ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1929

Μέλος:

ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ (SCECBU)
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΤΟΕ)
ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ (ΕΚΑ)

Σίνα 16, 106 72 Αθήνα, Τηλ.: 210.3612104, Fax: 210.3630858, www.syte.gr, e-mail: info@syte.gr

Αθήνα: 26/3/2008

Ανακοίνωση: 30

Το Ποτάμι πίσω δεν γυρνά….
Νέα 24ωρη Απεργία για σήμερα 26/3/08.
Συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο Κεντρικό και πορεία των ΑΠΕΡΓΩΝ στη Βουλή

Συνάδελφοι,
Ολοκληρώνεται σήμερα στη Βουλή, η τελική ψηφοφορία για το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο. Οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα Ελλάδος, με καθολική συμμετοχή στην Απεργία από την πρώτη μέρα, συνεχίζουμε τον αγώνα μας . Έναν αγώνα με τον οποίο, όχι μόνο απαιτούμε την απόσυρση αυτού του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου, αλλά σαν εργαζόμενοι και απεργοί της Τ.Ε., διεκδικούμε έστω και την τελευταία ώρα, την διατήρηση της αυτοτέλειας των Ταμείων μας, την αποφυγή της Διεθνούς καταδίκης της χώρας μας , αντίστοιχης και ανάλογης με αυτήν του Βασικού Μετόχου.

Οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης στην Βουλή, καλούνται έστω και την τελευταία ώρα, να συναισθανθούν τις ευθύνες τους απέναντι στον σίγουρο διεθνή διασυρμό της χώρας . Είναι αδιανόητο για Κυβέρνηση χώρας μέλους της Ευρωζώνης, να αγνοεί την «Γνώμη» της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας , που της επιδόθηκε μετά την απεργιακή μας έκρηξη . «Γνώμη», την οποία όφειλε η ίδια η Κυβέρνηση να είχε ζητήσει από την Ε.Κ.Τ. πριν την διαδικασία ψήφισης του Νόμου, αφού είχε αποφασίσει να παρέμβει μονομερώς στο Καταστατικό της Τ.Ε., καταργώντας ουσιαστικά έτσι δύο Διεθνείς Συμβάσεις !!! Τόσο αυτής της αρχικής πρόβλεψης του Καταστατικού για την καταβολή μισθού και σύνταξης στο προσωπικό της από την ίδια την Τράπεζα (άρθρα 38 και 71), καταστατικό αυξημένης τυπικής ισχύος έναντι του κοινού νομοθέτη αφού αποτελεί τμήμα διεθνούς σύμβασης , όσο και αυτής της Ευρωπαϊκής Συνθήκης (άρθρο 108), με την οποία κατοχυρώνεται η Ανεξαρτησία των Εθνικών Κεντρικών Τραπεζών και το απαραβίαστο των καταστατικών τους από μονομερείς παρεμβάσεις των Εθνικών Κυβερνήσεων.

Για εμάς, τους εν ενεργεία και συνταξιούχους συναδέλφους, η περιφρούρηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων ογδόντα και πλέον χρόνων, που συμπεριλαμβάνονται μέσα στο Καταστατικό της Τ.Ε και στην έννοια της Ανεξαρτησίας της, είναι αδιαπραγμάτευτη . Το εάν η Κυβέρνηση θα συμβάλει έστω και την τελευταία στιγμή, σε μια αποκλιμάκωση της έντασης , σύντομα θα φανεί.

Εμείς, σε κάθε περίπτωση, είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε την Αξιοπρέπεια και την Ανεξαρτησία της Τράπεζας Ελλάδος και θα το κάνουμε. Την καθολική απαίτηση των απεργών, να υπερασπιστούν με κάθε τρόπο την λειτουργική αυτοτέλεια των Ταμείων μας, την έχουμε καταστήσει γνωστή με σαφήνεια τόσο στην Κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς, αλλά και στην Ε.Κ.Τ., το Διοικητικό Συμβούλιο της οποίας συνεδριάζει αύριο Πέμπτη 27/3/08.

Εμείς σε παρανομίες και καταχρήσεις δεν σκύβουμε το κεφάλι και για να μην μένουν ανοικτές θύρες για το μέλλον και στα υπόλοιπα Ταμεία μας, θέλουμε πλέον εδώ και τώρα συμφωνία όπως απαιτεί το Καταστατικό μιας ανεξάρτητης Κεντρικής Τράπεζας.

  • ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Η ΔΥΝΑΜΗ
  • ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΝΙΚΗ

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ