ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1929

Μέλος:

ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ (SCECBU)
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΤΟΕ)
ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ (ΕΚΑ)

Σίνα 16, 106 72 Αθήνα, Τηλ.: 210.3612104, Fax: 210.3630858, www.syte.gr, e-mail: info@syte.gr

Αθήνα: 31/3/2008

Ανακοίνωση: 33

Το Ποτάμι πίσω δεν γυρνά….
Νέα 24ωρη Απεργία για σήμερα 31/3/08.
Μεγάλη συγκέντρωση και πορεία των ΑΠΕΡΓΩΝ στις 11 π.μ. στο Κεντρικό

Συνάδελφοι,
Όπως όλα δείχνουν, ολοκληρώνεται σήμερα η ψήφιση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή. Η Κυβέρνηση, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις του συνόλου της Ελληνικής Κοινωνίας, προχωρά στην ψήφιση ενός εκτρώματος, το οποίο στην πράξη θα φέρει νέα προβλήματα, αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις. Οι εργαζόμενοι, οι νέοι και οι γυναίκες, δεν πρόκειται να μείνουν απαθείς στην αναλγησία μιας Κυβέρνησης που σε λιγότερο από έξι μήνες μετά την εκλογή της ξέχασε τα τρία ΔΕΝ και υποτασσόμενη πλήρως στους ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ, επιτίθεται κατά των δικαιωμάτων και κατακτήσεων των εργαζομένων με ειδεχθή σκληρότητα. Χωρίς ίχνος ευαισθησίας απέναντι στην κοινωνία και ιδιαίτερα τις πιο αδύναμες και ευπαθείς πλευρές της (Ανέργους, Νέους και Γυναίκες), όχι μόνο δεν λαμβάνει υπόψη τις προτάσεις τους, αλλά σε επίδειξη πυγμής και αλαζονείας, απειλεί με νέα μέτρα στο εργασιακό καθεστώς (Άρση Μονιμότητας, Ελευθερία Απολύσεων, Αλλαγή Ωραρίων κ.ά).

Οι Απεργοί της Τράπεζας Ελλάδος, κόντρα στα μέσα κατασυκοφάντησης του αγώνα τους, τις δικαστικές και εισαγγελικές παρεμβάσεις και την απουσία στο πλευρό τους εκείνων που όφειλαν, τουλάχιστον πολιτικά και συνδικαλιστικά να βρίσκονται δίπλα τους, συνεχίζουμε αποφασιστικά και καθολικά τον αγώνα μας. Η αδυναμία και η έλλειψη επιχειρημάτων απέναντι στο δίκαιο περιεχόμενο του αγώνα μας, είναι αυτό  που αναγκάζει τους αρμόδιους υπουργούς της Κυβέρνησης να είναι εξαφανισμένοι στην παρούσα φάση του αγώνα μας.

Δεν είναι στο χέρι της όμως να συνεχίζει επί πολύ μια τέτοια τακτική. Ο αγώνας μας έχει για πρώτη φορά μετά από χρόνια, την επιδοκιμασία και την αποδοχή της κοινωνίας. Η αποφασιστική συνέχισή του θα φέρει σύντομα την Κυβέρνηση στη θέση που της αξίζει, για την άδικη και παράνομη συμπεριφορά της απέναντι στην Τ.Ε. ως θεσμό και τους εργαζόμενους σε αυτήν. Σε κάθε περίπτωση, ο αγώνας μας και η συνέχισή του με κάθε μορφή, θα επιβάλει τον σεβασμό στην καταστατικά και νομοθετικά επιβεβλημένη, αυτοτελή ύπαρξη και λειτουργία των Ταμείων μας.

Εμείς σε παρανομίες και αυθαιρεσίες δεν σκύβουμε το κεφάλι και για να μην μένουν ανοικτές θύρες για το μέλλον και στα υπόλοιπα Ταμεία μας, θέλουμε συμφωνία, όπως απαιτεί το Καταστατικό μιας ανεξάρτητης Κεντρικής Τράπεζας. Σε κάθε περίπτωση, η διάλυση του Ταμείου Κυρίας Ασφάλισης, δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή.  Χωρίς την ύπαρξη και αυτοτελή λειτουργία των Ταμείων μας, καμιά Διοίκηση δεν μπορεί να σταθεί στον 2ο όροφο και ειδικότερα η σημερινή.

  • ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Η ΔΥΝΑΜΗ
  • ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΝΙΚΗ

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ