ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1929

Μέλος:

ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ (SCECBU)
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΤΟΕ)
ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ (ΕΚΑ)

Σίνα 16, 106 72 Αθήνα, Τηλ.: 210.3612104, Fax: 210.3630858, www.syte.gr, e-mail: info@syte.gr

Αθήνα: 30/6/2003

Ανακοίνωση: 16

Συνάδελφοι,

Στις 26 και 27 Ιουνίου 2003 συνεδρίασε το Δ.Σ. του Συλλόγου και αποφάσισε:

  • Η νέα Επιχειρισιακή Σύμβαση Εργασίας (2003-2004, Ανακοίνωση Νο 14) θεωρείται ικανοποιητική, γιατί όχι μόνο ενισχύει το εισόδημα των εργαζομένων στην Τ.Ε., αλλά κατοχυρώνει με θεσμικό τρόπο το σύνολο των οικονομικών παροχών.

  • Η αποδοχή απο τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών του σχεδίου Νόμου για το ασφαλιστικό μας ζήτημα (Ανακοίνωση Νο 15) και η δέσμευση του για την προώθηση προς ψήφιση του στη Βουλή δημιουργεί όλες εκείνες τις θετικές προϋποθέσεις για την νομική κατοχύρωση της βιωσιμότητας και της αυτοτέλειας των Ταμείων μας, ειδικότερα μέσα στις σημερινές δύσκολες συγκυρίες. Η θετική έκβαση του ασφαλιστικού, δικαιώνει απόλυτα την στρατηγική του Συλλόγου και ανταμείβει κατά τον καλύτερο τρόπο την ενεργό συμμετοχή των συναδέλφων στις κινητοποιήσεις για την οριστική λύση του ασφαλιστικού.

  • Ο διάλογος με τη Διοίκηση για την αναγκαία αναδιοργάνωση της Τράπεζας θα ξεκινήσει αφού ολοκληρωθεί Νομοθετικά η ρύθμιση του Ασφαλιστικού μας ζητήματος.

  • Από Δευτέρα 30 Ιουνίου 2003 θα ξεκινήσουν ενημερωτικές συγκεντρώσεις προς το προσωπικό του Κ.Κ., ΙΕΤΑ, ΜΗΚΕ, Υποκ. Πειραιά. Μετά από απόφαση του Δ.Σ. η ενημέρωση θα γίνει από τον πρόεδρο του Συλλόγου και θα αναλυθεί η νέα Επιχειρησιακή Σύμβαση Εργασίας, καθώς και οι πτυχές του σχεδίου Νόμου για το ασφαλιστικό.

Την επόμενη εβδομάδα κλιμάκια του Συλλόγου θα μεταβούν και θα ενημερώσουν τους συναδέλφους των υποκαταστημάτων (Θεσ/κης, Καβάλας, Ιωαννίνων, Πάτρας, Ηρακλείου, Ρόδου, Λάρισας).

Στις ενημερωτικές συγκεντρώσεις θα συμμετάσχουν και οι Τ.Δ.Ε. του ΣΥΤΕ των πλησιέστερων υποκαταστημάτων, οι οποίες θα μεταφέρουν την ενημέρωση στους συναδέλφους τους.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Το Διοικητικό Συμβούλιο