ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1929

Μέλος:

ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ (SCECBU)
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΤΟΕ)
ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ (ΕΚΑ)

Σίνα 16, 106 72 Αθήνα, Τηλ.: 210.3612104, Fax: 210.3630858, www.syte.gr, e-mail: info@syte.gr

Αθήνα: 20/12/2006

Ανακοίνωση: 70

ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΕ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΕ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ Ο.Τ.Ο.Ε. ΔΙΕΤΟΥΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ (2006-2007)

Συνάδελφοι,

Στη συνάντηση της 19/12/2006 μεταξύ της ΟΤΟΕ και των εκπροσώπων των Τραπεζών υπήρξε συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών που αφορά στην υπογραφή διετούς Κλαδικής Σύμβασης για όλους τους εργαζόμενους στις Τράπεζες.

Η συμφωνία αυτή επετεύχθη μέσα από δύσκολες συνθήκες κατά τις οποίες όπως όλοι γνωρίζουν την κύρια ευθύνη την είχαν οι τραπεζίτες με την ανοχή της κυβέρνησης οι οποίοι είχαν σαν βασική επιδίωξή τους την κατάργηση της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας .

Η συμφωνία αυτή στις δοσμένες συνθήκες που επιτεύχθηκε με την καθοριστική συμβολή και του Προέδρου της Γ.Σ.Ε.Ε. συν. Γιάννη Παναγόπουλου είναι μια σημαντική νίκη του συνδικαλιστικού κινήματος της Ο.Τ.Ο.Ε. που δεν καθορίζεται μόνο από το περιεχόμενό της αλλά από το γεγονός ότι διασφαλίστηκε για μια ακόμη φορά ο θεσμός των Κλαδικών Σ.Σ.Ε. στις Τράπεζες .

Τα βασικά σημεία της διετούς Κλαδικής συμφωνίας έχουν ως εξής:

  1. Στο οικονομικό σκέλος συμφωνήθηκε από 1-1-2006 αύξηση 44€ σε κάθε κλιμάκιο του Ενιαίου Μισθολογίου και από 1-1-2007 αύξηση 47€σε κάθε κλιμάκιο του Ενιαίου Μισθολογίου
  2. Αυξάνονται κατά 5% για το 2006 και κατά 5% για το 2007 τα επιδόματα Βρεφονηπιακού Σταθμού, Τοκετού και Κατασκήνωσης
  3. Αυξάνεται το χορηγούμενο ποσό στα στεγαστικά δάνεια από 100.000€ που ήταν σήμερα σε 150.000€ για κάθε δικαιούχο εργαζόμενο
  4. Ωράριο ειδικών υπηρεσιών: Με επιχειρησιακή συμφωνία θα ρυθμίζεται η λειτουργία των ειδικών υπηρεσιών (μηχανογράφησης, Dealing Room κ.α.), οι βάρδιες, το ωράριο, το επιμίσθιο κ.λπ. Η συμμετοχή των εργαζομένων θα είναι εθελοντική.
  5. Λειτουργία ειδικών καταστημάτων: Ανάλογα με την δύναμη του δικτύου των Τραπεζών τα ειδικά καταστήματα που θα δύνανται να λειτουργούν με βάρδιες Απογεύματα και Σάββατα έχουν ως εξής:
  • Για τις Τράπεζες με δίκτυο έως 30 καταστήματα δύνανται να λειτουργούν 2 καταστήματα
  • Για τις Τράπεζες με δίκτυο από 30 καταστήματα έως 150 δύνανται να λειτουργούν έως 5 καταστήματα
  • Για τις Τράπεζες με δίκτυο πάνω από 150 καταστήματα δύνανται να λειτουργούν 10 καταστήματα

Η συμμετοχή των εργαζομένων θα είναι εθελοντική

Οι όροι λειτουργίας των παραπάνω καταστημάτων (επιμίσθιο κ.λπ.) θα αποτελούν αντικείμενο επιχειρησιακών συμφωνιών, ενώ το ωράριο εργασίας θα είναι 35ωρο για όσους εργάζονται και τα Σάββατα εκτός συμβατικού ωραρίου.

Τα υπόλοιπα σημεία της συμφωνίας θα δοθούν με αναλυτική ανακοίνωση της ΟΤΟΕ.

Η Κλαδική συμφωνία της ΟΤΟΕ με τους εκπροσώπους των τραπεζών η οποία θα επικυρωθεί στην προσεχή συνεδρίαση του Γ.Σ. που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη (21/12/06), έχει μεγάλη θεσμική και συνδικαλιστική σημασία γιατί διασφαλίζει τις κατακτήσεις του κλάδου των τραπεζοϋπαλλήλων και αποτελεί ταυτόχρονα αφετηρία για μια νέα πορεία της ΟΤΟΕ.

Σ' αυτή τη δύσκολη χρονική χρονική συγκυρία η ΟΤΟΕ αγωνίστηκε με αποφασιστικότητα και δύναμη και κατάφερε με την αγωνιστική συμπαράσταση όλων των εργαζομένων να επιτύχει μια αξιοπρεπή διετή Κλαδική Σ.Σ.Ε.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ