ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1929

Μέλος:

ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ (SCECBU)
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΤΟΕ)
ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ (ΕΚΑ)

Σίνα 16, 106 72 Αθήνα, Τηλ.: 210.3612104, Fax: 210.3630858, www.syte.gr, e-mail: info@syte.gr

Αθήνα: 4/4/2008

Ανακοίνωση: 37

Η Συνάντηση με την Υπουργό κ. Πετραλιά.
Νέα 24ωρη Απεργία για σήμερα 4/4/08.

Συνάδελφοι,
Η χθεσινή συνάντηση του ΣΥΤΕ και της ΟΤΟΕ με την Υπουργό κ. Πετραλιά, ήτανε πλήρως αποκαλυπτική του αδιεξόδου και της έλλειψης επιχειρημάτων από πλευράς Υπουργείου, στα σαφή και σταθερά επιχειρήματα των Απεργών. Τόσο για την καταπάτηση των κατοχυρωμένων Καταστατικά και Νομοθετικά ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, όσο και για την παραβίαση της ανεξαρτησίας της Τ.Ε. Η οποία μάλιστα είναι κατοχυρωμένη, τόσο από το πρωτόκολλο της συνθήκης του 1992, αλλά και από την πρόσφατη συνθήκη  της  Λισαβόνα, στην οποία τα Καταστατικά των Κεντρικών Τραπεζών του Ευρωσυστήματος, ενσωματώθηκαν σε αυτήν  πλήρως. Η πρόσφατη ΓΝΩΜΗ της ΕΚΤ και οι συνέπειες της, αντίστοιχες και ανάλογες αυτών της περίπτωσης του Βασικού Μετόχου, αντιμετωπίστηκαν με την λογική της πλήρους υποτίμησής της, αφού κατά την κ. Υπουργό δεν έχει καμιά ιδιαίτερη αξία ή δεσμευτικότητα. Ταυτόχρονα όμως, στα ζητήματα που με σαφήνεια αναφέρει η ΓΝΩΜΗ της ΕΚΤ, η κ.Υπουργός ζήτησε από τους παριστάμενους Νομικούς του Υπουργείου να τοποθετηθούν αναλυτικά. Μέσα όμως από αυτήν την τοποθέτησή τους, ανεδείχθησαν τα σοβαρά κενά που προκύπτουν από την συγκεκριμένη Νομοθετική ρύθμιση και από την παντελή έλλειψη αυτοτέλειας του Ταμείου μας, ακόμα και στα πλαίσια της ένταξής του στο ΙΚΑ. Αποτέλεσμα, το επιχείρημα της κ. Υπουργού ότι το Καταστατικό της Τ.Ε. θα εφαρμόζεται πλήρως και στην συγκεκριμένη ρύθμιση ένταξης του Ταμείου μας, να πέφτει στο κενό. Ακόμα και ο Νομικός Σύμβουλος της κ.Υπουργού, διαπίστωσε ότι σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ.4  του Νόμου , η περιουσία και οι πόροι του συγκεκριμένου Ταμείου, καθίστανται περιουσία και πόροι του ΙΚΑ γενικώς. Έτσι όμως, καθίσταται απαγορευτική οποιαδήποτε χρηματοδότηση της Τ.Ε. προς το Ταμείο, αφού με τον τρόπο αυτόν χρηματοδοτείται λογαριασμός της Γενικής Κυβέρνησης δηλ του ΙΚΑ/ΕΤΑΜ,  κάτι που απαγορεύεται αυστηρώς από την Ευρωπαϊκή Συνθήκη!!

Συνάδελφοι,
Την στιγμή που οι απεργοί, με πέντε εβδομάδες σκληρό απεργιακό αγώνα, έχουν στριμώξει την παράνομη λογική της Κυβερνητικής πλευράς που καταπατά δικαιώματα και Ανεξαρτησία της Τ.Ε., δέχονται δυστυχώς πισώπλατη μαχαιριά από τον Διοικητή της Τ.Ε.! Αυτός που θα έπρεπε ήδη να έχει προσφύγει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προστρέχει στα Δικαστήρια της Ευελπίδων, προκειμένου να βγάλει για δεύτερη φορά την απεργία μας παράνομη και καταχρηστική! Δυστυχώς, προτιμούν να δίνουν ακόμα εξετάσεις στην Κυβέρνηση, σε μια ύστατη προσπάθεια επιμήκυνσης της παραμονής τους στην Τ.Ε. , από το να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στο προσωπικό, το οποίο μέχρι χθες καθησύχαζαν, στις συναντήσεις που είχαν μαζί του! 
Ας καταλάβουν Κυβέρνηση και Διοίκηση, πως με ΜΑΤ και ΒΙΑ δεν σπάει η Απεργία. Ας σεβαστούν το συντομότερο τα δικαιώματα των Απεργών, διαφορετικά για όλους, οι εξελίξεις θα είναι δυσάρεστες…

  • ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Η ΔΥΝΑΜΗ
  • ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΝΙΚΗ

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ