ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1929

Μέλος:

ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ (SCECBU)
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΤΟΕ)
ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ (ΕΚΑ)

Σίνα 16, 106 72 Αθήνα, Τηλ.: 210.3612104, Fax: 210.3630858, www.syte.gr, e-mail: info@syte.gr

Αθήνα: 25/6/2003

Ανακοίνωση: 15

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΛΗΞΕ Η ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΛΗΞΕ Η ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Συνάδελφοι,

Πραγματοποιήθηκε χθες 24.6.03, η τριμερής συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών για το Ασφαλιστικό.

Η πρόταση σχεδίου νόμου, η οποία είχε προταθεί από τον ΣΥΤΕ και τη Διοίκηση της Τ.Ε, έγινε αποδεκτή στο σύνολό της από τον Υπουργό κ. Ν. Χριστοδουλάκη.

Σύμφωνα με την τοποθέτηση του κ. Υπουργού, τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα ετοιμαστεί νομοτεχνικά και θα προωθηθεί στη Βουλή προς ψήφιση. Εκτίμηση του κ. Υπουργού είναι πως τις επόμενες δύο εβδομάδες το θέμα θα έχει νομοθετικά ολοκληρωθεί.

Υπενθυμίζουμε και πάλι τα βασικά στοιχεία της ρύθμισης που είναι: Η αυτοτέλεια, η βιωσιμότητα και η εξαίρεση των Ταμείων μας (Ταμείο Συντάξεων και Μετοχικό).

Η στρατηγική του ΣΥΤΕ, από το καλοκαίρι του 2002 με την αποτροπή της ένταξης των Ταμείων μας στο ΙΚΑ - ΤΕΑΜ, η συνεχής και ενεργός συμμετοχή των συναδέλφων μας καθώς και η συμπαράσταση του Προέδρου της ΟΤΟΕ Δημ. Κουσελά, αποτέλεσαν τους βασικούς συντελεστές της επιτυχούς κατάληξης του ασφαλιστικού μας ζητήματος.

Όσον αφορά τέλος, το μεγάλο θέμα των αναγκαίων αναδιαρθρώσεων στην Τ.Ε, αποσαφηνίστηκε πως αμέσως μετά τη νομοθετική ολοκλήρωση του Ασφαλιστικού, τα δύο μέρη, ΣΥΤΕ και Διοίκηση της Τ.Ε, θα συζητήσουν τα αναγκαία πλαίσια μιας τέτοιας πορείας.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Το Διοικητικό Συμβούλιο