ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1929

Μέλος:

ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ (SCECBU)
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΤΟΕ)
ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ (ΕΚΑ)

Σίνα 16, 106 72 Αθήνα, Τηλ.: 210.3612104, Fax: 210.3630858, www.syte.gr, e-mail: info@syte.gr

Αθήνα: 16/12/2003

Ανακοίνωση: 22

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ

Συνάδελφοι,

Η πολύμηνη διαδικασία κρίσης, στους βαθμούς του Εντεταλμένου Τμηματάρχη και του Υποδιευθυντή, ολοκληρώθηκε με τη χθεσινή απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της Τράπεζας.

Το Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας στη συνεδρίασή του, αποφάσισε τις παρακάτω προαγωγές:

  • Στο βαθμό του Εντεταλμένου Τμηματάρχη

Εξήντα πέντε (65) συναδέλφων από τον Λογιστικό και Ταμιακό κλάδο.

Δύο (2) συναδέλφων Τεχνικών.

Πέντε (5) συναδέλφων της Δ.Ο.Μ. (Αντίστοιχος βαθμός, αυτός του Οικονομολόγου Α'.)

  • Στο βαθμό του Υποδιευθυντή

Δεκαπέντε (15) συναδέλφων από τον Λογιστικό και Ταμιακό κλάδο

Δύο (2) συναδέλφων Τεχνικών.

Τεσσάρων (4) συναδέλφων της Δ.Ο.Μ. (Αντίστοιχος βαθμός αυτός του Οικονομικού Εμπειρογνώμονα).

Τέλος το Γενικό Συμβούλιο αποφάσισε τον διορισμό στο βαθμό του Βοηθού Οικονομικού Συμβούλου Α' (Διευθυντής), δύο συναδέλφων της Δ.Ο.Μ..

Η ολοκλήρωση εντός του 2003, των κρίσεων σε όλους τους βαθμούς, ικανοποιεί απόλυτα το Δ.Σ του ΣΥΤΕ.

Ειδικότερα για τις κρίσεις στους ανώτερους βαθμούς, θεωρούμε πως ο αριθμός των προαχθέντων συναδέλφων στους βαθμούς αυτούς, κρίνεται απολύτως ικανοποιητικός. Μέσα σε ένα χρόνο, 150 συνάδελφοι προήχθησαν στο βαθμό του Εντεταλμένου Τμηματάρχη και 30 σε αυτόν του Υποδιευθυντή. Ενώ ταυτόχρονα άνοιξε ο δρόμος και για τους συναδέλφους των Υποκαταστημάτων.

Είναι σίγουρο πως αξιόλογοι συνάδελφοι, τόσο στο Κέντρο, όσο και ιδιαίτερα στα Υποκ/τα δεν έτυχαν της προαγωγής τους. Εν τούτοις θεωρούμε πως η όλη πορεία των προαγωγών τον τελευταίο χρόνο, μας δημιουργεί αίσθημα ικανοποίησης.

Η καθιέρωση από τη σημερινή Διοίκηση, της ετήσιας διαδικασίας προαγωγών, όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς της Τράπεζας, είναι το μεγαλύτερο κέρδος, όχι μόνο για τους συναδέλφους μας αλλά και για την ίδια την Τράπεζα. Αν μάλιστα το αίτημά μας για οικονομική προαγωγή, εξεταστεί με τη σοβαρότητα που απαιτείται, είναι σίγουρο πως μπορούμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα, γενικότερης σημασίας για τη λειτουργία της Τράπεζας.

Η συζήτηση για την αναδιοργάνωση της Τράπεζας

Στην πρόσφατη συνάντηση του Δ.Σ με τον κ. Διοικητή, με την ευκαιρία της ονομαστικής του εορτής, μας ενημέρωσε για το θέμα των αναγκαίων αλλαγών στην Τ.Ε. Στο επόμενο διάστημα θα συζητηθούν κάποια επιμέρους θέματα αλλαγών που απαιτούνται σε ορισμένες Διευθύνσεις.

Το Δ.Σ του ΣΥΤΕ έκφρασε την πρόθεσή του στον κ. Διοικητή, να συζητήσει με σοβαρότητα και σε βάθος, τα θέματα που προκύπτουν. Καθιστώντας σαφές πως στα πλαίσια των αναγκαίων αλλαγών δεν πρέπει να συγχέονται η αναγκαία αναδιοργάνωση για την καλύτερη λειτουργία της Τράπεζας, με συρρίκνωση αντικειμένων και εργασιών.

Το Δ.Σ του ΣΥΤΕ καλεί όλους τους συναδέλφους να ενισχύσουν τις προσπάθειες του Συλλόγου μας, σε μια ιδιαίτερα λεπτή και κρίσιμη περίοδο. Με την ενότητα όλων γύρω από τον ΣΥΤΕ, μπορούμε να προχωρήσουμε αισιόδοξα, στη σημερινή δύσκολη συγκυρία.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ