ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1929

Μέλος:

ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ (SCECBU)
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΤΟΕ)
ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ (ΕΚΑ)

Σίνα 16, 106 72 Αθήνα, Τηλ.: 210.3612104, Fax: 210.3630858, www.syte.gr, e-mail: info@syte.gr

Αθήνα: 26/2/2007

Ανακοίνωση: 78

ΣΤΟ ΠΙΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΣΤΑΔΙΟ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Στο πιο κρίσιμο στάδιο οι διαπραγματεύσεις για την Αναδιοργάνωση

Συνάδελφοι,

Την περασμένη Τετάρτη 21/2/2007 σημειώθηκε σοβαρότατη εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις Τράπεζας – ΣΥΤΕ για την Αναδιοργάνωση. Στη συζήτηση για το προσωπικό που θα στελεχώνει τα Υποκαταστήματα που θα μετατραπούν σε Θυρίδες, η πλευρά της Διοίκησης πρόβαλε απαράδεκτες αξιώσεις με συνέπεια την αποχώρηση των εκπροσώπων του Συλλόγου από τις διαπραγματεύσεις.

Μπροστά στο αδιέξοδο ο Πρόεδρος της Επιτροπής Υποδιοικητής κ. Παλαιοκρασσάς κάλεσε την Πέμπτη 22/2/2007 τον Πρόεδρο του Συλλόγου προκειμένου να ερευνηθεί η εξεύρεση λύσης. Στη συνάντηση προσήλθαν και τα μέλη του Δ.Σ. Μ. Γιαννακόπουλος και Μ. Μπαλαούρας που στηρίζουν τη στρατηγική του Συλλόγου στη βάση του υπομνήματος του ΣΥΤΕ για την Αναδιοργάνωση που έχει κατατεθεί στη Διοίκηση.

Μετά από πολύωρη συζήτηση βρέθηκαν σημεία σύγκλησης με αποτέλεσμα ο κ. Παλαιοκρασσάς να καλέσει εκ νέου την Επιτροπή για την άλλη μέρα (Παρασκευή 23/2/2007).

Την Παρασκευή στην Επιτροπή συζητήθηκε ο αριθμός του προσωπικού των Θυρίδων, οι εργασίες και οι οργανωτικές αλλαγές των Υποκαταστημάτων που θα αναβαθμιστούν σε κορμούς, οργανωτικές αναδιαρθρώσεις του Κεντρικού, προσλήψεις αναγκαίου προσωπικού σε όλο το δίκτυο της Τράπεζας. Στα θέματα αυτά υπήρξαν θετικά αποτελέσματα.

Συνάδελφοι,

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η πιο κρίσιμη διαπραγμάτευση. Θα αφορά δύο σημαντικότατα για τον Σύλλογο ζητήματα:

α) το Ασφαλιστικό των εργαζομένων της Τ.Ε. με τη χρηματοδότηση των Ταμείων μας

β) τον αριθμό και τα συγκεκριμένα Υποκαταστήματα που θα μετεξελιχθούν σε Θυρίδες. Ελπίζουμε ότι η άλλη πλευρά θα εγκαταλείψει τις μαξιμαλιστικές θέσεις της προκειμένου να υπάρξει θετική κατάληξη των διαπραγματεύσεων και να επικυρωθεί το συνυποσχετικό της συμφωνίας Τ.Ε. – ΣΥΤΕ, καθώς και η Επιχειρησιακή Σύμβαση στο Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας στις 6 Μαρτίου.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ