ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1929

Μέλος:

ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ (SCECBU)
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΤΟΕ)
ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ (ΕΚΑ)

Σίνα 16, 106 72 Αθήνα, Τηλ.: 210.3612104, Fax: 210.3630858, www.syte.gr, e-mail: info@syte.gr

Αθήνα: 11/1/2007

Ανακοίνωση: 72

ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ

Συνάδελφοι,

Α) Στα πλαίσια των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται στην Επιτροπή Αναδιοργάνωσης της ΤτΕ συζητήθηκαν την 9.1.2007 τα επόμενα θέματα:

  • Τ.Α.Τ.Ε (Ταμιακό Απόθεμα της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) στην ΕΘνική Τράπεζα, (Ε.Τ.Ε.)

Από το σύνολο των 96 Τ.Α.Τ.Ε. θα διατηρηθούν όλα εκείνα που είναι χρήσιμα για την τροφοδοσία των Πρακτορείων μας. Για τις μελλοντικές Θυρίδες (εφόσον συμφωνήσουν στο τελικό συνολικό πλαίσιο Σύλλογος και Διοίκηση) όπου υπάρχει ανάγκη θα δημιουργηθεί ένας περιορισμένος αριθμός νέων. Για λόγους εθνικούς και ιδιαίτερα σε ευαίσθητες περιοχές της χώρας θα προηγηθεί συνεννόηση της ΤτΕ με τα πιστωτικά ιδρύματα και το Δημόσιο για τη διατήρηση ορισμένων Τ.Α.Τ.Ε.

Τα στρατιωτικά αποθέματα θα παραμείνουν ως έχουν.

  • Δ.Ο.Υ. (Διαχειριστές της ΤτΕ στις κατά τόπους Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες)

Αφού προηγηθεί η σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Οικονομικών θα επανέλθουν όλοι οι διαχειριστές στην ΤτΕ εκτός των περιπτώσεων που αφορούν τα υποκαταστήματα των οποίων θα αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας και εφόσον για κοινωνικούς λόγους επιβάλλεται κάποιος συγκεκριμένος συνάδελφος να παραμείνει μέχρι τη συνταξιοδότησή του σαν Διαχειριστής της ΤτΕ στη Δ.Ο.Υ.

  • ΤΕΛΩΝΕΙΑ

Μετά από συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών και εφόσον ξεπεραστούν ορισμένα διαδικαστικά προβλήματα, θα επανέλθουν 11 διαχειριστές στην ΤτΕ από το σύνολο των 14 που εργάζονται σήμερα στα Τελωνεία. Θα παραμείνουν οι 3 που εργάζονται στο Τελωνείο του «Διεθνή Αερολιμένα Ελευθέριος Βενιζέλος» .

  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ

Ο Σύλλογος ζήτησε άμεσα “γενναία ενίσχυση” με σημαντικό ποσό για τα Ασφαλιστικά Ταμεία πέραν της κατ' έτος ενίσχυσης προκειμένου να μειωθεί το μελλοντικό Αναλογιστικό τους Έλλειμμα. Επιπρόσθετα, ζήτησε να υπάρξει πρόβλεψη όπως καλυφθεί την επόμενη πενταετία το μεγαλύτερο μέρος τους.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αναδιοργάνωσης Υποδιοικητής κ. Νικόλαος Παλαιοκρασσάς κατανόησε το πρόβλημα και δεσμεύτηκε να δει θετικά την πρόταση του ΣΥΤΕ.

  • ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΘΑΛΨΕΩΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ)

Β) Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση του κ. Διοικητή με τον Σύλλογο και το Δ.Σ του Ταμείου Υγείας. Συζητήθηκε το παλαιότερο αίτημα του ΣΥΤΕ για ανάληψη εκ μέρους της Τράπεζας του Ταμείου Υγείας.

Αποφασίστηκε να συσταθεί κοινή επιτροπή ΤτΕ – ΣΥΤΕ – ΤΑΜΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ και Συλλόγου Συνταξιούχων η οποία θα εξετάσει με ποια συγκεκριμένη νομική μορφή θα γίνει η ανάληψη του Ταμείου Υγείας από την ΤτΕ. Προηγούμενα, η ΤτΕ θα καταθέσει λεπτομερειακή πρόταση για τον τρόπο ανάληψης του Ταμείου.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ