ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1929

Μέλος:

ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ (SCECBU)
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΤΟΕ)
ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ (ΕΚΑ)

Σίνα 16, 106 72 Αθήνα, Τηλ.: 210.3612104, Fax: 210.3630858, www.syte.gr, e-mail: info@syte.gr

Αθήνα: 3/1/2007

Ανακοίνωση: 71

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΤΟΥ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΥ ΤΜΗΤΑΤΑΡΧΗ

Συνάδελφοι,

Στα πλαίσια των διαπραγματεύσεων για την Αναδιοργάνωση της ΤτΕ συζητήθηκε το αίτημα του Συλλόγου για την οικονομική προαγωγή στους βαθμούς του Εντεταλμένου Τμηματάρχη – Προϊσταμένου και του Υποδιευθυντή. Συζητήθηκε επίσης και η πρόταση υπηρεσιακών παραγόντων για την καθιέρωση δύο εμβόλιμων βαθμών.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΤΟΥ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΥ ΤΜΗΤΑΤΑΡΧΗ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ

Έγινε αποδεκτό του αίτημα του Συλλόγου για την Οικονομική Προαγωγή στο βαθμό του Εντεταλμένου Τμηματάρχη – Προϊσταμένου ως εξής:

Όσοι συνάδελφοι Τμηματάρχες κρίνονται για προαγωγή στον βαθμό του Εντεταλμένου Τμηματάρχη - Προϊσταμένου (αρχής γενομένης από την τελευταία κρίση) και δεν προήχθησαν, θα λάβουν το 80% του Επιδόματος Βαθμού του Εντεταλμένου Τμηματάρχη – Προϊσταμένου εφόσον πληρούν σωρευτικά τις εξής δύο προϋποθέσεις:

1) Οι πτυχιούχοι Ανωτάτων Σχολών , εφόσον έχουν κριθεί ανεπιτυχώς 2 φορές. Οι κάτοχοι Απολυτηρίου Λυκείου εφόσον έχουν κριθεί ανεπιτυχώς 3 φορές.

2) Οι υπάλληλοι των Διευθύνσεων πρέπει να έχουν τη θέση ευθύνης του Προϊσταμένου Τμήματος ή του Αναπληρωτή Προϊσταμένου Τμήματος ή να λαμβάνουν το αντίστοιχο επίδομα ευθύνης.

Οι υπάλληλοι των Υποκαταστημάτων , πρέπει να έχουν τη θέση ευθύνης τουλάχιστον του Προϊσταμένου Υπηρεσίας.

Η ρύθμιση αυτή έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

  1. έχει θεσμικό χαρακτήρα
  2. έχει άμεσα οικονομικά αποτελέσματα
  3. υπολογίζεται στις συντάξιμες αποδοχές
  4. υπολογίζεται στην εφάπαξ αποζημίωση του Ταμείου Αυτασφαλείας
  5. υπολογίζεται στο μέρισμα του Μετοχικού Ταμείου για τις γονικές παροχές.

Με τον τρόπο αυτό έγινε αποδεκτό ένα αίτημα των εργαζομένων που αποτελούσε αντικείμενο διεκδίκησης από το έτος 2001.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΝΤΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΘΜΟ ΤΟΥ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗ

Το αίτημα του Συλλόγου για την οικονομική προαγωγή στο βαθμό του Υποδιευθυντή δεν υιοθετήθηκε από την ΤτΕ. Η Διοίκηση πρότεινε να υπάρξει οικονομική ενίσχυση στους Εντεταλμένους Τμηματάρχες – Προϊσταμένους που δεν προάγονται στο βαθμό του Υποδιευθυντή, δηλαδή να τους δοθεί το 100% της διαφοράς του επιδόματος βαθμού το οποίο θα ενσωματωθεί στα έξοδα παράστασης και εφόσον συντρέχουν σωρευτικά οι ακόλουθες δύο προϋποθέσεις:

1) είναι Προϊστάμενοι Τμημάτων ή Διευθυντές Υποκαταστημάτων και

2) έχουν 6 χρόνια στο βαθμό του Εντεταλμένου Τμηματάρχη – Προϊσταμένου ανεξάρτητα εάν είναι πτυχιούχοι Ανωτάτων Σχολών ή κάτοχοι Απολυτηρίου Λυκείου.

Σημειώνουμε ότι ο ΣΥΤΕ θα εμείνει στο πάγιο αίτημα της οικονομικής προαγωγής και γι' αυτόν τον βαθμό.

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΜΟΙ ΒΑΘΜΟΙ

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Επιτροπή Αναδιοργάνωσης για το θέμα ενός εμβόλιμου βαθμού μεταξύ Τμηματάρχη και Εντεταλμένου Τμηματάρχη - Προϊσταμένου και οι δύο πλευρές, Σύλλογος και Διοίκηση, για διαφορετικούς λόγους, έκριναν ότι τα αποτελέσματα θα είχαν αρνητικό αντίκτυπο για το σύνολο των συναδέλφων.

Για τον εμβόλιμο βαθμό μεταξύ Εντεταλμένου Τμηματάρχη - Προϊσταμένου και Υποδιευθυντή οι προϋποθέσεις που τέθηκαν από τη Διοίκηση κάλυπταν ελάχιστους συναδέλφους και απορρίφθηκαν.

Επιπρόσθετα η ρύθμιση και για τους δύο εμβόλιμους βαθμούς δεν θα είχε θεσμικό χαρακτήρα αλλά θα ίσχυε εφάπαξ.

Συνάδελφοι,

Το Δ.Σ του Συλλόγου συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις για την Αναδιοργάνωση της ΤτΕ έχοντας να αντιμετωπίσει πολύ δύσκολα και σύνθετα θέματα. Είναι ώρα ευθύνης και δεν πρέπει να υπάρχουν περιθώρια λαϊκισμού και προεκλογικής παραταξιακής κερδοσκοπίας. Υπενθυμίζουμε ότι το Δ.Σ του ΣΥΤΕ θα κρίνει μετά το πέρας των διαπραγματεύσεων συνολικά το αποτέλεσμα αυτών και θα λάβει τις αποφάσεις του.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ