, επανεμφανίστηκαν για τις εκλογές και εξαφανίσθηκαν πάλι. Οι ταξικές δυνάμεις παρόλα αυτά πραγματοποίησαν ένα ζωντανό συνέδριο, όπως πρέπει να διεξάγεται, με ομιλίες αντιπροσώπων που μετέφεραν τις εμπειρίες τους από τους χώρους δουλειάς τους, εκφράστηκαν απόψεις και προτάσεις και προκρίθηκαν ψηφίσματα με αγωνιστικές αποφάσεις. Πιο συγκεκριμένα υπερψηφίστηκαν τα εξής ψηφίσματα:
  1. Στήριξης του αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ
  2. Επικύρωσης της απόφασης του ΕΚΑ για την απεργία στις 18/2 και με το πλαίσιο πάλης της ΔΑΣ
  3. Ενάντια στην ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις
  4. Καταδίκης της Χρυσής Αυγής και της εισαγγελικής πρότασης
  5. Ενάντια στο «πραγματικό» μητρώο για το ηλεκτρονικό φακέλωμα των συνδικάτων που ξεκίνησε νομοθετικά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει η κυβέρνηση της ΝΔ
  Όλα τα παραπάνω ενίσχυσαν τη χάραξη της στρατηγικής του εργατικού κινήματος της Αθήνας για την επόμενη μέρα, ενόψει και του Ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

 • (5/2/2020) - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ: Αύριο τα συλλαλητήρια για το Ασφαλιστικό - Κλιμάκωση με απεργία στις 18 Φλεβάρη. Κλιμακώνεται η πάλη των εργαζομένων και του λαού για την Κοινωνική Ασφάλιση με τα αυριανά συλαλλητήρια σε όλη η χώρα. Στο κέντρο της Αθήνας, στα Προπύλαια, στις 6.30 μ.μ., στη Θεσσαλονίκη, στις 7 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας (Ανατολικά) και στην πλατεία Ευόσμου (Δυτικά).
 • (28/1/2020) - ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ! Συγκέντρωση σήμερα στις 4.30 μ.μ. στο υπουργείο Εργασίας από σωματεία και συνταξιουχικές οργανώσεις. Κάλεσμα του ΠΑΜΕ για μαζική συμμετοχή.
 • (16/1/2020) - Θέματα του Ταμείου Υγείας (ΔΣ 24-25-26)...
 • (6/12/2019) - Θέματα του Ταμείου Υγείας (ΔΣ 23)...
 • (4/12/2019) - Θέματα του Ταμείου Υγείας (ΔΣ 22)...
 • (2/12/2019) - Θέματα του Ταμείου Υγείας (ΔΣ 21)...
 • (2/12/2019) - Χιλιάδες εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι και συνταξιούχοι έλαβαν μέρος στις κινητοποιήσεις του περασμένου Σαββάτου ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης. Με το μήνυμα «Κάτω χέρια από την Κοινωνική Ασφάλιση» απάντησαν στο σχέδιο του κεφαλαίου, των κυβερνήσεων και των κομμάτων του για τη μετατροπή των εναπομείναντων ασφαλιστικών δικαιωμάτων σε παρανάλωμα του χρηματιστηριακού τζόγου, προτάσσοντας ταυτόχρονα τις σύγχρονες εργατικές - λαϊκές ανάγκες σε ό,τι αφορά τις συντάξεις, την Υγεία και την Πρόνοια και ξεκαθάρισαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια υποχρεωτική Ασφάλιση για όλους.
 • (25/11/2019) - Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διοργάνωση του συλλαλητηρίου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε όλη την Ελλάδα, το ερχόμενο Σάββατο 30 Νοέμβρη από Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Σωματεία Εργαζομένων και οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, ενάντια στο νέο γύρο της αντιασφαλιστικής επίθεσης που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ. Στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα γίνει στα Προπύλαια στις 10.30 π.μ. και στη Θεσσαλονίκη στο Αγαλμα Βενιζέλου στις 11 π.μ.
 • (14/11/2019) - Μαζικοί φορείς, οργανώσεις και συσπειρώσεις καλούν στον αγωνιστικό εορτασμό του Πολυτεχνείου, επισημαίνοντας με τα καλέσματα και τις ανακοινώσεις τους την επικαιρότητα των διδαγμάτων του. Μεταξυ αυτών η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) 1967 - 1974, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας και η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΑ). Το ΠΑΜΕ καλεί σε κατάθεση στεφάνων στο Πολυτεχνείο το Σάββατο 16 Νοέμβρη. Ο τόπος συνάντησης θα είναι στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος), στις 11.30 το πρωί.
 • (14/11/2019) - Κινητοποίηση εχθές νωρίς το μεσημέρι έξω από τα κεντρικά της Alpha Bank στην οδό Σταδίου στην Αθήνα πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ, ενάντια σε νέο πλειστηριασμό λαϊκής περιουσίας επαγγελματία οφειλέτη. Μετά την παρέμβαση του ΠΑΜΕ και της ΟΒΣΑ που συμμετείχε στην κινητοποίηση, η τράπεζα έκανε ένα βήμα πίσω και κάλεσε την οικογένεια σε συνάντηση για να εξεταστεί η υπόθεση. Αξίζει να σημειωθεί πως στη διάρκεια της κινητοποίησης, στην είσοδο της τράπεζας παρέμεναν παρατεταγμένες ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, γεγονός που κατήγγειλαν οι διαδηλωτές (το ΠΑΜΕ εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας σχετικά). «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», είναι το σύνθημα που κυριάρχησε στην κινητοποίηση.
 • (6/11/2019) - ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ - Το εργατικό - λαϊκό κίνημα δεν θα μπει στο γύψο! Ανακοίνωση για τις προκλητικές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για περιορισμό - απαγόρευση διαδηλώσεων
 • (4/11/2019) - Θέματα του Ταμείου Υγείας (ΔΣ 19)...
 • (4/11/2019) - Θέματα του Ταμείου Υγείας (ΔΣ 18)...
 • (21/10/2019) - Την Πέμπτη ψηφίζεται στη Βουλή το "αναπτυξιακό" νομοσχέδιο που χτυπά τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα και δίνει γη και ύδωρ στους επιχειρηματικούς ομίλους, στο όνομα της ανάπτυξης. Χαρακτηριστικό ήταν το κλίμα στη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής, την Τετάρτη που πέρασε, όπου ο ΣΕΒ, ο ΣΕΤΕ και οι εκπρόσωποι των υπόλοιπων ενώσεων του κεφαλαίου «έσταζαν μέλι» κατά την ακρόαση των εξωκοινοβουλευτικών φορέων. Δείτε εδώ τις βασικές προβλέψεις του νομοσχεδίου. Την Πέμπτη οργανώνονται και τα συλαλλητήρια ενάντια στο νομοσχέδιο σε όλη την Ελλάδα (6.30 μ.μ. στα Προπύλαια στην Αθήνα - Την ίδια ώρα στο Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη).
 • (18/10/2019) - Δυναμικές ήταν οι χθεσινές κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενάντια στο αντιλαϊκό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που έχει στον τίτλο του την «ανάπτυξη» και τις «επενδύσεις» και στα άρθρα του την αναγκαία προϋπόθεσή τους, δηλαδή το χτύπημα στις Συλλογικές Συμβάσεις και την επίθεση στα συνδικάτα και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα. Στην Αθήνα, με συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια με πορεία που πέρασε από το υπουργείο Εργασίας και τα γραφεία του ΣΕΒ, καταλήγοντας στη Βουλή, σωματεία και φορείς διαδήλωσαν για μια ακόμα φορά. Ανακοινώθηκε νέο συλλαλητήριο την ερχόμενη βδομάδα, τη μέρα ψήφισης του αντεργατικού νομοσχεδίου.
 • (14/10/2019) - Θέματα του Ταμείου Υγείας (ΔΣ 17)...
 • (14/10/2019) - Θέματα του Ταμείου Υγείας (ΔΣ 16)...
 • (14/10/2019) - Θέματα του Ταμείου Υγείας (ΔΣ 15)...
 • (27/9/2019) - Πανελλαδικό δεκαήμερο αγωνιστικών κινητοποιήσεων με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα οργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Δημοσίου, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ και Τραπεζών, κ.α. Στην Αθήνα, η συγκέντρωση θα γίνει την Τρίτη 1 Οκτώβρη, στις 10 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά), και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εργασίας. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν και στην υπόλοιπη χώρα. Ηδη έχει οριστεί πανθεσσαλική πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στις 3 Οκτώβρη, στη Λάρισα στις 10.30 π.μ.
 • (27/9/2019) - Στο χθεσινό ΔΣ του Συλλόγου Συνταξιούχων της ΤτΕ, η ΕΣΑΚ-Σ κατέθεσε πρόταση για συμμετοχή του ΣΣΤΕ στο παναττικό συλλαλητήριο συνταξιούχων την Τρίτη 1/10/2019. Η πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ για ακόμη μια φορά το απέρριψε.
 • (20/9/2019) - Μια άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση διεξήχθει χθες το βράδυ, στο πλαίσιο της 1ης μέρας του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», στο Πάρκο Τρίτση στο Ίλιον, με θέμα, «Συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών. Οι νέοι εργαζόμενοι μαχητικά για την ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος». Δείτε τι συζητήθηκε και το σχετικό βίντεο ...
 • (8/9/2019) - Με σύνθημα: «Αγώνας ενωτικός - μαζικός - ταξικός για σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, για ζωή με δικαιώματα», χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, γυναίκες και νέοι διαδήλωσαν το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ, απευθύνοντας κάλεσμα αγώνα σε κάθε εργαζόμενο για σύγχρονους όρους δουλειάς, για ζωή με δικαιώματα. Πίσω από τα πανό των Συνδικάτων, των Ομοσπονδιών και των Εργατικών Κέντρων, διαδηλωτές από τη Θεσσαλονίκη και τους γύρω νομούς, έδωσαν την πρώτη μαζική, ενωτική, ταξική απάντηση στην αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου.
 • (30/8/2019) - Το Γενικό Συμβούλιο της ΤτΕ θα συνεδριάσει στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου.
 • (30/8/2019) - Εν όψει της ΔΕΘ που αρχίζει το επόμενο Σαββατοκύριακο και ενάντια στις αντεργατικές ρυθμίσεις που ψήφισε στα κλεφτά η νέα κυβέρνηση αλλά και το νέο συνδικαλιστικό νόμο που ετοιμάζει με σκοπό να χτυπήσει το συνδικαλιστικό κίνημα, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καλεί όλους εργαζόμενους, συνδικαλιστές και μη, στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ερχόμενο Σάββατο 7 Σεπτέμβρη στις 6μμ στην Πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη. Θα προηγηθεί πλατιά σύσκεψη σωματείων, συνδικαλιστών και εργαζομένων στις 5/9 στις 7μμ στο ΕΚΘ. Δες και σχετική ανακοίνωση του ΠΑΜΕ ...
 • (24/7/2019) - Την Τρίτη 6 Αυγούστου, στις 8 μ.μ, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τα 74 χρόνια από το ιμπεριαλιστικό έγκλημα σε Χιροσίμα - Ναγκασάκι, στον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Η ΕΕΔΥΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή καταδίκης του απαράγραπτου αυτού εγκλήματος και τιμής στα θύματα της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας. Οι εξελίξεις απαιτούν ετοιμότητα και επαγρύπνηση, οργάνωση της πάλης ... Παλεύουμε και Απαιτούμε:
  - Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
  - Καμία αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
  - Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και στρατηγεία στην Ελλάδα.
  - Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές αποστολές από τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό.
  - Να καταργηθούν όλα τα πυρηνικά όπλα. Να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές.
  - Οχι στη μεταφορά πυρηνικών στο Αραξο και σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Ελλάδας.
  - Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ - ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του
 • (24/7/2019) - Το Π.Α.ΜΕ. για την ομιλία του υπουργού Εργασίας στις προγραμματικές δηλώσεις: Κυβέρνηση και εργοδοσία να μην τολμήσουν να παρέμβουν στις διαδικασίες των συνδικάτων. Οι δηλώσεις του υπουργού Εργασίας πατάνε πάνω στον απεργοκτόνο νόμο που έφερε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πέρσι τον Γενάρη και τον ψήφισαν αγκαλιά όλοι μαζί στη Βουλή. Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ ...
 • (23/7/2019) - Θέματα του Ταμείου Υγείας (ΔΣ 11)...
 • (19/7/2019) - Εχθες, Πέμπτη 18/7/2019, κλιμάκιο της ΕΣΑΚ έκανε περιοδεία στα τρία κτίρια του Νομισματοκοπείου με αφορμή την πρόσθετη ιδιωτική ασφάλιση που θέλουν να μας επιβάλλουν όλες οι άλλες παρατάξεις. Στις συζητήσεις με τους συναδέλφους αποκαλύφθηκε για μια ακόμη φορά, ο ρόλος του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, που όλα αυτά τα χρόνια στηρίζει αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές. Ούτε μία λέξη δεν λένε στους συναδέλφους για κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων, σε αντίθεση με την ΕΣΑΚ που το έχει στην πρώτη γραμμή. Η ΕΣΑΚ θα συνεχίσει να παλεύει μαζί με το Ταξικό-Συνδικαλιστίκο Κίνημα (ΠΑΜΕ) για την κατάργηση και την ανατροπή τους.
 • (19/7/2019) - Με πείσμα κι αποφασιστικότητα έδωσαν τη μάχη για την περιφρούρηση της 24ωρης απεργίας τους, από  τα ξημερώματα της Πέμπτης 18 Ιούλη οι εργαζόμενοι της «Πειραιώς Direct Solutions» (PDS, θυγατρική του Ομίλου Πειραιώς), διεκδικώντας την υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Δείτε εδώ σχετική ανακοίνωση ...
 • (4/7/2019) - Θέματα του Ταμείου Υγείας (ΔΣ 10) ..
 • (4/7/2019) - Θέματα του Ταμείου Υγείας (ΔΣ 9) ..
 • (21/6/2019) - Στο κυλικείο του ΙΕΤΑ πραγματοποιήθηκε χθες συγκέντρωση του ΚΚΕ με ομιλήτρια τη Χριστίνα Σκαλούμπακα.
 • (21/6/2019) - Στο Γενικό Συμβούλιο της ΤτΕ της 14/6 δεν υπήρξε καμία εξέλιξη στο θέμα των κρατήσεων για τις συντάξεις των νόμων 4051, 4093 / 2012. Νεο ΓΣ της ΤτΕ θα διεξαχθεί στις 15 Ιουλίου. Για το θέμα αυτό ορίστηκε συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου Συνταξιούχων ΣΣΤΕ στις 3/7.
 • (14/6/2019) - Εντείνονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις στον Κλάδο εν όψει εκκρεμών Συλλογικών συμβάσεων: Στην εταιρεία Mellon συνεχίζεται σήμερα η 48ωρη απεργία εντείνοντας τον αγώνα τους ενάντια στην αδιαλλαξία της εργοδοσίας που αρνείται να υπογράψει επιχειρησιακή ΣΣΕ που να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους. Αντίστοιχα, σε 24ωρη απεργία και συγκέντρωση προχωρούν σήμερα Παρασκευή 14 Ιούνη οι εργαζόμενοι στην Εθνική Τράπεζα διεκδικώντας την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Η «Ενιαία Συνδικαλιστική Αγωνιστική Κίνηση» στην Εθνική, σε ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων: «Το χρονικό των τελευταίων ημερών για τη διαπραγμάτευση της συλλογικής μας σύμβασης, η αδιαλλαξία της εργοδοσίας, η καθυστέρηση για διαπραγμάτευση και οι υπόλοιπες εξελίξεις στον κλάδο (απόσχιση κλάδου στην Τράπεζα Πειραιώς, εθελούσιες έξοδοι σε Εθνική, Eurobank και Alpha Bank, οι τροπολογίες που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν τη διάλυσή της για τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές (βλέπε ΛΕΠΕΤΕ) χαρίζοντας εκατομμύρια στο τραπεζικό κεφάλαιο) δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. ... καθυστερημένα ξεκινάμε τη διαπραγμάτευση με ευθύνη της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας του ΣΥΕΤΕ. ... ερχόμαστε στο παρά πέντε να διαπραγματευτούμε με μια εργοδοσία που είναι αδιάλλακτη ... που αξιοποιώντας τους νόμους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και με τις ευλογίες των υπόλοιπων αστικών κομμάτων (ΝΔ, ΚΙΝΑΛ) μετά τα πετυχημένα stress tests υλοποιεί τους στόχους αναδιάρθρωσης της τράπεζας, πράγμα που σημαίνει μείωση προσωπικού, τσάκισμα των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Δεν κάνουμε πίσω από τις ανάγκες μας - Όλοι στην απεργία στις 14 Ιούνη».
 • (11/6/2019) - 6-ήμερη Απεργία (28/5-4/6) πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι της Τράπεζας Πειραιώς ενάντια την απόσχιση του τμήματος των κόκκινων δανείων και μεταβίβασή του σε σουηδική εταιρεία . Κύριος συμπαραστάτης και αρωγός στην προσπάθειά τους το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού Αττικής. Ο αγώνας συνεχίζεται. Δείτε όλο το ιστορικό της απεργίας....
 • (30/5/2019) - Θέματα του Ταμείου Υγείας (ΔΣ 7) ..
 • (25/5/2019) - Θέματα του Ταμείου Υγείας (ΔΣ 5 και 6) ..
 • (10/5/2019) - Θέματα του Ταμείου Υγείας (ΔΣ 4) ..
 • (8/5/2019) - Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί περιοδεία στο Κεντρικό Κατάστημα της ευρωβουλευτού του ΚΚΕ Εφης Χαλιού , στέλεχος του Κόμματος στον κλάδο του Χρηματοπιστωτικού Τομέα.
 • (8/5/2019) - Το ΔΣ του Συλλόγου Συνταξιούχων συνεδριάζει αύριο Πέμπτη 9/5 με τα εξής θέματα:
  1. Επαναφορά του θέματος της παύσης των παράνομων περικοπών στις συντάξεις – Ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν.
  2. Αιτήσεις Λογαριασμού Αλληλεγγύης
  3. Αιτήσεις μελών μας οικονομικού περιεχομένου.
  4. Κίνηση μηνός Μαρτίου 2019
 • (8/5/2019) - ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ. Μαζική συμμετοχή είχε η σύσκεψη που οργάνωσε η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ χτες το απόγευμα της Τρίτης, με θέμα την αποτίμηση της δράσης που αναπτύχθηκε μέχρι την Πρωτομαγιά και την οργάνωση των επόμενων πρωτοβουλιών. Το αμφιθέατρο της ΓΣΕΕ αποδείχθηκε μικρό για να χωρέσει τους εκπροσώπους σωματείων οι οποίοι μετέφεραν την πείρα από τις μάχες που δίνουν σε κλάδους και χώρους δουλειάς. Στη σύσκεψη συμμετείχαν συνδικαλιστικές οργανώσεις που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, καθώς και συνδικαλιστές εκλεγμένοι με ψηφοδέλτια που στηρίζονται από άλλες δυνάμεις. Μεταξύ άλλων σημειώθηκε: «Η μαζική και μαχητική συμμετοχή στις Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ - μεταξύ αυτών ήταν πολλοί εργαζόμενοι και συνδικαλιστές που ήρθαν για πρώτη φορά - ήταν η καλύτερη απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και στους επιχειρηματικούς ομίλους, που δυναμώνουν την εκμετάλλευση για τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας, ενάντια στην επιθετική πολιτική των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Ηταν μήνυμα αντίστασης και διεκδίκησης όσων έχουν πραγματικά ανάγκη οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους», ενώ «Η ολιγομελής συγκέντρωση των εργατοπατέρων στην Αθήνα, που κάλεσαν ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ - ΕΚ Αθήνας, επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για μια εργατική αριστοκρατία ξεκομμένη από τους εργαζόμενους και τα προβλήματά τους, δεν βρίσκουν καμία στήριξη από πραγματικούς εργαζόμενους». Οι συγκεντρώσεις «μεταξύ συγγενών και φίλων» δεν είναι καινούργιο φαινόμενο για τη ΓΣΕΕ. «Η απαξίωση της ΓΣΕΕ και άλλων πλειοψηφιών σχετίζεται πρώτα και κύρια με αυτήν τους τη στάση, με τα θλιβερά αποτελέσματα της γραμμής του "κοινωνικού εταιρισμού", της στήριξης της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων», «Σ' αυτήν την πολιτική οι εργαζόμενοι θυσίασαν κατακτήσεις και δικαιώματα, όμως άσπρο φως δεν είδαν. Η προοπτική για μια καλύτερη ζωή έχει δώσει τη θέση της στην ανασφάλεια και την εργασιακή ζούγκλα». Στην κατεύθυνση αυτή, πρέπει να δυναμώσουν η συζήτηση και η κοινή δράση με τους εργαζόμενους, τους συνδικαλιστές και τα σωματεία που προβληματίζονται. Ανάμεσα στα καθήκοντα που αναλαμβάνουν οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ είναι να δώσουν απάντηση στην προεκλογική εκστρατεία αποπροσανατολισμού και χειραγώγησης των εργαζομένων.
 • (24/4/2019) - Θέματα του Ταμείου Υγείας (ΔΣ 1, 2 και 3) ..
 • (16/4/2019) - Αύριο Τετάρτη 17/4 στις 8:00 πμ θα γίνει ομιλία και περιοδεία της υποψήφιας ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Χριστίνας Σκαλούμπακα στο χώρο του κυλικείου του ΙΕΤΑ στο Χαλάνδρι.
 • (16/4/2019) - Με τη συμμετοχή εκπροσώπων συνδικάτων, Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων από όλη τη χώρα πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο η σύσκεψη που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ με σύνθημα «Συνδικάτα εργατών κι όχι των εργοδοτών». Στη σύσκεψη έγινε ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από το συνέδριο της ΓΣΕΕ και τον αγώνα να μη νομιμοποιηθούν εργοδότες και νόθοι ως «αντιπρόσωποι»(πάτα εδώ για λεπτομέριες), αλλά και σχετικά με τις μεθοδεύσεις της έκπτωτης ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, η οποία στο αίτημά της για διορισμό Προσωρινής Διοίκησης από το Δικαστήριο ζητά αποκλεισμό της ΔΑΣ, προκειμένου να προχωρήσει απρόσκοπτα τα άθλια σχέδιά της. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο περιεχόμενο της μάχης που διεξάγεται απέναντι στη συνδικαλιστική μαφία, όπως και στην ανάγκη για πλατιά ενημέρωση και κινητοποίηση των εργαζομένων. Στο επίκεντρο επίσης βρέθηκε η προετοιμασία της Εργατικής Πρωτομαγιάς, η απεργιακή συγκέντρωση της οποίας στην Αθήνα θα γίνει στο Σύνταγμα.
 • (16/4/2019) - Συνεδρίασε σήμερα το ΔΣ του Συλλόγου Συνταξιούχων για τον προγραμματισμό δράσης του για την επόμενη διετία. Δείτε εδώ την πρόταση της ΕΣΑΚ-Σ.
 • (27/3/2019) - ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ: Σήμερα το παναττικό συλλαλητήριο και η πορεία στο Μαξίμου. Συγκέντρωση στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος. «Ολοι στο δρόμο του αγώνα» είναι το κάλεσμα που απευθύνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Δημοσίου, ΠΟΣΕ - ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΠΕΣ - ΝΑΤ, ΠΣΣ Δικηγόρων και ΠΕΤΟΜ - ΤΕΕ.
 • (27/3/2019) - Αύριο Πέμπτη το μεγάλο συλλαλητήριο για συνδικάτα στα χέρια των εργατών, όχι των εργοδοτών! Υπόθεση κάθε τίμιου αγωνιστή η αντιπαράθεση με τον εκφυλισμό του εργοδοτικού συνδικαλισμού. Στις 6.30 μ.μ., στο Πεδίον του Άρεως, για να ακουστεί δυνατά η φωνή των εργαζομένων μπροστά στα γραφεία της ΓΣΕΕ. Νέα στοιχεία για το όργιο νοθείας από τη συνδικαλιστική πλειοψηφία που κάθεται στο σβέρκο των εργαζομένων ...
 • (14/3/2019) - Συνέδριο ΓΣΕΕ: Έξω η εργοδοσία και οι νόθοι! Συνδικάτα εργατών όχι των εργοδοτών. Συγκέντρωση σήμερα, στις 6.30 μ.μ., στην Καλαμάτα, για να μη νομιμοποιηθούν η ωμή εργοδοτική παρέμβαση και οι δεκάδες αντιπρόσωποι - μαϊμού. Περισσότερα...
 • (14/2/2019) - Θέματα του Ταμείου Υγείας (ΔΣ 61) ...
 • (7/2/2019) - Θέματα του Ταμείου Υγείας (ΔΣ 60) ...
 • (31/1/2019) - Θέματα του Ταμείου Υγείας (ΔΣ 59) ...
 • (30/1/2019) - Πρόσκληση σε συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου Συνταξιούχων: η συνεδρίαση θα γίνει αύριο Πέμπτη 31 Ιανουαρίου και ώρα 10:30 στα γραφείου του Συλλόγου,  με θέματα: 1. Ορισμός Ημερομηνίας Αρχαιρεσιών, 2. Ορισμός Ημερομηνιών Γεν Συνελεύσεων, 3. Ενημέρωση για τη σύγκλιση του Συμβουλίου Ασφάλισης την 28/1/2019, 4. Πρόσθετη παρέμβαση ΣΣΤΕ απόφασης Ειρηνοδικείου 202/2018 επτά συναδέλφων - δικηγόρου Π.Πολιτάκη, 5. Συμμετοχή Εκπροσώπων παρ/των και ΟΣΤΟΕ για τη ΓΣ ΣΣΤΕ, 6. Λογαριασμός Αλληλεγγύης (αιτήσεις συνταξιούχων), 7. Ετήσια εισφορά 2018 ΟΣΤΟΕ και 8. Αιτήσεις μελών οικονομικού περιεχομένου.
 • (18/1/2019) - Θέματα του Ταμείου Υγείας (ΔΣ 58) ...
 • (10/1/2019) - Θέματα του Ταμείου Υγείας (ΔΣ 57) ...

Ιστορικό ειδήσεων

   

web analytics

Κεντρική σελίδα ] [ Τα νέα μας ] Ανακοινώσεις ] Ανακοινώσεις TY ] Ανακοινώσεις Συνταξιούχων ] Ανακοινώσεις Π.Α.ΜΕ. - Κλαδικού Σωμ. Χρηματοπιστωτικού ] Η ταυτότητά μας ] Σύνδεσμοι ]

Τελευταία ενημέρωση σελίδας: 14 Φεβρουαρίου 2020