ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1929

Μέλος:

ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ (SCECBU)
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΤΟΕ)
ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ (ΕΚΑ)

Σίνα 16, 106 72 Αθήνα, Τηλ.: 210.3612104, Fax: 210.3630858, www.syte.gr, e-mail: info@syte.gr

Αθήνα: 11/12/2006

Ανακοίνωση: 68

Συνάδελφοι,

Συνεχίσθηκαν οι διαπραγματευτικές συναντήσεις Συλλόγου Διοίκησης για την Αναδιοργάνωση της Τράπεζας Ελλάδος ( ΤτΕ) με θέμα αυτή τη φορά τη γεωγραφική κατανομή των Πρακτορείων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες.

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου τοποθετήθηκαν με βάση πραγματικά δεδομένα αλλά λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη την ελαχιστοποίηση των κοινωνικών συνεπειών από τις αναδιαρθρώσεις. Μία κατ' αρχήν συζήτηση κατέληξε στη διατήρηση των περισσοτέρων υπηρεσιακών μονάδων και σε πρόταση για κατάργηση 26 μικρών και με ελάχιστο αντικείμενο πρακτορείων ή αυτών που ευρίσκονται πλησίον μεγάλων υπηρεσιακών μονάδων της κεντρικής τράπεζας.

Η ανωτέρω πρόταση δεν αποτελεί και απόφαση διότι θα υπάρξει νέα εξέταση στο τέλος του παρόντος κύκλου των διαπραγματεύσεων. Για το λόγο αυτό δεν ανακοινώνονται τη χρονική αυτή στιγμή ονόματα των ανωτέρω Πρακτορείων. Είναι επίσης γνωστό ότι η ύπαρξη τελικής συμφωνίας ή όχι με τη Διοίκηση θα εξαρτηθεί από το συνολικό αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων επί όλων των επί μέρους θεμάτων και αιτημάτων που έχουν τεθεί για συζήτηση.

Οι εργαζόμενοι της ΤτΕ θα έχουν πληροφόρηση από τον Σύλλογο σε όλες τις φάσεις της διαπραγματευτικής διαδικασίας και πρέπει να διατηρήσουν την ετοιμότητά τους για να στηρίξουν το συλλογικό όργανο όταν θα χρειασθεί.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ