ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1929

Μέλος:

ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ (SCECBU)
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΤΟΕ)
ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ (ΕΚΑ)

Σίνα 16, 106 72 Αθήνα, Τηλ.: 210.3612104, Fax: 210.3630858, www.syte.gr, e-mail: info@syte.gr

Αθήνα: 10/10/2003

Ανακοίνωση: 18

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ Τ.Ε. 9 ΟΚΤΩΒΡΗ 2003 ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΗΜΕΡΑ

ΑΙΤΗΜΑ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!

Συνάδελφοι,

Ψηφίστηκε χθες στη Βουλή το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών "Κανόνες Τιμολόγησης, ρυθμίσεις Φ.Π.Α. ηλεκτρονικών υπηρεσιών και άλλες διατάξεις", στο οποίο είχε συμπεριληφθεί στο άρθρο 18 αυτούσια η τροπολογία η οποία είχε προταθεί από τον ΣΥΤΕ και τις Νομικές Υπηρεσίες της Τράπεζας στο Υπουργείο Οικονομικών και είχε γίνει αποδεκτή από τον Υπουργό κ. Χριστοδουλάκη.

Η Τροπολογία:

ΑΡΘΡΟ 18

Με βάση τις υποχρεώσεις της Τράπεζας της Ελλάδος που απορρέουν από το άρθρο 38, για την καταβολή μισθού και σύνταξης (κύριας και επικουρικής), σε συνδυασμό με το άρθρο 71 του Καταστατικού της (ν.3421/1927):

α) Η Τράπεζα της Ελλάδος εξακολουθεί να διασφαλίζει στο ακέραιο, με κάθε πρόσφορο τρόπο, τη βιωσιμότητα των οικείων Ασφαλιστικών Ταμείων («Ταμείο Συντάξεων Προσωπικού Τράπεζας της Ελλάδος» και «Μετοχικό Ταμείο Υπαλλήλων Τράπεζα της Ελλάδος») και τις ασφαλιστικές παροχές προς το προσωπικό της, όπως αυτές καταβάλλονται σύμφωνα με τα Καταστατικά των παραπάνω Ταμείων και την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία.

β) Τα προαναφερόμενα Ταμεία του Προσωπικού της Τράπεζας της Ελλάδος λειτουργούν με την υφιστάμενη νομική μορφή τους και παραμένουν αυτοτελή, μη υπαγόμενα στις ρυθμίσεις των άρθρων 5 και 6 του ν.3029/2002.

Με τη συγκεκριμένη τροπολογία επιτυγχάνεται:

α) Η διασφάλιση της βιωσιμότητας των Ταμείων μας (Συντάξεων και Μετοχικού)

  • Όλες οι αποφάσεις του Γεν. Συμβουλίου της Τ.Ε που αφορούν τα Ταμεία μας κατοχυρώνονται και νομοθετικά.
  • Συμπληρώνει τη διατύπωση του άρθρου 38 του Καταστατικού της Τ.Ε με την υποχρέωσή της να καταβάλλει στο προσωπικό της εκτός της κύριας και την επικουρική σύνταξη.

β) Το σημαντικότερο όμως είναι η εξαίρεση νομοθετικά των 2 ταμείων μας (Συντάξεων και Μετοχικού) και η κατοχύρωση της αυτοτέλειάς τους από τις ρυθμίσεις που προβλέπουν τα άρθρα 5 και 6 του Νόμου 3029/2002.

Το καθοριστικό βήμα για τη διασφάλιση των Ταμείων μας έγινε το καλοκαίρι του 2002 με την παρουσία του ΣΥΤΕ μέσα στη Βουλή και την αποτροπή της ένταξης του Ταμείου κύριας σύνταξης στο ΙΚΑ - ΤΕΑΜ όπως προέβλεπαν οι διατάξεις του Νόμου 3029/2002 για τα Ασφαλιστικά Ταμεία των άλλων Τραπεζών.

Συνάδελφοι,

Έληξε με τον καλύτερο τρόπο το Ασφαλιστικό μας, αίτημα δεκαετιών του Συλλόγου μας, γίνεται πλέον Νόμος του Κράτους.

Η μεγάλη αυτή επιτυχία του ΣΥΤΕ αποκτά ειδικότερο βάρος κάτω από τις δύσκολες σημερινές συγκυρίες, στα πλαίσια των γενικότερων ασφαλιστικών ρυθμίσεων.

Ο Σύλλογος σταθερός στη στρατηγική που χάραξε από το καλοκαίρι του 2002 (Ασφαλιστικό - Αναδιοργάνωση) κατόρθωσε με την σωστή τακτική του, τη συμπαράσταση των συναδέλφων και τη στήριξη του Προέδρου της ΟΤΟΕ Δημήτρη Κουσελά, να φέρει σε πέρας κατά τον καλύτερο τρόπο ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΜΑΣ.

ΟΛΟΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ