ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1929

Μέλος:

ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ (SCECBU)
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΤΟΕ)
ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ (ΕΚΑ)

Σίνα 16, 106 72 Αθήνα, Τηλ.: 210.3612104, Fax: 210.3630858, www.syte.gr, e-mail: info@syte.gr

Αθήνα: 9/10/2006

Ανακοίνωση: 61

ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΤΡΑΠΕΖΙΚΗ 4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (11.15’ – 15.15’)
ΠΕΜΠΤΗ 5/10/2006

Συνάδελφοι,

Στο Διοικητικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6/10/06, προκειμένου να εκτιμηθεί το υπόμνημα του Προέδρου της Επιτροπής Αναδιοργάνωσης Υποδιοικητή κ. Παλαιοκρασσά με τις θέσεις της Διοίκησης, το Δ.Σ. κατέληξε εκ νέου ότι το πλαίσιο των προτάσεων που απέστειλε στον ΣΥΤΕ η Διοίκηση, δεν διαφοροποιείται ουσιαστικά από το πλαίσιο που είχε αναπτύξει προφορικά ο κ. Παλαιοκρασσάς, (το οποίο ομόφωνα το Δ.Σ. του ΣΥΤΕ απέρριψε αποχωρώντας από τις διαπραγματεύσεις) και δεν αποτελεί βάση διαλόγου που μπορεί να οδηγήσει σε επίτευξη συμφωνίας.

Οι θέσεις της Διοίκησης δεν βασίζονται σε μια συνολική άποψη για το μέλλον της Τράπεζας αλλά κύρια στοχεύουν στην κατεδάφιση του δικτύου των Υποκαταστημάτων και Πρακτορείων. Σε αντίθεση με αυτή την λογική το Δ.Σ. του ΣΥΤΕ ενέκρινε απαντητική επιστολή προς τον κύριο Παλαιοκρασσά με εξειδικευμένες θέσεις – προτάσεις , στο σύνολο των προβλημάτων που θα αντιμετωπίσει η Τ.Ε. με τη νέα της μορφή.

Συνάδελφοι,

Προκειμένου να υπάρξει επανέναρξη του διαλόγου και να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ Διοίκησης – Συλλόγου στο κρίσιμο θέμα της Αναδιοργάνωσης πρέπει:

  1. η ΤτΕ να πάψει να θεωρεί τη συρρίκνωση του περιφερειακού δικτύου σαν τον κύριο στόχο αυτής
  2. η ΤτΕ να παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις προτάσεις του Συλλόγου ιδιαίτερα για την ανάπτυξη νέων εργασιών
  3. να υπάρξει προσπάθεια βαθμιαίας προσέγγισης επιδοματικής πολιτικής για το σύνολο των Υπηρεσιακών μονάδων.
  4. να συνεχισθεί η προσπάθεια της Διοίκησης ώστε να καλυφθεί μέσω του ειδικού αποθεματικού το αναλογιστικό έλλειμμα των ασφαλιστικών ταμείων
  5. να αποκατασταθεί το κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ Διοίκησης – Συλλόγου με αποφυγή συγκεκριμένων ενεργειών από πλευράς της Διοίκησης (ανακοινώσεις εναντίον παρατάξεων, εξώδικα και παρεμβάσεις στα εσωτερικά του ΣΥΤΕ).

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Υ.Γ.:

1). Τη θέση του παραιτηθέντος Αντιπροέδρου του Δ.Σ. του Συλλόγου Διονύσιου Νικολάου, κατέλαβε κατόπιν ψηφοφορίας, ο σύμβουλος Πασχάλης Νούλας.

2). Με την υπ’ αριθ. Π.Δ. Νο 1104/2.10.06 αποφασίστηκε όπως στους προς αξιολόγηση υπαλλήλους στους βαθμούς του Εντετ. Τμηματάρχη και κατώτερους αυτού συμπεριληφθούν και όσοι συμπληρώνουν valeur με ημερομηνία 1/10/2006.