Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ | ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ | ΕΓΚΟΛΠΙΟ | ΣΧΕΤΙΚΑ LINKS | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ






Εφημερίδα  
Πίσω στις Ανακοινώσεις

Το αρχείο είναι διαθέσιμο σε μορφή pdf.  
Μπορείτε να δείτε και να το εκτυπώσετε   
χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα Acrobat Reader.  


Η Εφημερίδα μας

         

               15 Φεβρουαρίου 2011

    www.syte.gr/paremvasi

     

                                                               

     

           Η αίσια εξέλιξη της υπόθεσης “Μπαλασκώνη”

    Συνάδελφοι,

    Στο Γενικό Συμβούλιο της Δευτέρας αποφασίστηκε η τακτοποίηση της αποζημίωσης του Ν. 3198/55 για τους αποχωρούντες συναδέλφους.

    Χαιρόμαστε γι’ αυτή την απόφαση της Τ.Ε, γιατί όχι μόνο ταλαιπωρούσε επί χρόνια συναδέλφους στα δικαστήρια, όχι μόνο γιατί θησαύριζαν οι δικηγόροι σε βάρος τους, αλλά και γιατί η Τ.Ε κατέβαλε εκατομμύρια ευρώ για δικαστικά έξοδα και τόκους υπερημερίας. Και όλα αυτά συνέβαιναν όχι μόνο στο παρελθόν, αλλά και πρόσφατα, στην περίοδο της μεγάλης οικονομικής κρίσης.

    Επιπλέον, η Εθνική, μια αμιγώς ιδιωτική τράπεζα, κατέβαλε στο ακέραιο τις αποζημιώσεις αυτές!!!

    Η Συνδικαλιστική ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ χαίρεται ιδιαίτερα για την εξέλιξη αυτή, γιατί ήταν η μοναδική συνδικαλιστική κίνηση που ανέδειξε το θέμα αυτό. Επανειλημμένα το έθετε στο Δ.Σ. ως πρόταση διεκδίκησης, ενώ το είχε αναδείξει στις ανακοινώσεις (πχ βλέπε Ανακοίνωσή μας στις 19/2/2010) και στην ιστοσελίδα της. 

    Δυστυχώς, η πλειοψηφία του Δ.Σ. κώφευε…

    Μας προξενεί, λοιπόν, εντύπωση η πανηγυρική ανακοίνωση του “Προέδρου και Γραμματέα του ΣΥΤΕ”, για ένα θέμα για το οποίο οι ίδιοι ουσιαστικά δεν είχαν ασχοληθεί. Απλώς η Διοίκηση της Τ.Ε. κατανόησε επιτέλους το αδιέξοδο και τις οικονομικές επιπτώσεις της έως τώρα πολιτικής της, σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο περιορισμού των λειτουργικών δαπανών.

    Προφανώς, Πρόεδρος και Γραμματέας, σκέφτηκαν - μέσα σε προεκλογική περίοδο- να εκμεταλλευθούν την ευνοϊκή εξέλιξη του θέματος. Γι΄ αυτό άλλωστε και έβγαλαν ανακοίνωση με τις υπογραφές τους και όχι ως Δ.Σ. όπως συνηθίζεται σε όλες τις ανακοινώσεις του ΣΥΤΕ των τελευταίων ετών. Παρά τις καταγγελίες μας, συνεχίζουν την αντιδημοκρατική τους συμπεριφορά.

    Η Συντονιστική Επιτροπή της

    Συνδικαλιστικής ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

    Παραθέτουμε στη συνέχεια τις πλέον πρόσφατες ανακοινώσεις και αναρτήσεις στην ιστοσελίδα για την υπόθεση “Μπαλασκώνη”.

     

     

     

    1. Ανάρτηση στην ιστοσελίδα μας: 3-02-2011

     

    Θέμα:  Υπόθεση “Μπαλασκώνη” a

    http://www.syte.gr/paremvasi/rem_news.asp?offset=10:

     

    Από τη μύγα ξύγκι, αλλά χαρίζουν εκατομμύρια στους δικηγόρους

     

    Η Συνδικαλιστική ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ καταγγέλλει

     

    Ενώ η Τράπεζα αποπειράται και μερικές φορές τα καταφέρνει, να κάνει περικοπές στο εισόδημα και στον κοινωνικό μισθό των εργαζομένων της, όπως τα φοιτητικά δάνεια ή το δώρο Χριστουγέννων στα παιδιά, από την άλλη μεριά – κυριολεκτικά – χαρίζει εκατομμύρια στους δικηγόρους που αναλαμβάνουν τις αγωγές των συναδέλφων για την αποζημίωση “Μπαλασκώνη”.

     

    Τι περιμένει άραγε όταν η υπόθεση έχει τελεσιδικίσει στο ανώτατο δικαστήριο, στον Άρειο Πάγο; Να αλλάξει η υπόθεση με δικαστική απόφαση, είναι απίθανο. Η μόνη ιστορικά περίπτωση ήταν με την καταδίκη του Γερμανικού κράτους, για τις πολεμικές αποζημιώσεις, όπου ο τότε Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ματθίας μεθόδευσε πραξικόπημα. Τότε παίζονταν – δήθεν – οι διεθνείς σχέσεις της χώρας. Τώρα τι παίζεται; Το να δείχνουν οι Διοικήσεις από αυτή του Γκαργκάνα, εργοδοτική αδιαλλαξία; .

     

    Οι οικονομικές συνέπειες είναι σημαντικές. Για τους συναδέλφους διετής – τουλάχιστον – ταλαιπωρία και καταβολή ενός μεγάλου μέρους στους δικηγόρους. Για την Τράπεζα δικαστικά έξοδα και κυρίως τόκοι υπερημερίας. Κάθε χρόνο η Τράπεζα σκορπά πάνω από 3,5 εκατομμύρια, ποσό που συνεχώς θα αυξάνεται με το πλήθος των αποχωρούντων συναδέλφων.

     Για την ίδια υπόθεση η Εθνική, μία αμιγώς ιδιωτική τράπεζα, από τις αρχές του 2010 είχε τακτοποιήσει το θέμα. Χορηγούσε αμέσως την αποζημίωση των 12 μισθών. Ακόμα και μετά την πρόσφατο αντεργατική μεθόδευση του σοσιαλιστή κ. Λοβέρδου για τις αποζημιώσεις, η Εθνική εξακολούθησε να την καταβάλλει ολόκληρη, όπως και πριν. Σημειώνουμε βέβαια, ότι από τον Σεπτέμβρη η Διοίκηση της Εθνικής κάλεσε τον Σύλλογο ζητώντας να συναινέσουν στο να σταματήσει προσωρινά να τη χορηγεί λόγω του γνωστού stress test (τεστ κοπώσεως) των τραπεζών.

     Η Τράπεζα της Ελλάδος σε τι τεστ υποβάλλεται, άραγε; Ακόμα και το αναξιόπιστο και χρεοκοπημένο ελληνικό κράτος, όταν υπάρξει τελεσίδικη απόφαση, υλοποιεί νομοθετικά, αμέσως προς όλους, ανεξαρτήτως προσφυγής τους. Ο ΣΥΤΕ πρέπει άμεσα να παρέμβει βάζοντας τα πράγματα στη σωστή τους βάση.

     

     

    2. Επίσης Ανακοίνωσή μας στις  19/2/2010

     

    http://www.syte.gr/paremvasi/releation.asp?statid=66 :

     

    Τέλος, ενώ η Τράπεζα αποφεύγει να ανοίξει ξανά το θέμα της εφαρμογής ενιαίας επιδοματικής πολιτικής, από την άλλη δεν θεσμοθετεί – παρά τις παλαιότερες δεσμεύσεις Διοικήσεων – την αποζημίωση “Μπαλασκώνη, με συνέπεια την ταλαιπωρία και την οικονομική αιμορραγία των συναδέλφων μας αλλά και την μεγάλη οικονομική επιβάρυνση της Τράπεζας με δικαστικά έξοδα και τόκους υπερημερίας.

     

     

     



Η Εφημερίδα μας

    14 Φεβρουαρίου 2011

    www.syte.gr/paremvasi

     

     

     

     

    Συνάδελφοι,

    Σας παραθέτουμε αποσπάσματα από την ομιλία του εκπροσώπου μας στη Γ.Σ. του ΣΥΤΕ.

     

    Η κρίση ευκαιρία για τη διάλυση των κατακτήσεων των εργαζομένων

     

    Τον τελευταίο χρόνο όλοι μας γίναμε μάρτυρας απίστευτων δραματικών εξελίξεων σε βάρος των εργασιακών κατακτήσεων και δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων της χώρας. Οι νόμοι που ήδη ψηφίστηκαν στα πλαίσια του μνημονίου και της τρόικας για το ασφαλιστικό, το φορολογικό, τις εργασιακές σχέσεις και τις συλλογικές συμβάσεις, έχουν οδηγήσει πλέον στην απόγνωση μεγάλα τμήματα του ελληνικού πληθυσμού. Με πρόσχημα τις περιβόητες «διαρθρωτικές αλλαγές» και τη δήθεν ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της χώρας, έλαβε χώρα η πλήρης απορρύθμιση και ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, η μείωση των αποδοχών μέσω των επιχειρησιακών συμβάσεων, η διευκόλυνση των απολύσεων και ο χωρίς προηγούμενο δραστικός περιορισμός του κοινωνικού κράτους (παιδεία, υγεία κ.λπ.). Πρόσφατα προστέθηκε και το «Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας» με επιμήκυνση του εργασιακού μας βίου έως τα 67 και ακόμα περισσότερο ανάλογα με το προσδόκιμο ζωής.

    Τώρα, βλέποντας τα αδιέξοδα της πολιτικής τους που οδηγεί στην ύφεση και στον πολλαπλασιασμό του χρέους βγάζουν και τα ασημικά του σπιτιού σε ξεπούλημα.

    Οι συστάσεις του ΔΝΤ, της Τρόικας και της Κυβέρνησης άφησαν ωστόσο αλώβητο το κράτος της άρχουσας τάξης, της διαπλοκής και της διαφθοράς. Αυτούς που εφευρίσκουν τρόπους για να αποφύγουν τη φορολόγηση των εισοδημάτων τους, αυτούς που διαχρονικά βάζουν χέρι στα αποθεματικά των ασφαλιστικών μας ταμείων, που δεν αποδίδουν στο κράτος τους παρακρατούμενους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές. Το κράτος των ΜΜΕ, που έχει αναλάβει τη διάβρωση των συνειδήσεων, ενώ εξακολουθεί να λειτουργεί χωρίς άδειες και αρχές.

     

    …και στην Τράπεζα της Ελλάδος

    Οι δραματικές αυτές εξελίξεις δεν θα μπορούσαν να αφήσουν στο απυρόβλητο το δικό μας κλάδο και το στενότερο εργασιακό μας χώρο στην ΤτΕ. Έχει δυστυχώς ανοίξει το κουτί της Πανδώρας και για το δικό μας στενότερο χώρο. Στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο γίνεται συγκεκριμένη αναφορά στην Τ.Ε, τόσο για τα ασφαλιστικά μας (εναρμόνιση με το ΙΚΑ) όσο και για τη μείωση των αποδοχών μας (υπό το πρίσμα της δημοσιονομικής εξυγίανσης).

    Σε όλη αυτή τη δίνη των καιρών, θα ήταν παράληψη αν δεν αναγνωρίζαμε όλοι μας την μεγάλη επιτυχία στο ασφαλιστικό μας ζήτημα. Πρόκειται για την ανάληψη των ασφαλιστικών μας ταμείων από την ΤτΕ. Στην κατάκτηση αυτή δεν μηδενίζουμε την προσφορά κανενός. Αποδίδουμε όμως τα μεγαλύτερα εύσημα στον ανεπανάληπτο αγώνα όλων των συναδέλφων μας την Άνοιξη του 2008.

    Επικρίνουμε επίσης την προσπάθεια ορισμένων συνδικαλιστών στο χώρο μας να «αυτό-προσδιορίζονται» ως οι μοναδικοί θεματοφύλακες των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων. Αυτούς που αρέσκονται στις λασπολογίες και με συνδικαλιστικές κορώνες της δεκαετίας του ’80 φάνηκαν πρόθυμοι, για δικό τους προσωπικό όφελος, να αποτελέσουν «το λαγό» για την επιμήκυνση του εργασιακού μας βίου στην ΤτΕ έως τα 65 ή τα 67!.

    Αυτούς που μας κατηγόρησαν ως κινδυνολόγους επειδή απλά δηλώσαμε την «περιορισμένη αισιοδοξία μας ως προς την επικουρική μας σύνταξη». Που έξι μήνες μετά τις σχετικές συζητήσεις ΣΥΤΕ – Διοίκησης τον περασμένο Σεπτέμβριο, επιστράτευσαν και ανύπαρκτες συμφωνίες που έγιναν δήθεν για το ποσοστό της επικουρικής μας σύνταξης, το ποσό της κύριας σύνταξης, κ.ά. Γιατί άραγε στην ανακοίνωση του ΣΥΤΕ που ακολούθησε της συνάντησης αυτής ξεχάσαμε όλοι μας να αναφερθούμε στις περίφημες αυτές φανταστικές συμφωνίες; Αυτές ακριβώς οι αναλήθειες και οι συμπεριφορές είναι που κάνουν εμάς και τους συναδέλφους να ανησυχούμε ακόμα περισσότερο.

    Συνάδελφοι,

    Λέμε όχι στη λασπολογία και τις συμπεριφορές που απαξιώνουν το συνδικαλιστικό κίνημα και κλονίζουν την αξιοπιστία του. Χωρίς περιστροφές, ως Συνδικαλιστική Παρέμβαση, καταθέτουμε το δικό μας πλαίσιο άμεσων διεκδικήσεων για τον ΣΥΤΕ που πρέπει να έχει τους εξής άξονες:

    ü     Διασφάλιση όλων των παροχών μας

    ü     Διασφάλιση της Επικουρικής μας Σύνταξης

    ü     Διεκδίκηση της ένταξης του Ταμείου Υγείας στην Τ.Ε

    ü     Νέες εργασίες με παράλληλη στήριξη του δικτύου μας

    ü     Επιμήκυνση αποπληρωμής των δανείων

    Τέλος, ιδιαίτερα σημαντικός για εμάς είναι ο εκδημοκρατισμός της λειτουργίας του Συλλόγου μας. Τα τελευταία χρόνια το σύστημα «συνδιαχείρισης» έγινε δομικό χαρακτηριστικό της δράσης του. Οι πελατειακές σχέσεις στην απόλυτη κορύφωση τους. Ο «εργατικός έλεγχος» από την πλευρά του σωματείου μας έχει δυστυχώς χαθεί.

    Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ συνεχίζει δυναμικά την προσπάθειά για την ενημέρωση των συναδέλφων, τον «εργατικό» έλεγχο, την αξιοκρατία, την τεκμηριωμένη άποψη και την ισότιμη μεταχείριση όλων.

    Η Συντονιστική Επιτροπή της

    ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

     

     



Η Εφημερίδα μας

     Σταθμός η απεργία της 15 Δεκέμβρη

    Η πρόσφατη κινητοποίηση των εργαζομένων στην πανελλαδική Γενική Απεργία της 15ης Δεκέμβρη αποτελεί ένα μεγάλο σταθμό στον αγώνα του εργατικού κινήματος. Πρόκειται για ένα βροντερό όχι, ενάντια στη βάρβαρη επίθεση που έχει ως στόχο την πλήρη ανατροπή και κατάργηση εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων δεκαετιών



Η Εφημερίδα μας

                                          Αθήνα, 23 Ιουνίου 2009

                                       

     

                                ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    www.syte.gr/paremvasi

                                                                                       

     

    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

    Συνάδελφοι,

    Η Συνδικαλιστική ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ θεωρεί ότι η Επιχειρησιακή που υπογράφηκε, αν και έχει περιορισμένες οικονομικές αυξήσεις, είναι αξιοπρεπής. Η εκτίμηση αυτή προκύπτει με βάση τις συνθήκες κάτω από τις οποίες υπογράφηκε και κυρίως γιατί οι όποιες αυξήσεις επηρεάζουν τις σταθερές αποδοχές των συναδέλφων και έχουν επιπτώσεις και στα Ασφαλιστικά μας Ταμεία.

    Για τις αρνητικές όμως συνθήκες της συγκυρίας υπάρχουν μεγάλες ευθύνες στις άλλες συνδικαλιστικές κινήσεις (ΠΑΣΚΕ – ΠΑΣ – δύο ΔΑΚΕ). Θυμίζουμε στους συναδέλφους ότι η Συνδικαλιστική ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ είχε έντονα διαφωνήσει με την παραπομπή της διαπραγμάτευσης για την Επιχειρησιακή μετά τις εκλογές του ΣΥΤΕ. Όχι μόνο για λόγους αρχής, ότι δηλαδή πρέπει να κρινόμαστε πριν από τις εκλογές του Συλλόγου σ’ ένα κεφαλαιώδες ζήτημα, όπως είναι η Επιχειρησιακή, αλλά και για λόγους ουσίας.

    Φέτος, όμως, είχαμε έναν επιπλέον σημαντικότατο λόγο να διεκδικήσουμε στις αρχές του χρόνου τη Σύμβαση. Γράψαμε στην εφημερίδα μας και σε ανακοινώσεις (βλέπε site ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ: www.syte.gr/paremvasi) ότι το οικονομικό περιβάλλον ολοένα θα χειροτερεύει, γεγονός που θα προβληθεί από τη Διοίκηση προκειμένου να διαμορφώσει πλαίσιο πενιχρών αυξήσεων.

    Δυστυχώς, η πραγματικότητα επιβεβαίωσε τους φόβους μας σε υπερθετικό βαθμό. Η Διοίκηση στις επανειλημμένες συναντήσεις μας πρόβαλε, πέραν της καταβολής επιπλέον δαπανών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία, επιχειρήματα για το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον και τον χαμηλό πληθωρισμό.

    Στην αρχή μας είπε για την ύφεση της ελληνικής οικονομίας και τις θέσεις της ΤΕ που δημόσια παρουσίασε για την οικονομία. Επομένως το άθροισμα του κόστους για την Τράπεζα από την Επιχειρησιακή και την Κλαδική ΣΣΕ της ΟΤΟΕ δεν θα έπρεπε να ξεπεράσει το 1,2% που ήταν και ο αναμενόμενος πληθωρισμός για το 2009. Τελικά, υποχώρησε στο να μην υπερβεί το κόστος, μόνο, από την Επιχειρησιακή (και όχι οι αυξήσεις του προσωπικού) της Τράπεζας το 1,2%.

    Επειδή μας αρέσει να μιλάμε με συγκεκριμένα στοιχεία, παραθέτουμε τα οικονομικά δεδομένα που υπήρχαν τον Γενάρη και πως με δραματικό τρόπο εξελίχθηκαν τον Ιούνιο.

                   Ιανουάριος 2009                                              Ιούνιος 2009

    Ανάπτυξη         2,2% (Δ’ τρίμηνο 2008)                                    0,3% (Α’ τρίμηνο 2009)

    Πληθωρισμός   2,0 (Δεκέμβριος 2008)                                     0,5% (Μάιος 2009)

    Νέα επιδοματική πολιτική

    Μέσα σ’ αυτό το δυσμενέστατο περιβάλλον, το αίτημα του ΣΥΤΕ για την επέκταση της επιδοματικής πολιτικής (επίδομα ευθύνης σ’ όλους τους υπαλλήλους από τον βαθμό του Λογιστή), όχι μόνο δεν θα είχε καμία τύχη, αλλά θα οδηγούσε σε νέα ασαφή οργανωτικά μοντέλα και σε επικίνδυνους ατραπούς.

    Ο Διευθυντής Διοικητικού, στην πρώτη φάση, μας μετέφερε ότι με την κατάργηση των Υπηρεσιών θα χορηγείται επίδομα Α’ και Β’ υπογραφής, που θα εναλλάσσεται κάθε χρόνο, ανάλογα με την αποδοτικότητα του υπαλλήλου. Για τους υπόλοιπους υπαλλήλους της καταργούμενης υπηρεσίας αρχικά μας είπε ότι δεν θα χορηγηθεί επίδομα, στη συνέχεια ότι θα το πάρει μέρος του προσωπικού (60%) και τέλος ότι θα δοθεί σε όλους τους υπαλλήλους ένα μικρό μόνο ποσό (100 ευρώ).

    Με αυτά τα δεδομένα, δεν θα μπορούσε στην παρούσα φάση να προχωρήσει μια τόσο σημαντική αλλαγή του Οργανογράμματος της Τράπεζας. Μάλιστα μας εντυπωσιάζει η εμμονή της ΠΑΣ σε μια τέτοια κατεύθυνση.

    Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ πρότεινε στο Δ.Σ. να επεξεργαστεί ο ΣΥΤΕ ένα συγκεκριμένο σχέδιο που θα ικανοποιεί και τις λειτουργικές ανάγκες της Τράπεζας, διασφαλίζοντας όμως τα δικαιώματα του υπαλλήλου και την οικονομική ισότιμη μεταχείριση όλου του προσωπικού. Προφανώς, θα πρέπει να υπάρχουν ρυθμίσεις που δεν θα οδηγούν στην ισοπέδωση της αμοιβής της εργασίας και πολύ περισσότερο δεν θα οδηγούν σε συρρίκνωση των εργασιών και των θέσεων εργασίας.

    Συνάδελφοι,

    Η Επιχειρησιακή Σύμβαση επέλυσε και ορισμένα θεσμικά θέματα. Όμως το κορυφαίο της ίσης μεταχείρισης ανδρών – γυναικών, όσον αφορά τη στρατιωτική θητεία, δυστυχώς για μια ακόμη φορά συνάντησε τον ανδροκρατούμενο τοίχο ανώτερων στελεχών της ΤΕ.

    Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ θεωρεί ότι ο Σύλλογος με την υπογραφή της Επιχειρησιακής Σύμβασης δεν κατεβάζει τα ρολά του περιμένοντας τη νέα. Το θέμα των γυναικών και ορισμένα άλλα, όπως η μείωση των επιτοκίων των δανείων ή ρυθμίσεις που επεκτείνουν κατακτήσεις όπως στο ΙΕΤΑ και τη Μηχανογράφηση θα πρέπει να μπουν ξανά στην ατζέντα της διεκδίκησης.

    Σημαντική θέση στην ιεράρχηση του ΣΥΤΕ πρέπει να είναι η επέκταση του επιδόματος ευθύνης, με όρους και προϋποθέσεις διαφάνειας, αντικειμενικότητας και ισότιμης μεταχείρισης.

     

    Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

    της Συνδικαλιστικής ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

     

    Οι συνάδελφοι που δεν έχουν e-mail της Τράπεζας μπορούν να μας στείλουν το προσωπικό τους ή να ενημερώνονται καθημερινά για όλα τα μεγάλα- ασφαλιστικά, εργασιακά, κοινωνικά- θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους, στο site της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ: www.syte.gr/paremvasi

     



Η Εφημερίδα μας

    "Αλίμονο στους νέους"

    Το συνδικαλιστικό κίνημα νοσεί βαριά. Η ΓΣΕΕ αδυνατεί να υπογράψει αξιοπρεπείς ΣΣΕ και να υπερασπιστεί τις – με μεγάλους αγώνες – κατακτημένες εργασιακές σχέσεις. Κατακτήσεις που βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο – όσο ποτέ άλλοτε στην ιστορία του σ.κ. – λόγω της οικονομικής κρίσης. Οι εργοδότες και οι πολιτικές δυνάμεις θέλουν... περισσότερα... »



Η Εφημερίδα μας
    Ασφαλιστικό: ένα έγκλημα αναζητά δολοφόνο

    Είναι γνωστή η θλιβερή ιστορία του Ασφαλιστικού της Τράπεζας της Ελλάδος. Το 1993 ο ΣΥΤΕ υπέγραψε τριμερή συμφωνία με τη Διοίκηση Χριστοδούλου και τον Υπουργό Δημήτρη Σιούφα. Με ένα αδιανόητο κρεσέντο συνδικαλιστικού κρετινισμού η ΠΑΣΚΕ έκανε τα πάντα να μην περάσει. Ακόμα και μετά το δημοψήφισμα που ενέκρινε τη συμφωνία με 98% (!!!), η ΠΑΣΚΕ επέμενε δηλώνοντας ότι «Ασφαλιστικό με δεξιό Διοικητή και δεξιά Κυβέρνηση δεν θα περάσει. Θα λυθεί με σοσιαλιστική Διοίκηση και σοσιαλιστική Κυβέρνηση». Και οι συνάδελφοι είκοσι μέρες μετά από το δημοψήφισμα... περισσότερα ... »



[Αρχική Σελίδα] [Η ταυτότητα μας] [Σύντομες Ειδήσεις] [Εγκόλπιο] [Σχετικά Links] [Επικοινωνία]


Παρέμβαση
© copyright 2003