ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1929

Μέλος:

ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ (SCECBU)
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΤΟΕ)
ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ (ΕΚΑ)

Σίνα 16, 106 72 Αθήνα, Τηλ.: 210.3612104, Fax: 210.3630858, www.syte.gr, e-mail: info@syte.gr

Αθήνα: 3/4/2008

Ανακοίνωση: 36

Το Ποτάμι πίσω δεν γυρνά….
Νέα 24ωρη Απεργία σήμερα 3/4/08.
Συνάντηση με την Υπουργό κ. Πετραλιά στις 1:00 μμ

Συνάδελφοι,
Χθες σε ανοικτή συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΣΥΤΕ, η οποία με την παρουσία χιλίων και πλέον απεργών συναδέλφων ουσιαστικά μετετράπη σε Γενική Συνέλευση, ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ η ΟΜΟΦΩΝΗ πρόταση του Δ.Σ. του ΣΥΤΕ, για συνέχιση του αγώνα μας με νέα 24ωρη απεργία για σήμερα Πέμπτη 3/4/08. Το κλίμα ενότητας και αποφασιστικότητας των απεργών, αλλά και οι παρεμβάσεις των συναδέλφων μας, ιδιαίτερα των νέων, αποτελούν κεκτημένα του αγώνα μας. Στην ογδοντάχρονη διαδρομή αγώνων και θυσιών αυτού του χώρου, ο σημερινός είναι εφάμιλλος αν όχι ανώτερος των μεγάλων στιγμών του συνδικαλιστικού μας κινήματος. Το πείσμα και η αποφασιστικότητα των απεργών, που κρατούν τον αγώνα στα δικά τους χέρια, αποτελούν τις καλύτερες προϋποθέσεις για την τελική δικαίωσή του. Οι απεργοί σε όλη την Ελλάδα, με την καθολική τους συμμετοχή στον αγώνα, διατηρούν ψηλά την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ που διέκρινε και διακρίνει τον εργαζόμενο στην Τ.Ε.

Συνάδελφοι
Είμαστε στο μέσο της πέμπτης εβδομάδας του αγώνα μας και όλοι οι απεργοί δηλώνουν ανυποχώρητοι στον στόχο της προστασίας της αυτοτελούς λειτουργίας των ασφαλιστικών μας Ταμείων. Η απαίτηση όλων να περιφρουρηθεί η νομιμότητα και η ανεξαρτησία της Τ.Ε., από άστοχες νομοθετικές παρεμβάσεις, είναι αδιαπραγμάτευτη. Δεν επιδιώκουμε και δεν ζητάμε από την Κυβέρνηση να εξαιρεθούμε από τις ρυθμίσεις που επέφερε στα όρια ηλικίας και στον υπολογισμό της σύνταξής μας ο νέος ασφαλιστικός νόμος. Παλεύουμε από κοινού με ολόκληρο το εργατικό σ.κ., για την κατάργηση στην πράξη όλων των αντϊασφαλιστικών διατάξεων. Εκείνο όμως το οποίο δεν διαπραγματεύεται ο απεργός της Τ.Ε. είναι το Καταστατικά και Νομοθετικά κατοχυρωμένο δικαίωμά του να έχει και να διατηρεί Ταμεία με αυτοτελή λειτουργία, υπό την εγγύηση του εργοδότη του. Δικαίωμα που έχει γίνει αποδεκτό και από την Ε.Κ.Τ., η οποία και το αναγνωρίζει στην σχετική «ΓΝΩΜΗ» την οποία κοινοποίησε στη Κυβέρνηση στις 19/3/08. Επομένως, η ανάγκη να δοθούν συγκεκριμένες διαβεβαιώσεις από τους αρμόδιους υπουργούς, για την απαιτούμενη παρέμβασή τους, πριν την νομική διάλυση του Ταμείου μας (1/8/08), με την οποία και θα αποκατασταθεί η τρωθείσα νομιμότητα, αποτελεί τον κεντρικό και ανυποχώρητο στόχο του αγώνα μας.

Συνάδελφοι,
Με πίστη στις δυνάμεις που μας δίνει το δίκιο του αγώνα μας και η καθολική συμμετοχή σε αυτόν των συναδέλφων μας, προσερχόμαστε στην σημερινή συνάντηση με την Υπουργό Απασχόλησης, χωρίς άλλη διάθεση από αυτήν της δίκαιης απεμπλοκής από έναν αγώνα τον οποίο δεν επιλέξαμε, αλλά μας επεβλήθη.  Αλλά ταυτόχρονα έτοιμοι και για την συνέχισή του, αν αυτό κριθεί αναγκαίο.

  • ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Η ΔΥΝΑΜΗ
  • ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΝΙΚΗ

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ