ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1929

Μέλος:

ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ (SCECBU)
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΤΟΕ)
ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ (ΕΚΑ)

Σίνα 16, 106 72 Αθήνα, Τηλ.: 210.3612104, Fax: 210.3630858, www.syte.gr, e-mail: info@syte.gr

Αθήνα: 29/10/2003

Ανακοίνωση: 20

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΤΕ - ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ 75 ΧΡΟΝΙΑ

Συνάδελφοι,

Τη Δευτέρα 27.10.2003, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Συλλόγου με τη Διοίκηση.

Ο Σύλλογός μας έκφρασε τις βάσιμες και δικαιολογημένες προσδοκίες του προσωπικού, για μια συμβολική κίνηση εκ μέρους της Διοίκησης, που εκτός άλλων, θα ικανοποιούσε με τον καλύτερο τρόπο τη συμβολή των υπαλλήλων της Τ.Ε στην 75χρονη θετική πορεία της. Από την πλευρά του ΣΥΤΕ, εξαντλήθηκαν όλα εκείνα τα επιχειρήματα, που τεκμηρίωναν τη δικαιολογημένη προσδοκία του προσωπικού.

Ο κ. Διοικητής, εμφανίστηκε διστακτικός για την ικανοποίηση αυτού του εύλογου αιτήματος, στηρίζοντας την επιχειρηματολογία του στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα η Τράπεζα. Παρά την ισχυρή επιχειρηματολογία και τον κίνδυνο απογοήτευσης του προσωπικού, ο κ. Διοικητής έδειξε να εμμένει στη θέση του.

Παρά τις παραπάνω δυσκολίες, θεωρούμε πως η Διοίκηση και ο κ. Διοικητής προσωπικά, έχουν πλέον τον τελευταίο λόγο. Να επανεξετάσουν το εύλογο αίτημα του προσωπικού, αντιμετωπίζοντάς το θετικά, περιφρουρώντας έτσι το κύρος και τη σοβαρότητα που απαιτεί, μια τέτοια μεγάλη επέτειος για την Τράπεζα. Εκτός άλλων για τα μεγάλα θέματα που έχουμε μπροστά μας, απαιτείται το ανάλογο θετικό κλίμα στο προσωπικό.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ

Με την ευκαιρία της συνάντησης οι εκπρόσωποι του ΣΥΤΕ, έθεσαν εκ νέου το θέμα της άμεσης ολοκλήρωσης των προαγωγών και στους δύο επόμενους βαθμούς. Ο κ. Διοικητής δεσμεύτηκε προσωπικά ότι αυτές θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Νοεμβρίου. Εξάλλου, όπως είπε ο ίδιος ο κ. Διοικητής, θέλει να κλείσουν όλες οι εκκρεμμότητες των προαγωγών, ώστε να ξεκινήσει συζήτηση για τις αναγκαίες αλλαγές στην Τ.Ε.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

Στην πρόσφατη συνάντηση, συμφωνήθηκε και ολοκληρώνεται άμεσα, με την υπογραφή της ανάλογης πράξης Διοικητού, η εφαρμογή και στους επί συμβάσει συναδέλφους, της ενσωμάτωσης του δεκαπενθημέρου στο μισθό τους.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ