ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1929

Μέλος:

ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ (SCECBU)
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΤΟΕ)
ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ (ΕΚΑ)

Σίνα 16, 106 72 Αθήνα, Τηλ.: 210.3612104, Fax: 210.3630858, www.syte.gr, e-mail: info@syte.gr

Αθήνα: 31/10/2006

Ανακοίνωση: 63

ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ - ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ

Συνάδελφοι,

Στη συνεδρίαση του Σ.Δ.Υ. στις 27/10/06 εγκρίθηκαν, με ελάχιστες τροποποιήσεις, τα πορίσματα των Γνωμοδοτικών Επιτροπών Προαγωγών, μέχρι τον βαθμό του Τμηματάρχη και των αντίστοιχων βαθμών των λοιπών κλάδων, πλην του κλάδου των Οικονομολόγων και Δικηγόρων.

Με την Π.Δ. 11042/2.10.06 συμπεριλήφθηκαν και οι υπάλληλοι που είχαν συμπληρώσει valeur προς προαγωγή την 1/10/2006. Η προαγωγή των συναδέλφων επιφέρει βαθμολογικά και οικονομικά αποτελέσματα από την ημερομηνία ( valeur ) που έχουν κλείσει χρόνο για προαγωγή στον επόμενο βαθμό.

Ο Σύλλογος εξέφρασε την αντίθεσή του στην περικοπή τρίμηνης valeur στις περιπτώσεις που έχει γίνει προφορική η αυστηρή παρατήρηση σε συναδέλφους από την Διεύθυνση Διοικητικού καθότι δεν θεωρεί ότι είναι ποινή.

Επίσης επεσήμανε ότι σε περιπτώσεις ταμιακών ελλειμμάτων δεν πρέπει να επιβάλλεται ποινή εκτός εάν από το πόρισμα της Εσωτερικής Επιθεώρησης αποδεικνύεται ότι το έλλειμμα προήλθε από σοβαρές παραλείψεις των διαδικασιών εκ μέρους του υπαλλήλου.

ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΠΡΟΗΧΘΗΣΑΝ 665 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

ΛΙΣΤΑ ΠΡΟΑΓΩΓΩΝ 2006

Με την Π.Δ. 1104/2.10.06 συμπεριλήφθηκαν και οι υπάλληλοι οι οποίοι συμπλήρωσαν χρόνο για προαγωγή ( valeur ) μέχρι την 1/10/2006. Ο εκπρόσωπος του Συλλόγου (στο πρακτικό της Επιτροπής) επεσήμανε ότι: α) η θέση ευθύνης είναι βασικό κριτήριο το οποίο πρέπει να λαμβάνεται υπόψη για την προαγωγή και β) οι αποσπασμένοι του Α.Τ.Π.Σ.Υ.Τ.Ε. που κατέχουν θέση ευθύνης και δεν είναι εκλεγμένοι, θα πρέπει να κρίνονται με κανονικές διαδικασίες και να λαμβάνεται υπόψη η προσφορά τους για το σύνολο των εν ενεργεία και συνταξιούχων συναδέλφων από τη θέση ευθύνης που κατέχουν.

Ο αριθμός των προαχθέντων συναδέλφων στον βαθμό του Εντεταλμένου Τμηματάρχη κρίνεται από τον Σύλλογο ικανοποιητικός.

Αναμένουμε από την Διοίκηση την σύσταση Επιτροπής Προαγωγών για τον Βαθμό του Υποδιευθυντή προκειμένου να ολοκληρωθεί πλήρως ο κύκλος των προαγωγών σε όλους τους βαθμούς.

Είναι σίγουρο πως αξιόλογοι συνάδελφοι, τόσο στο Κέντρο, όσο και ιδιαίτερα στα Υποκ/τα δεν έτυχαν της προαγωγής τους. Εν τούτοις θεωρούμε πως η όλη πορεία των προαγωγών τα τελευταία χρόνια μας δημιουργεί αίσθημα ικανοποίησης.

Η καθιέρωση από την σημερινή Διοίκηση της ετήσιας διαδικασίας προαγωγών, όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς της Τράπεζας, θα είναι το μεγαλύτερο κέρδος, όχι μόνο για τους συναδέλφους μας αλλά και για την ίδια την Τράπεζα.

Αν μάλιστα το αίτημά μας για οικονομική προαγωγή, εξεταστεί με την σοβαρότητα που απαιτείται, με τα συγκεκριμένα κριτήρια που έχουμε καταθέσει στις προτάσεις μας που στείλαμε στην Επιτροπή Αναδιοργάνωσης, είναι σίγουρο πως μπορούμε να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα τόσο για τους συναδέλφους όσο και για την λειτουργία της Τράπεζας.

Στο ίδιο Γ.Σ. αποφασίστηκε η ανέγερση Μονάδας Παροχής Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης του Α.Τ.Π.Σ.Υ.Τ.Ε. Το κτίριο θα αποτελείται από δύο ορόφους, συνολικής επιφάνειας 3.900 μ 2 (2.800 μ 2 για χρήση Ιατρικών Υπηρεσιών και 1.080 μ 2 για χρήση Διοικητικών Υπηρεσιών). Επίσης βοηθητικοί χώροι συνολικής επιφάνειας 1.545 μ 2 καθώς και υπόγειος χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων συνολικής επιφάνειας 1.930 μ 2. .

Επίσης διορίσθηκαν 2 Διευθυντές που μέχρι σήμερα είχαν ανάθεση καθηκόντων.

Εν αναμονή του καθορισμού από την Διοίκηση της ημερομηνίας επανέναρξης της λειτουργίας της Επιτροπής Αναδιοργάνωσης, καλούμε όλους τους συναδέλφους σε συσπείρωση γύρω από τον Σύλλογο.

Με την ενότητα μπορούμε να προχωρήσουμε αισιόδοξα, στη σημερινή δύσκολη συγκυρία.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ