ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1929

Μέλος:

ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ (SCECBU)
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΤΟΕ)
ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ (ΕΚΑ)

Σίνα 16, 106 72 Αθήνα, Τηλ.: 210.3612104, Fax: 210.3630858, www.syte.gr, e-mail: info@syte.gr

Αθήνα: 8/4/2008

Ανακοίνωση: 39

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΣΥΤΕ ΚΑΙ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Συνάδελφοι,
Μετά από πέντε εβδομάδες σκληρού απεργιακού αγώνα και κόντρα στις δικαστικές παρεμβάσεις και  τον αυταρχισμό με τον οποίο αντιμετωπίσθηκε, καταφέραμε μια πρώτη σημαντική συμφωνία στην προσπάθειά μας να περιφρουρήσουμε την αυτοτέλεια του Ταμείου μας στα πλαίσια και της ανεξαρτησίας της Τράπεζας Ελλάδος. Στην σημερινή συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομίας με τον Υπουργό κ. Αλογοσκούφη, έγινε αποδεκτή η παρακάτω πρόταση του Συλλόγου, η οποία και αποτελούσε ελάχιστη προϋπόθεση για την απεμπλοκή μας από την πολυήμερη απεργία, όπως είχαμε ήδη τονίσει με ανακοινώσεις μας.

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ - Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

«Να συσταθεί Τριμερής Επιτροπή που θα αποτελείται από εκπροσώπους του Υπουργείου, της Τράπεζας Ελλάδος και του Συλλόγου των Υπαλλήλων της Τράπεζας Ελλάδος, προκειμένου να εξετασθούν οι ρυθμίσεις που αφορούν στην εφαρμογή του πρόσφατου ψηφισθέντος νόμου για το Ταμείο Συντάξεων του προσωπικού της Τράπεζας Ελλάδος, υπό το φως της ιδιαιτερότητας του Ιδρύματος εκ της συμμετοχής του στο Ευρωπαϊκό Σύστημα Κεντρικών Τραπεζών και της απαραίτητης αυτοτέλειας στη λειτουργία του. Η Επιτροπή θα διαμορφώσει σχετικό πόρισμα εντός ενός μηνός από την σύστασή της και το αργότερο μέχρι τις 10/5/2008 και το πόρισμα αυτό θα υποβληθεί στην αρμόδια Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.»

Συνάδελφοι,
Μετά την παραπάνω εξέλιξη, το Δ.Σ. του ΣΥΤΕ, απεφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ την αναστολή του απεργιακού μας αγώνα στην παρούσα φάση, αλλά δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση, πως ο αγώνας μας συνεχίζεται μέχρι την τελική δικαίωση των στόχων μας. Η ενότητα και αποφασιστικότητα των συναδέλφων μας, στοιχεία που κατακτήσαμε μέσα στην απεργία και τα οποία μας οδήγησαν στην παρούσα σημαντική εξέλιξη, θα πρέπει να είναι αυτά, που σε κάθε περίπτωση θα οδηγήσουν σε αποτέλεσμα που θα σέβεται πλήρως την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος και την αυτοτέλεια του Ταμείου μας.

  • ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Η ΔΥΝΑΜΗ
  • ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΝΙΚΗ

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ