ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1929

Μέλος:

ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ (SCECBU)
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΤΟΕ)
ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ (ΕΚΑ)

Σίνα 16, 106 72 Αθήνα, Τηλ.: 210.3612104, Fax: 210.3630858, www.syte.gr, e-mail: info@syte.gr

Αθήνα: 17/6/2003

Ανακοίνωση: 13

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Συνάδελφοι,

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Ιουνίου 2003 η συνάντηση Συλλόγου - Διοίκησης με αποκλειστικό θέμα την έναρξη των διαπραγματεύσεων για τη νέα επιχειρησιακή Σύμβαση Εργασίας.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου ανέπτυξε αναλυτικά και με επιχειρήματα όλα τα αιτήματα που το Δ.Σ έχει αποφασίσει να διεκδικήσει για τη διετία 2003-2004 (Ανακ. Συλλόγου Νο 7/7.5.03 ) τονίζοντας ιδιαίτερα εκείνα που αφορούν το σύνολο των συναδέλφων. Επίσης ανέφερε ότι σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν από τη Διοίκηση βασικά αιτήματα, που να ενισχύουν το εισόδημα των εργαζομένων στην Τράπεζα, ο ΣΥΤΕ θα αποχωρήσει από τις διαπραγματεύσεις καταγγέλλοντας την όλη διαδικασία σαν εμπαιγμό απέναντι στους συναδέλφους και θα ξεκινήσει άμεσα αγωνιστικές κινητοποιήσεις οι οποίες θα κλιμακώνονται μέχρι την υπογραφή ικανοποιητικής σύμβασης.

Ο κ. Διοικητής απάντησε ότι η οικονομική συγκυρία για την Τράπεζα της Ελλάδος, λόγω μείωσης των κερδών της, δεν είναι ευνοϊκή, αλλά πιστεύει, ότι είναι δυνατόν να υπογραφεί νέα Ε.Σ.Ε με ικανοποιητικά αποτελέσματα και εξουσιοδότησε τον Διευθυντή Διοικητικού να ξεκινήσει άμεσα διαπραγματεύσεις με το Σύλλογο. Εάν σε περίπτωση δεν υπάρξει σε ορισμένα αιτήματα συμφωνία, η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί με τη Διοίκηση. Ο Πρόεδρος ζήτησε για να μην υπάρξει καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων να δοθεί στον Διευθυντή Διοικητικού η πλήρης εξουσιοδότησηνα συζητηθούν όλα τα θέματα. Ορίστηκε πρώτη συνάντηση για την Τετάρτη 18 Ιουνίου 2003.

Συνάδελφοι,

Το Δ.Σ πιστεύει ότι τα αιτήματά μας είναι όχι μόνο δίκαια αλλά ταυτόχρονα και ώριμα να λυθούν και ζητά από τη Διοίκηση να ανταποκριθεί και αυτή από την πλευρά της προκειμένου να υπογραφεί μια ικανοποιητική Ε.Σ.Ε.

ΟΛΟΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Το Διοικητικό Συμβούλιο