ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1929

Μέλος:

ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ (SCECBU)
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΤΟΕ)
ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ (ΕΚΑ)

Σίνα 16, 106 72 Αθήνα, Τηλ.: 210.3612104, Fax: 210.3630858, www.syte.gr, e-mail: info@syte.gr

Αθήνα: 20/6/2003

Ανακοίνωση: 14

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΛΗΞΑΝ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ 2003-2004

Συνάδελφοι,

Ολοκληρώθηκαν χθες οι διαπραγματεύσεις Διοίκησης - Συλλόγου για την Επιχειρησιακή Σύμβαση. Διεξήχθησαν σε μια δύσκολη συγκυρία την οποία συγκροτούσαν:

  • Η γενικότερη κατάσταση σαν αποτέλεσμα της συνολικής οικονομικής πολιτικής
  • Η θέση της Διοίκησης " πως το τελευταίο χρονικό διάστημα η Τράπεζα παρουσιάζει μειωμένα κέρδη " .

Μετά από έντονη αντιπαράθεση επιχειρημάτων και δύο διακοπές για ξεχωριστές διαβουλεύσεις των δύο μερών, επιτεύχθηκε το τελικό πλαίσιο συμφωνίας που περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

1) ΘΕΣΜΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΕΚΑΠΕΝΘΗΜΕΡΟΥ

Από 1.6.2003 το έκτακτο 15νθήμερο ενσωματώνεται ως μέρος του Επιδόματος Κεντρικής Τράπεζας, με τα εξής θετικά αποτελέσματα :

  • Κατοχυρώνεται θεσμικά το 15νθήμερο και εντάσσεται οριστικά πλέον στη μισθοδοσία του προσωπικού
  • Ακολουθεί απόλυτα κάθε αύξηση του συνόλου των τακτικών αποδοχών μας
  • Υπολογίζεται συνολικά στην εφάπαξ αποζημίωση και
  • Απεγκλωβίζει το Σύλλογο από τη συνεχή διεκδίκηση του ίδιου αιτήματος σε κάθε Επιχειρησιακή Σύμβαση.

Η ενσωμάτωση του 15νθήμερου ξεκινά από 1.6.2003 σε μηνιαία βάση χωρίς παρακράτηση εισφορών για τα δύο πρώτα χρόνια.

2) ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ

ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΚ/ΤΩΝ

Αυξάνονται από 1.1.2003 τα επιδόματα ευθύνης των Προϊσταμένων και Αναπληρωτών Υπηρεσιών των Υποκαταστημάτων που δεν έχουν εξομοιωθεί με το ΚΚ, καθώς και το Επίδομα Ευθύνης των Πρακτόρων. Συγκεκριμένα, για 15 συνολικά υποκαταστήματα τα νέα επιδόματα Ευθύνης εξομοιώνονται με αυτά της Α' κατηγορίας, για δε τα υπόλοιπα πέντε Υποκ/τα και τα Πρακτορεία εξομοιώνονται με τα αντίστοιχα της Β' κατηγορίας.

3) ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥ

ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΒΑΘΜΟΥ

Συμφωνήθηκε η καταβολή της τέταρτης δόσης (25%) του εξειδικευμένου επιδόματος στο επίδομα βαθμού την 1.7.2003 μαζί με την τρίτη δόση. Υπενθυμίζουμε ότι η τέταρτη δόση έπρεπε να καταβληθεί την 1.7.2004 .

4) ΑΥΞΗΣΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΒΑΘΜΟΥ

Το επίδομα βαθμού αυξάνεται κατά 5% από 1.7.2003 . Η αύξηση αυτή υπολογίζεται στο σύνολο του παραπάνω επιδόματος όπως αυτό προκύπτει μετά την ενσωμάτωση και της τελευταία δόσης του εξειδικευμένου επιδόματος. Σημειώνουμε ότι το Επίδομα Βαθμού καταβάλλεται πλέον στο σύνολο του προσωπικού.

5) ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ

Αυξάνονται τα επιδόματα ευθύνης κατά 10% από 1.1.2004 .

6) ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ

α) Το διαχειριστικό επίδομα επεκτείνεται στους συναδέλφους διαχειριστές και συνδιαχειριστές των κύριων και πρόχειρων αποθεματικών, από την 1.1.2003 .

β) Από 1.7.2003 το διαχειριστικό επίδομα διαμορφώνεται σε 160 ευρώ (αύξηση 10%), αυξανόμενο έτσι για δεύτερη συνεχή φορά στην τελευταία διετία.

7) ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Από 1.1.2003 το επίδομα επικίνδυνης εργασίας επεκτείνεται αναλογικά και στους συναδέλφους που συμμετέχουν σε χρηματαποστολές και δεν τους εχορηγείτο μέχρι σήμερα.

8) ΚΛΑΔΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Συμφωνήθηκε η βαθμολογική προσμέτρηση 2 ετών (1 έτος από 1.1.2003 και 1 από 1.1.2004) για τους συναδέλφους του κλάδου Ασφαλείας που προσλήφθηκαν με το βαθμό του φύλακα και ήταν κάτοχοι Απολυτηρίου Λυκείου.

9) ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

Αναγνωρίζονται επιπλέον 2 έτη προϋπηρεσίας στον Ιδιωτικό Τομέα: ένας χρόνος από την 1.1.2003 και ένας από 1.1.2004 , αυξάνοντας έτσι τη συνολική αναγνώριση από 6 σε 8 χρόνια.

10) Ε.ΑΛ.Υ.Τ.Ε.

Χορηγείται έκτακτη εισφορά της Τράπεζας κατά 200.000 ευρώ σε δύο ισόποσες δόσεις: μία την 1.1.2003 και μία την 1.1.2004 .

11) ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΓΟΝΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ

Ο Υποδιοικητής κ. Θωμόπουλος (Πρόεδρος του Μετοχικού Ταμείου) δεσμεύτηκε να εξεταστεί άμεσα το θέμα και να γίνει υποβολή σχετικής πρότασης στο Δ.Σ του αντίστοιχου Ταμείου με σκοπό τη σύντμηση του χρόνου καταβολής των σχετικών μερισμάτων από 30 έτη που ισχύει σήμερα, σε 27.

12) ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ

Η Διοίκηση δεσμεύτηκε να υλοποιήσει τη συμφωνία για σύσταση κοινής επιτροπής ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να εξετάσει και υποβάλλει συγκεκριμένη πρόταση στα Δ.Σ των εμπλεκομένων Ταμείων (Συντάξεων, Μετοχικό).

13) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΑΓΩΓΗ

Η Διοίκηση δεν απεδέχθη προς το παρόν, την πρόταση του ΣΥΤΕ. Το θέμα θα εξεταστεί στο άμεσο μέλλον σε άλλη βάση.

Σε ότι αφορά τα αιτήματα των ΤΔΕ των διάφορων Διευθύνσεων, ο Σύλλογος θα επιδιώξει την προώθησή τους όπως άλλωστε έκανε στο παρελθόν, με ιδιαίτερη επιτυχία.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί η αναμενόμενη τριμερής συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, όπως ενημέρωσε σχετικά το ΔΣ του ΣΥΤΕ ο κ. Διοικητής μετά από συνεννόηση με τον Υπουργό κ. Χριστοδουλάκη.

ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ

Σύμφωνα με έγγραφο της Δ/νσης Διοικητικού οι Διευθύνσεις και τα Υποκαταστήματα θα πρέπει το αργότερο μέχρι 25/6/2003 να παραδώσουν τα φύλλα επίδοσης ώστε να διευκολυνθεί το έργο των επιτροπών προαγωγών. Στο σύνολο των κρινομένων συμπεριλαμβάνονται όσοι συνάδελφοι συμπληρώνουν τον απαιτούμενο χρόνο την 1.7.2003 , σύμφωνα με την πρακτική που ακολουθήθηκε τα τελευταία χρόνια.

Συνάδελφοι,

Με τη συσπείρωση όλων των εργαζομένων στο Σύλλογο και με τη σωστή τακτική που χάραξε το ΔΣ του Συλλόγου πετύχαμε μια ικανοποιητική επιχειρησιακή Σύμβαση Εργασίας. Η νέα σύμβαση όχι μόνο βελτιώνει την οικονομική κατάσταση του προσωπικού της ΤΕ αλλά κατοχυρώνει με θεσμικό τρόπο τις αυξήσεις . Με την ίδια αποφασιστικότητα και το ίδιο πνεύμα ενότητας θα προωθήσουμε στη συνάντηση της επόμενης εβδομάδας την επίλυση του ασφαλιστικού μας θέματος.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Με πράξη Διοίκησης εγκρίθηκε η αύξηση του ανώτατου ορίου αποζημίωσης στο ποσό 15.000 ευρώ του Ν. 1875/90 που αφορά όσους αποχωρούν μετά τις 8.5.2003 πριν από τη συμπλήρωση του ορίου ηλικίας.