ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1929

Μέλος:

ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ (SCECBU)
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΤΟΕ)
ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ (ΕΚΑ)

Σίνα 16, 106 72 Αθήνα, Τηλ.: 210.3612104, Fax: 210.3630858, www.syte.gr, e-mail: info@syte.gr

Αθήνα: 8/1/2003

Ανακοίνωση: 38

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΛΛΗ ΑΝΑΒΟΛΗ

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΛΛΗ ΑΝΑΒΟΛΗ

ΕΝΑΡΞΗ ΣΥΝΕΧΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΑΠΟ 27/1/2003

Το Δ.Σ του ΣΥΤΕ που συνεδρίασε στις 8.1. 03, αφού εξέτασε αναλυτικά, όλα τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί στην πορεία Νομοθετικής ολοκλήρωσης του Ασφαλιστικού, προχώρησε στις παρακάτω εκτιμήσεις και αποφάσεις:

  1. Ένα μήνα τώρα εκκρεμεί η τριμερής συνάντησή μας στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Συνάντηση για την υπογραφή συνυποσχετικού νομοθετικής ολοκλήρωσης του Ασφαλιστικού και συμφωνίας των συγκεκριμένων θεμάτων της Αναδιοργάνωσης, που θα συζητηθούν ΜΕΤΑ τη νομοθετική ολοκλήρωση του Ασφαλιστικού.
  2. Υπενθυμίζουμε ότι την πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης συνάντησης έχει αναλάβει ο κ. Διοικητής.

  3. Ένα μήνα τώρα διακρίνουμε έλλειψη κινητικότητας προς την κατεύθυνση υλοποίησης αυτών που συμφωνήθηκαν στη συνάντηση της 4.12.2002. Αντίθετα καθημερινά διαβάζουμε δημοσιεύματα στον τύπο, που είτε μας δημιουργούν προβληματισμούς για την ουσία των σχέσεων της Τ.Ε με τα αρμόδια Υπουργεία και κυβερνητικούς φορείς (Βήμα, Ημερησία κ.α.), είτε (Καθημερινή) προκαλούν εύλογα ερωτηματικά και ανησυχία για την εξέλιξη του γενικότερου Ασφαλιστικού συστήματος της χώρας..

    • Το Δ.Σ με πλήρη επίγνωση των ευθυνών του, απέναντι στους συναδέλφους και κατανοώντας τις ιστορικές του ευθύνες για τη λύση του Ασφαλιστικού αποφάσισε:
    • Να προκηρύξειτην έναρξη συνεχών - αγωνιστικών κινητοποιήσεων από τις 27/1/2003. Με την απόφαση αυτή δίνεται στην άλλη πλευρά, το απαιτούμενο χρονικό περιθώριο για την πραγματοποίηση της τριμερούς συνάντησης και την υπογραφή του συνυποσχετικού, σύμφωνα με τα όσα συμφωνήθηκαν στην τελευταία συνάντηση ΣΥΤΕ - Διοίκησης.
    • Η μορφή των αγωνιστικών κινητοποιήσεων θα καθορίζεται καθημερινά από το Δ.Σ του ΣΥΤΕ, που θα βρίσκεται σε συνεχή συνεδρίαση από τις 27/1/03. Άμεσα θα ενημερώνονται οι Τ.Δ.Ε. των Καταστημάτων, οι οποίες θα πρέπει να μετατραπούν σε απεργιακές επιτροπές με την εθελοντική συμμετοχή και άλλων συναδέλφων. Ο συγχρονισμός των κινήσεών τους και η εναρμόνιση με το Κεντρικό πρόγραμμα, θα επιτευχθεί πλήρως.

Συνάδελφοι,

Το Δ.Σ έδειξε τη μέγιστη δυνατή αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία σε ένα σημαντικότατο θέμα για όλους. Όχι μόνο για τους εργαζόμενους στην Τ.Ε αλλά και για την παρούσα Διοίκηση, η οποία δεν έχει μόνο υποχρέωση στήριξης και λύσης του Ασφαλιστικού, σύμφωνα με τα άρθρα του καταστατικού της Τ.Ε, αλλά αποτελεί διαρκή ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΤΗΣ προς τους εργαζόμενους οι οποίοι έφεραν σε πέρας ένα τεράστιο έργο αυτό του ΕΥΡΩ. Αντικειμενικά «αδυναμία» πραγματοποίησης των υποσχέσεών της προς το προσωπικό, καθιστά αδύνατη τη διεξαγωγή οποιασδήποτε συζήτησης για τα θέματα της Αναδιοργάνωσης.

Οι εργαζόμενοι στην Τ.Ε για άλλη μια φορά καλούμαστε να δράσουμε σαν ένας άνθρωπος, για την υλοποίηση των υποσχέσεων που μας έχουν δοθεί στο Ασφαλιστικό αλλά και για να περιφρουρήσουμε την αξιοπρέπεια, νέων και παλαιών συναδέλφων, μπροστά στην αναγκαία αναδιοργάνωση της Τ.Ε.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Στο τελευταίο Γ.Σ της Τ.Ε (7/1/2003), παρά την αντίθεση του εκπροσώπου μας, πάρθηκε απόφαση για την υπογραφή σύμβασης έργου, με τον εκ Νέας Υόρκης ορμώμενο καθηγητή κ. Αργυριάδη. Πρόκειται για τον γνωστό από το παρελθόν «αναδιοργανωτή» των εργασιακών σχέσεων στην Τ.Ε. Μια τέτοια πράξη προκαλεί βάναυσα το αίσθημα των συναδέλφων μας, σε μια στιγμή που το κυρίαρχο πρόβλημά μας, αυτό του ασφαλιστικού, βρίσκεται σε μια συνεχή εκκρεμότητα.