ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1929

Μέλος:

ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ (SCECBU)
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΤΟΕ)
ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ (ΕΚΑ)

Σίνα 16, 106 72 Αθήνα, Τηλ.: 210.3612104, Fax: 210.3630858, www.syte.gr, e-mail: info@syte.gr

Αθήνα: 15/5/2003

Ανακοίνωση: 8

ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

  • H ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ
  • ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 19/5/03

Συνάδελφοι,

Η άμεση και σταθερή προτεραιότητα για την οριστική λύση του Ασφαλιστικού μας ζητήματος παραμένει για το Δ.Σ του Συλλόγου και τους εργαζόμενους πρωταρχικός στόχος. Θεωρούμε ότι τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει και η εξέλιξη για τη νομοθετική ρύθμισή του βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή. Παρ' όλο που έχουν ήδη δοθεί στο Υπουργείο Οικονομικών όλα τα επιπρόσθετα στοιχεία που ζητήθηκαν από Σύλλογο και Διοίκηση καθώς και ο απαιτούμενος χρόνος αξιοποίησής τους, δεν έχει ακόμη οριστεί η εκ νέου τριμερής συνάντηση μεταξύ ΣΥΤΕ - ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ.

Η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά το Υπουργείο Οικονομικών και τη Διοίκηση. Υπενθυμίζουμε ότι η τελευταία έχει αναλάβει την κύρια ευθύνη προώθησης του θέματος, είχε δε επανειλημμένα δημιουργήσει και τις ανάλογες θετικές προσδοκίες στους εργαζόμενους της Τράπεζας.

Τα όρια της υπομονής έχουν πλέον εξαντληθεί. Η υπευθυνότητα που επέδειξε το Δ.Σ του ΣΥΤΕ και οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα για ένα θέμα τόσο σοβαρό δεν πρέπει να εκλαμβάνεται από την άλλη πλευρά σαν αδυναμία.

Απαιτούμε από τον κύριο Γκαργκάνα να αναλάβει τις ευθύνες που σχετίζονται με το ρόλο και την αξιοπιστία του θεσμού του Διοικητή της Ανεξάρτητης Κεντρικής Τράπεζας υλοποιώντας παράλληλα και τις σχετικές δεσμεύσεις που έχουν δοθεί από τον ίδιο κατ' επανάληψη στο προσωπικό.

Το Δ.Σ στη συνεδρίασή του στις 14/5/2003 αφού στάθμησε τις παραπάνω εξελίξεις αποφάσισε:

α) την έναρξη από τη Δευτέρα 19/5/03 προειδοποιητικών αγωνιστικών κινητοποιήσεων οι οποίες θα έχουν αιφνιδιαστικό χαρακτήρα

β) το Δ.Σ θα είναι σε διαρκή συνεδρίαση με προοπτική κλιμάκωσης του αγώνα αν δεν υπάρξουν θετικές εξελίξεις.

  • ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΣΤΟΧΟ
  • ΤΗ ΝΙΚΗ ΘΑ ΦΕΡΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Ενημερώνουμε ότι από τις 9/5/03 έχει σταλεί προς τη Διοίκηση επιστολή με το διεκδικητικό πλαίσιο της νέας Επιχειρησιακής Σύμβασης 2003-2004 και αναμένουμε από τον κ. Διοικητή την ημερομηνία έναρξης των διαπραγματεύσεων