ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1929

Μέλος:

ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ (SCECBU)
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΤΟΕ)
ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ (ΕΚΑ)

Σίνα 16, 106 72 Αθήνα, Τηλ.: 210.3612104, Fax: 210.3630858, www.syte.gr, e-mail: info@syte.gr

Αθήνα: 28/5/2003

Ανακοίνωση: 11

Η ΤΡΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ ΤΗΣ 26/5/03 ΕΙΧΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Η ΤΡΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ ΤΗΣ 26/5/03 ΕΙΧΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Συνάδελφοι,

Σε συνέχεια των απεργιακών κινητοποιήσεων που είχε εξαγγείλει το Δ.Σ. του ΣΥΤΕ έγινε και η τρίωρη αιφνιδιαστική στάση εργασίας στις 26/5/03 από τις 8 πμ - 11 πμ σε όλες τις υπηρεσιακές μονάδες του λεκανοπεδίου Αττικής.

Η συμμετοχή των συναδέλφων ήταν καθολική.

Στις 9 πμ έγινε συγκέντρωση στο Κ.Κ. όπου συμμετείχαν και οι συνάδελφοι της Μηχανογράφησης, του ΙΕΤΑ και του Πειραιά.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου ενημέρωσε τους συναδέλφους σχετικά με τις εξελίξεις του Ασφαλιστικού μας ζητήματος και τόνισε ότι οι κινητοποιήσεις απέδωσαν ήδη τ' αναμενόμενα με αποτέλεσμα τον ορισμό της τριμερούς συνάντησης ΣΥΤΕ - Διοίκησης - Υπουργείου για την Παρασκευή 30 Μαΐου. Επίσης έγινε αναφορά και στην αναμενόμενη διαπραγμάτευση για την Επιχειρησιακή Σύμβαση.

Στην συνέχεια το ΔΣ μαζί με όλους τους συναδέλφους εκφράζοντας την διαμαρτυρία τους, συγκεντρώθηκαν στον Β' όροφο στο γραφείο του κ. Διοικητή. Ο πρόεδρος του ΣΥΤΕ μετέφερε στον κ. Διοικητή την έντονη αγανάκτηση και το αίσθημα ανασφάλειας που διακατέχει το προσωπικό, καθότι τα χρονικά περιθώρια επίλυσης του ασφαλιστικού έχουν στενέψει. Τόνισε παράλληλα ότι δεν επαρκούν μόνο οι καλές προθέσεις της Διοίκησης στο θέμα αυτό, αλλά θα πρέπει ο κ. Διοικητής, έστω και την ύστατη στιγμή, να παρέμβει αποφασιστικά ώστε να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις που έχουν επανειλημμένα δοθεί από τον ίδιο στο προσωπικό.

Σχετικά με την αναφορά που έκανε ο κ. Διοικητής σε θέματα αναδιοργάνωσης της Τράπεζας υπενθυμίζουμε για ακόμα μία φορά ότι απαραίτητη προϋπόθεση για οποιαδήποτε συζήτηση στο θέμα αυτό αποτελεί η νομοθετική ρύθμιση του ασφαλιστικού.

Αναφορικά με την Επιχειρησιακή Σύμβαση ο κ. Διοικητής δεσμεύθηκε για άμεση πραγματοποίηση συνάντησης με το ΔΣ του ΣΥΤΕ όταν ολοκληρωθεί η προετοιμασία από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες. Στο θέμα αυτό ο Πρόεδρος του ΣΥΤΕ επεσήμανε ότι αν δεν υπάρχει θετική ανταπόκριση στο ζήτημα της Επιχειρησιακής Σύμβασης που να οδηγεί στην βελτίωση της οικονομικής θέσης του προσωπικού, η δυναμική αντίδραση θα καταστεί αναπόφευκτη.

Συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου αμέσως μετά την τριμερή συνάντηση της 30 Μαΐου θα συνεδριάσει ώστε να εξετάσει τα νέα δεδομένα. Αν από την συνάντηση αυτή δεν υπάρξουν τα θετικά εκείνα σημεία που να δρομολογούν την οριστική λύση του ασφαλιστικού, ο αγώνας θα συνεχιστεί και οι κινητοποιήσεις μέρα με την μέρα θα εντείνονται σε πανελλαδική κλίμακα.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Υ.Γ. Όλες οι Τ.Δ.Ε. του Συλλόγου στις επί μέρους Δ/νσεις και τα Υποκ/τα θα πρέπει να είναι σε αναμονή και επαφή με το Δ.Σ. του Συλλόγου για την υλοποίηση των σχετικών αποφάσεων .