ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1929

Μέλος:

ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ (SCECBU)
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΤΟΕ)
ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ (ΕΚΑ)

Σίνα 16, 106 72 Αθήνα, Τηλ.: 210.3612104, Fax: 210.3630858, www.syte.gr, e-mail: info@syte.gr

Αθήνα: 29/1/2003

Ανακοίνωση: 40

ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΣΤΑΣΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ

Με απόλυτη επιτυχία και με καθολική συμμετοχή των συναδέλφων μας, πραγματοποιήθηκαν πανελλαδικά οι ενημερωτικές στασοσυγκεντρώσεις στα πλαίσια της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου. Οι συνάδελφοι από το Κεντρικό, τη Μηχ/ση και το ΙΕΤΑ καθώς και απ' όλα τα Υποκαταστήματα, έστειλαν μήνυμα ενότητας και αγωνιστικής αποφασιστικότητας για τη θετική κατάληξη του βασικού μας μετώπου, του ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ και της ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ.

Μήνυμα που σίγουρα έλαβε η Διοίκηση, για την ενότητα ΟΛΩΝ των εργαζομένων, πάνω σ' αυτά τα θέματα που έχουν να κάνουν με το Ασφαλιστικό και Εργασιακό μας παρόν και μέλλον. Μήνυμα αποφασιστικότητας των συναδέλφων των Υποκ/των, να κατέβουν στο Κ.Κ. αν μέχρι τις 10/3/03 δεν υπάρξει θετική απάντηση στο θέμα μας.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΣΥΤΕ 5/3/2003

Στο χθεσινό Διοικητικό Συμβούλιο, που έγινε αμέσως μετά την ενημερωτική συνάντηση στο Κεντρικό, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση των εκλογών του ΣΥΤΕ για τις 5.3.2003.

    α) Μέχρι τις 10/3, θα έχουμε οριστική απάντηση από τον κ. Διοικητή για το θέμα του Ασφαλιστικού (θετική ή αρνητική). Σημειώνουμε ότι στην κοπή της πίτας χθες στη ΔΟΜ, ο κ. Διοικητής μετέφερε τη βεβαιότητά του, που πήγαζε από νεότερη επαφή του (χωρίς άλλες διευκρινήσεις), πως οι εξελίξεις θα είναι σύντομες και καλές για το θέμα. Επεσήμανε όμως και πάλι πως αν κάτι δεν πάει καλά θα μας ενημερώσει μέσα στην προθεσμία που έχει συμφωνηθεί (10/3/2003).

    β) Το αργότερο μέσα στο 1ο δεκαήμερο του Απριλίου, είχαμε καταστατική υποχρέωση να προσφύγουμε σε εκλογές. Σε αντίθετη περίπτωση, υπήρχε ανοικτός ο κίνδυνος της προσφυγής του οποιουδήποτε "καλοπροαίρετου" στο Πρωτοδικείο για διορισμό Διοίκησης. Αναστολή των εκλογών με απόφαση του Δ.Σ δεν μπορεί να γίνει .

Το Διοικητικό Συμβούλιο είχε να αποφασίσει. Είτε εξάντληση των χρονικών καταστατικά περιθωρίων για εκλογές, είτε επίσπευσή τους πάντα μέσα στις καταστατικές προθεσμίες. Με δεδομένες τις εξελίξεις στο βασικό μέτωπο του Ασφαλιστικού και με υπαρκτή πάντα την πιθανότητα να βρεθούμε μετά τις 10/3/2003, μπροστά σε αρνητικές εξελίξεις στο θέμα αυτό, αποφασίστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία η διενέργεια εκλογών στις 5/3/03. Δίνεται έτσι η δυνατότητα, στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο που θα βγει αναβαθμισμένο με την ψήφο των συναδέλφων, να μπορεί από τις 15/3/03 και μετά να αξιοποιήσει όλο το κρίσιμο χρόνο, χωρίς τις μικρές ή μεγάλες εμπλοκές που θα δημιουργούσε η εκκρεμμότητα των εκλογών. Απομακρύνθηκε έτσι ο κίνδυνος να έχουμε φτάσει στο Μάϊο, για να ξαναασχοληθούμε με αυτό το κρίσιμο θέμα. (Να σημειωθεί κανείς πως το β' δεκαπενθήμερο του Απρίλη πέφτει το ΠΑΣΧΑ.).

Με την απόφαση αυτή δεν θα υπάρξει κανένα κενό Διοίκησης και δυνατότητας διαπραγμάτευσης από πλευράς ΣΥΤΕ. Αφού το παρόν Δ.Σ θα εξακολουθήσει να πιέζει στην κατεύθυνση επίλυσης του θέματος και πριν τις εκλογές.

Είμαστε βέβαιοι πως οι εκλογές θα διεξαχθούν μέσα σε κλίμα ενίσχυσης του σταθερού προσανατολισμού όλων των συναδέλφων, για θετική κατάληξη στο μεγάλο μέτωπο του ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ - ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ. Η έκφραση όλων των απόψεων, που θα βοηθήσουν στην καλύτερη δυνατή κρίση των συναδέλφων, για τη διαμόρφωση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, θα γίνει με τρόπο ενίσχυσης της απαραίτητης ενότητάς μας.

Με τη βεβαιότητα αυτή, καλούμε όλους τους συναδέλφους να πράξουν το καλύτερο δυνατό, για έναν ΣΥΤΕ που θα εξακολουθήσει να έχει για γνώμονα τα συμφέροντα των εργαζομένων στην Τ.Ε.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ