Κεντρική σελίδα Περιεχόμενα Επικοινωνία Τα νέα του site

[ Τα νέα μας ] Ανακοινώσεις ] Ανακοινώσεις TY ] Ανακοινώσεις Συνταξιούχων ] Ανακοινώσεις Π.Α.ΜΕ. - Κλαδικού Σωμ. Χρηματοπιστωτικού ] Η ταυτότητά μας ] Σύνδεσμοι ]

 

Τα νέα μας


web analytics

 

Τα νέα μας

 • (20/12/2023) - Θέματα του Ταμείου Υγείας (ΔΣ 12-18)...
 • (19/7/2023) - Θέματα του Ταμείου Υγείας (ΔΣ 3-6)...
 • (23/5/2023) - Θέματα του Ταμείου Υγείας (ΔΣ 2)...
 • (14/5/2023) - Στις πρόσφατες εκλογές του Ταμείου Υγείας η πρωτοβουλία της ΕΣΑΚ και Συνεργαζομένων για το Ταμείο Υγείας, εξέλεξε ένα αντιπρόσωπο στο Διοικητικό Συμβούλιο, αυξάνοντας τις θετικές ψήφους από την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση. Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους που μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους!
 • (9/3/2023) - ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ. Χιλιάδες λαού και νεολαίας φώναξαν δυνατά: «Οι ζωές μας δεν κοστολογούνται!». Αμέτρητες χιλιάδες εργαζόμενοι, χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες, πολλές χιλιάδες νεολαίοι, φοιτητές, μαθητές, άντρες και γυναίκες κατέκλυσαν τους δρόμους των πόλεων, από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη, και από τα Γιάννενα μέχρι τα ακριτικά νησιά και φώναξαν δυνατά «Δεν φταίει η κακιά στιγμή ούτε ένα ανθρώπινο λάθος. Φταίνε τα κέρδη σας που είναι βουτηγμένα στο αίμα». «"Ηταν προδιαγεγραμμένο έγκλημα"», σημειώνει το ΠΑΜΕ, χαιρετίζοντας τα χτεσινά παλλαϊκά συλλαλητήρια και καλώντας στο μεγάλο συλλαλητήριο της Κυριακής στο Σύνταγμα. «Το έγκλημα αυτό δεν θα συγκαλυφθεί. Η σημερινή κυβέρνηση, η προηγούμενη κυβέρνηση,  τα κόμματα που κυβέρνησαν και υλοποιούν την πολιτική που αφήνει πίσω της εκατόμβες νεκρών, έχουν ήδη καταδικαστεί στη συνείδηση του λαού και της νεολαίας. Είναι ένοχοι! Τα υποκριτικά κροκοδείλια δάκρυά τους δεν συγκινούν κανέναν. Συνεχίζουμε ακόμα πιο πολλοί, ακόμα πιο αποφασισμένοι. Δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής και της διεκδίκησης!»
 • (5/10/2022) - Τη σκυτάλη του αγώνα παίρνουν οι συνταξιούχοι της Αττικής, που κατεβαίνουν στο παναττικό τους συλλαλητήριο, σήμερα στις 10 π.μ. στην πλατεία Συντάγματος, αρχίζοντας τον νέο κύκλο των αγωνιστικών κινητοποιήσεων που πραγματοποιούν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις. «Δεν μπορούμε να θεωρήσουμε "αυξήσεις" τα ποσοστά που αναφέρθηκαν αλλά παραπέρα μείωση του εισοδήματός μας, αφού αυτά δεν καλύπτουν ούτε την ακρίβεια του τελευταίου διαστήματος, ενώ δεν περιλαμβάνουν τις επικουρικές» τονίζουν. Οι επόμενες κινητοποιήσεις είναι στις 13 του μηνός σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα.
 • (13/9/2022) - ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΔΕΘ. Δίνοντας «σήμα» για απεργιακή κλιμάκωση, με το ογκώδες συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και των συνδικάτων στην πλατεία ΧΑΝΘ, με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ, δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι έδωσαν το περασμένο Σάββατο μια πρώτη άμεση απάντηση στις νέες κυβερνητικές εξαγγελίες για προνόμια στους ομίλους και μέτρα - ψίχουλα για τον λαό. Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν σήμερα Τρίτη στις 7 το απόγευμα, στα κεντρικά γραφεία παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος από σωματεία και φορείς της Αττικής απαιτώντας «Ρεύμα φτηνό για όλο τον λαό» και από την Πέμπτη στις 7 μ.μ. στο υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα και σε άλλες πόλεις σε όλη την Ελλάδα.
 • (27/6/2022) - Με μεγάλη συμμετοχή χιλιάδων συνταξιούχων που κατέφθασαν από την Αλεξανδρούπολη ως την Καλαμάτα και την Κρήτη, και με ζωηρό παλμό έγινε την Παρασκευή η μεγάλη πανελλαδική κινητοποίηση που οργάνωσαν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις στα Προπύλαια. Περισσότερα ...
 • (8/6/2022) - Ο προσανατολισμός και η ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, με στόχο η εργατική τάξη να περάσει στην αντεπίθεση, είναι τα βασικά ζητούμενα που θα απασχολήσουν την Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ στις 18 και 19 Ιούνη, στην καρδιά της εργατούπολης του Πειραιά, στο κλειστό γήπεδο «Αριστείδης Παπαμιχαήλ» της Δραπετσώνας. Στέρεη βάση της συζήτησης είναι η πολύτιμη πείρα από την οργάνωση των αγώνων των τελευταίων χρόνων σε επιχειρησιακό, κλαδικό και πανεργατικό επίπεδο. Μια πείρα που μέσα από τη συζήτηση μπορεί να γίνει κτήμα κάθε συνδικαλιστικής οργάνωσης, κάθε συνδικαλιστή για την ανάπτυξη της πάλης ακόμα πιο επιθετικά, για τον καλύτερο συντονισμό της δράσης. Την κρισιμότητα της Σύσκεψης υπογραμμίζουν με έμφαση και οι τρέχουσες εξελίξεις. Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος και η εμπλοκή της χώρας σε αυτόν, η ακρίβεια που επιτείνεται, η λαίλαπα των αντεργατικών νόμων, τσακίζουν κάθε πλευρά της ζωής του εργαζόμενου, βάζουν ακόμα πιο ψηλά τον πήχη για το εργατικό κίνημα, αναδεικνύουν την ανάγκη της οργάνωσης της πάλης για τα σύγχρονα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων.
 • (15/4/2022) - Μαζικές κινητοποιήσεις έγιναν χτες, με σημείο συνάντησης το υπουργείο Ανάπτυξης ενάντια στην «αύξηση» - εμπαιγμό του κατώτατου μισθού, που έχει ήδη ξεπεραστεί από την πραγματικότητα και το «τσουνάμι» των ανατιμήσεων.
  Χιλιάδες συνταξιούχοι συμμετείχαν στη χτεσινή παναττική συγκέντρωση στην Αθήνα, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, που διοργάνωσαν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, στο πλαίσιο των 9 περιφερειακών τους κινητοποιήσεων σε όλη την Ελλάδα. «Δεν αποδεχόμαστε τη λογική "ό,τι έγινε, έγινε"» υπογράμμισαν και διεκδικούν: 
  -- Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις με κατώτερη σύνταξη στα 650 ευρώ, τα πληρωμένα Δώρα, τα αναδρομικά του 11μηνου των ετών 2015 - 2016 σε όλους τους συνταξιούχους, στις επικουρικές συντάξεις και τα Δώρα, αφορολόγητα.
  -- Το ψηφισμένο 0,5% του ΑΕΠ για τα έτη 2020 - 2022.
  -- Την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.
  -- Να σταματήσουν οι ανατιμήσεις, με άμεσες μειώσεις στις τιμές στα βασικά προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης, στα καύσιμα, στην Ενέργεια.
  -- Να αποδοθούν άμεσα οι συνδρομές που παρακρατούνται από τους συνταξιούχους για τις ανάγκες των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων.
  Μετά τη συγκέντρωση, οι συνταξιούχοι κατευθύνθηκαν προς την πλατεία Κάνιγγος, όπου έσμιξαν με τα σωματεία που εκείνη την ώρα έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας για την ακρίβεια στο υπουργείο Ανάπτυξης :
  Εργατικά συνδικάτα, μαζικοί φορείς και Επιτροπές Αγώνα της Αττικής είπαν: Τέρμα στις θυσίες για τα κέρδη! Μέτρα τώρα ενάντια στην ακρίβεια και τη φοροληστεία.
  Τα συνδικάτα διεκδικούν: Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις με βάση τον πληθωρισμό. Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους. Γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στις τιμές του ρεύματος, του φυσικού αερίου, των καυσίμων, των ειδών πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Κατάργηση όλων των φόρων (ΦΠΑ και ειδικοί φόροι) στα βασικά αγαθά, στην Ενέργεια, στα καύσιμα. Κατάργηση της Ρήτρας Αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ρεύματος. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά. Μείωση της τιμής του εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες κατά 50%. Διαγραφή χρεών, όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς για τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά, καμία διακοπή ρεύματος, νερού, τηλεφώνου. Επιδότηση ενοικίου για εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά, φοιτητές, μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση του κριτηρίου ένταξης και του επιδόματος. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες. Αφορολόγητο 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  Οι κινητοποιήσεις ενάντια στην ακρίβεια θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

 • (11/4/2022) - ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ: Δεν ήταν μια ακόμα απεργία η απεργία της περασμένης Τετάρτης... Η μεγάλη πανελλαδική πανεργατική απεργιακή κινητοποίηση, οι πάνω από 70 συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, με συμμετοχή εργατόκοσμου και ανέργων, νεολαίας, αυτοαπασχολούμενων και συνταξιούχων, που ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, μετατρέπονται σε σταθμό κλιμάκωσης της πάλης για το επόμενο διάστημα, μπροστά και στην Εργατική Πρωτομαγιά. «Στοπ στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στην ακρίβεια - Αυξήσεις στους μισθούς»: Το σύνθημα αυτό ξεδιπλώθηκε στο πανό που άνοιξαν τα σωματεία μπροστά από τη Βουλή, δίνοντας το στίγμα των διεκδικήσεων της απεργιακής κινητοποίησης. Σε μεγάλους κλάδους και χώρους δουλειάς, όπως στις συγκοινωνίες και τα καράβια, τα σωματεία αρνήθηκαν να διαθέσουν σε κράτος και εργοδοσία το προσωπικό που αντιστοιχεί στην ελάχιστη εγγυημένη λειτουργία και ουσιαστικά ακυρώνει την απεργία, πετώντας στον κάλαθο στων αχρήστων το νόμο Χατζηδάκη. Στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα στην κεντρική ομιλία έγινε αναφορά και στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ: «... έχει πάρει σαφή θέση, με βάση τις αντοχές της οικονομίας και τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων», ενώ «δεν παρέλειψε να στρατευθεί και στο ζήτημα του πολέμου με το ευρωΝΑΤΟικό στρατόπεδο». «Η εμφάνισή της μετά από 4 χρόνια απουσίας από οποιαδήποτε κινητοποίηση έχει να κάνει και με την προεκλογική περίοδο και την προσπάθεια να εκφράσει τη σοσιαλδημοκρατία στο κίνημα. Η λογική που προσπαθούν να καλλιεργήσουν, ότι οι αγώνες στον δρόμο έχουν ταβάνι και αυτό που πρέπει να κάνουν οι εργαζόμενοι είναι να περιμένουν τις εκλογές ώστε να ψηφίσουν να αλλάξει η κυβέρνηση είναι προκλητικό και επιζήμιο για το εργατικό κίνημα». «Εάν είχαμε ακούσει τις παροτρύνσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και περιμέναμε τις εκλογές, τότε δεν θα είχαν μείνει στην εργασία τους οι 1.200 εργάτες της ΛΑΡΚΟ, δεν θα είχαν παλέψει οι οικοδόμοι για τη Σύμβαση, θα έπρεπε να έχουν παραιτηθεί από τον αγώνα οι εργαζόμενοι στα Πετρέλαια, στα Λιπάσματα και στην COSCO». Το επόμενο ραντεβού δόθηκε στις συγκεντρώσεις των συνδικάτων, την Κυριακή της Πρωτομαγιάς, στις 10.30 π.μ. στο Σύνταγμα και σε κάθε πόλη της Ελλάδας.
 • (18/2/2022) - ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ: Nα καταργηθεί το χαράτσι της «εισφοράς αλληλεγγύης» στις συντάξεις. Κάλεσμα στους συνταξιούχους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο στις 26 Φλεβάρη, απαιτώντας κατώτατη σύνταξη 640 ευρώ, 13η και 14η σύνταξη κ.λπ.
 • (31/1/2022) - Δεν θυσιάζουμε άλλο τις ζωές μας για τα κέρδη σας! Το μήνυμα πως «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό» από την πολιτική που τον καταδικάζει στη φτώχεια και την εξαθλίωση, που τον αφήνει εκτεθειμένο στην επέλαση της πανδημίας, στα φυσικά φαινόμενα και καταστροφές, που κοστολογεί συνεχώς τη ζωή του και βρίσκει την προστασία της ... ασύμφορη για την οικονομία και τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, έστειλαν εκατοντάδες σωματεία και φορείς από την Πάτρα και την Αθήνα, που συναντήθηκαν το Σάββατο το πρωί σε ένα μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.   «Μόνο ο λαός σώζει τον λαό, στην Εύβοια, στο Μάτι, στην Αττική Οδό», «Μόνοι στα χιόνια, μόνοι στην πανδημία, οι αγώνες του λαού η μόνη προστασία», φώναξαν τα σωματεία. «Εφτασε η ώρα να ξεσηκωθούμε, να ζούμε στην ανέχεια εμείς δεν θα δεχθούμε», ξεκαθάρισαν, μετατρέποντας την κινητοποίηση σε αφετηρία για νέους αγώνες, αφού αναγγέλθηκε και από το βήμα της συγκέντρωσης ότι μέσα στον Φλεβάρη προγραμματίζεται νέο μεγάλο συλλαλητήριο από σωματεία της Αττικής για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος, της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Τα αστικά ΜΜΕ βέβαια ... κουβέντα, πραγματική "ομερτά".
 • (21/1/2022) - Πανδημία: στα ύψη κρούσματα - θάνατοι και διασωληνώσεις, η Ομικρον και η Δέλτα εξελίσσονται παράλληλα (δείτε εδώ σχετικό άρθρο), το σύστημα υγείας ασφυκτιά από τη μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων σε μιας νόσου και την έλλειψη υγειονομικών λόγω νόσησης και αναστολών (δείτε εδώ), με τα ιδιωτικά θεραπευτήρια να ξεσκαρτάρουν ασθενείς, ενώ η κυβέρνηση καθησυχάζει αλλά ο ΕΟΔΥ την διαψεύδει (δείτε εδώ), ενώ προωθεί τροπολογία που προβλέπει τηλεργασία για τους νοσούντες από κορονοϊό και μείωση μισθού για τους γονείς που δικαιούνται άδεια ειδικού σκοπού ! (δείτε εδώ). Συλλαλητήρια διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα: χθες 20/1 στο κέντρο της Αθήνας μαθητές, φοιτητικοί σύλλογοι, εκπαιδευτικά σωματεία και γονείς, αλλά και στη Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ηράκλειο (δείτε εδώ), διαμαρτυρίες υγειονομικών στο Σισμανόγλειο και στο Παίδων Πεντέλης (δείτε εδώ), ενώ γίνεται κάλεσμα για μεγάλο παναττικό συλλαλητήριο τον Φλεβάρη για την ακρίβεια και την Υγεία (δείτε εδώ)
 • (24/12/2021) -   Εκσυγχρονισμένοι «κυνηγοί συνδικαλισμού» στην υπηρεσία κράτους και εργοδοσίας: Δείτε τι χρήματα δαπανούν οι εργοδότες στις ΗΠΑ σε εταιρείες συμβουλευτικής για «εκστρατείες ενάντια σε συνδικάτα», αλλά και τις σύγχρονες τεχνολογίες παρακολούθησης εργαζομένων που υιοθετούν… 
 • (7/12/2021) - ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ - Με νέες συγκεντρώσεις στους νομούς όλης της χώρας στις 14 Δεκέμβρη, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις (Δημοσίου - OAEE - ΙΚΑ - ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ - ΕΛΤΑ - ΟΣΕ - ΠΕΣ ΝΑΤ - ΠΣΣ Δικηγόρων - ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ - ΕΣΤΑΜΕΔΕ) κλιμακώνουν τον αγώνα για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Απαιτούν να οριστεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό, χαρακτηρίζουν απαράδεκτο το «αντίδωρο» των 250 ευρώ που τους πετάει η κυβέρνηση και διεκδικούν όλα όσα τους έχουν αφαιρεθεί με τη βία. Στην Αττική η συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 10.30 π.μ. Με τις νέες κινητοποιήσεις τους από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη διεκδικούν:
  * Προσλήψεις γιατρών - νοσηλευτών, δημιουργία Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.
  * Να αποδοθούν σε όλους τους συνταξιούχους η 13η και η 14η σύνταξη, με αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και ταυτόχρονη μείωση των τιμών στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης.
  * Να τους αποδοθεί το 0,5% του τακτικού προϋπολογισμού που είναι νομοθετημένο για τα έτη 2020 - 2021.
  * Να τους αποδοθούν τα αναδρομικά για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις και για τη 13η και 14η σύνταξη, αφορολόγητα, αφού αυτά αποδίδονται μετά από χρόνια άτοκα.

Ιστορικό ειδήσεων

   

web analytics

Κεντρική σελίδα ] [ Τα νέα μας ] Ανακοινώσεις ] Ανακοινώσεις TY ] Ανακοινώσεις Συνταξιούχων ] Ανακοινώσεις Π.Α.ΜΕ. - Κλαδικού Σωμ. Χρηματοπιστωτικού ] Η ταυτότητά μας ] Σύνδεσμοι ]

Τελευταία ενημέρωση σελίδας: 20 Δεκεμβρίου 2023